Η Ευσταθία και η Μαρία Κίτσου μαζί στον κήπο του Black Duck Garden- Μιλούν στο ΒΟVARY | 0 bovary.gr
Η Ευσταθία και η Μαρία Κίτσου μαζί στον κήπο του Black Duck Garden- Μιλούν στο ΒΟVARY | 0 bovary.gr
10|07|2017 15:00
SHARE
BLACK DUCK GARDEN

Η Ευσταθία και η Μαρία Κίτσου μαζί στον κήπο του Black Duck Garden- Μιλούν στο ΒΟVARY


Δύο ταλαντούχες καλλιτέχνιδες της γενιάς τους, η Ευσταθία και η Μαρία Κίτσου ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια ξεχωριστή μουσική παράσταση στον κήπο του Black Duck Garden την Τρίτη 11 Ιουλίου στις 21:30.

Η παράσταση τιτλοφορείται «Σε θέλω» και ο τίτλος είναι εμπνευσμένος από το ομώνυμο τελευταίο τραγούδι της τραγουδοποιού Ευσταθίας που είναι μια τολμηρή, εξελληνισμένη διασκευή του γνωστού «I want you» του Elvis Costelo.

Σ’ έναν απ’ τους ελάχιστους ιστορικούς κήπους των Αθηνών με αρώματα και μνήμες από το παρελθόν θα βρεθούν οι: Μαρία Πολυδούρη, Πηνελόπη Δέλτα, Καμίλ Κλωντέλ, Μυρτιώτισσα, Σιμόν ντε Μποβουάρ και άλλες μεγάλες προσωπικότητες για να εξομολογηθούν τα «θέλω» τους μπροστά σε ένα εκλεκτό κοινό.

Η Ευσταθία και η Μαρία Κίτσου λίγο πριν την μουσική τους συνάντηση μιλούν στο BOVARY.

Από πού εμπνευστήκατε αυτή την ιδιαίτερη μουσικοθεατρική παράσταση; Πείτε μας μερικά λόγια... Όλα ξεκίνησαν από ένα απλό τραγούδι που στην πορεία έγινε παράσταση. Η διασκευή του «I want you» του Elvis Costello στην οποία η Μαρία Κίτσου είχα την τύχη να συμμετέχει ως Μαρία Πολυδούρη μας «έβαλε ιδέες» . Έτσι η καταραμένη ποιήτρια, μας ψιθύρισε στ' αυτί και άλλες ιστορίες που σιγά σιγά συμπλήρωσαν το παζλ. Από μικρή αγαπούσα τις βιογραφίες. Πρώτα τους βίους αγίων και μετά επεκτάθηκα και σε βίους αμαρτωλών. Στη συνέχεια εστίασα σε βίους γυναικών, σπουδαίων γυναικών. Αυτές μ'εμπνέουν και είμαι σίγουρη ότι θα εμπνεύσουν και όσους τις γνωρίσουν.

Από την Μαρία Πολυδούρη στην Πηνελόπη Δέλτα, τη Σιμόν ντε Μποβουάρ και πολλές άλλες, μεγάλες προσωπικότητες, πώς θα χαρακτηρίζατε τα θέλω αυτών των γυναικών; Έχουν διαφορά με τα θέλω των σημερινών γυναικών; Έχουν την διαφορά ότι εκείνα τα «θέλω» ήταν πιο δύσκολο να εκφραστούν και να έχουν υπόσταση σε μια κοινωνία πολύ σκληρή για τις γυναίκες. Αυτά τα «θέλω» ήταν πολύ ηχηρά για να ακουστούν σ' έναν κόσμο που η γυναικείες φωνές ήταν απαγορευτικό ν'ακούγονται. Έτσι, λοιπόν, έχουν περισσότερη αξία, γιατί είναι μαχητικά και ηρωικά. Βέβαια, στις περισσότερες γωνιές του πλανήτη η θηλυκή αρχή εξακολουθεί να βρίσκεται υπό καταστολή. Έχει πολύ δρόμο ακόμα η ανθρωπότητα να διανύσει μέχρι να ξαναβρεί την ισορροπία της.

Από τις παραστάσεις που έχετε ήδη κάνει, ποιο είναι το feedback του κοινού; Πώς φεύγουν στο τέλος της βραδιάς; Έχουμε κόσμο όλων των ηλικιών που, όμως, τους συνδέει μεταξύ τους ένα αόρατο νήμα. Αυτό της αφύπνισης και της ανάγκης για μια ουσιαστική επικοινωνία. Στο τέλος της βραδιάς θα φύγουν αφού έχουν δείξει την αγάπη τους και μας έχουν κλείσει κι αυτοί το μάτι υποψιασμένοι. Αυτό το κοινό είναι οι άνθρωποί μας και κάθε φορά που συναντιόμαστε είναι σαν μια γλυκιά συνομωσία. Εμένα προσωπικά είναι ό,τι καλύτερο μου έχει συμβεί στην καλλιτεχνική μου ζωή.

Πού θα φτάνατε για έναν μεγάλο έρωτα; Να σας πω, δεν ξέρω πού θα έφτανα αυτό που ξέρω είναι ότι σίγουρα θα ήθελα χάριν ενός έρωτα να κάνω όμορφα πράγματα και να δημιουργήσω. Όσο μεγαλώνω θέλω η σχέση μου με τον έρωτα να μετριέται σε ποιότητα.

Η ενέργειά σας πάνω στη σκηνή είναι εντυπωσιακή... Θα δούμε αυτόν τον ηλεκτρισμό και στον κήπο του Black Duck; Ο κήπος, αυτός, αναδύει αρώματα από το παρελθόν αρκετά γοητευτικά. Έτσι νομίζω ότι οι ηρωίδες μας έχουν έναν λόγο παραπάνω να συνεπάρουν το κοινό με τους έρωτές τους κάνοντας τον νοσταλγικό τους περίπατο μέσα σ αυτό το περιβάλλον. Το μαγικό με τις παραστάσεις είναι ότι ποτέ δεν είναι ίδιες . Είναι ένα ξεχωριστό ταξίδι κάθε φορά.

«Σε θέλω»

11/7 στις 21:30

Black Duck Garden – Athens City Museum Bistrot
Ο κήπος του Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών
Ι. Παπαρρηγοπούλου 5-7, Πλ. Κλαυθμώνος
210 3252396
blackduckgarden.gr / info@blackduckgarden.gr