Οι 10+1 παραστάσεις που δεν πρέπει να χάσεις αυτή τη σεζόν | 0 bovary.gr
Οι 10+1 παραστάσεις που δεν πρέπει να χάσεις αυτή τη σεζόν | 0 bovary.gr
ΘΕΑΤΡΟ

Οι 10+1 παραστάσεις που δεν πρέπει να χάσεις αυτή τη σεζόν


Το θέατρο καλά κρατεί: Από τις αρχές Οκτωβρίου οι πρεμιέρες διαδέχονται η μία την άλλη και όπως όλα δείχνουν φετινή σεζόν θα έχει ενδιαφέρον.

Λίγο πριν σηκωθεί η αυλαία και χτυπήσει το τρίτο κουδούνι, αυτές είναι οι 10+1 παραστάσεις που δεν πρέπει να χάσετε, ξεκινώντας την φθινοπωρινή θεατρική σας περιπλάνηση: 

«Φάρος» στο Αθηνών: Το σύγχρονο έργο του ιρλανδού Κόνορ Μακφέρσον προτείνει για φέτος ο Kωνσταντίνος Μαρκουλάκης που έφτιαξε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα θεατρική πεντάδα μαζί με τους Αιμίλιο Χειλάκη, Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο, Νίκο Ψαρρά και Προμηθέα Αλειφερόπουλο. Τέσσερις φίλοι κι ένας ξένος, μια παραμονή Χριστουγέννων, παίζουν χαρτιά κι αναμετρώνται με τις ζωές τους. Μαύρο χιούμορ και στοιχεία θρίλερ επί σκηνής.

Φάρος
Φάρος

«Πέερ Γκυντ» στο Εθνικό: Το κλασικό θεατρικό του νορβηγού Ερρίκου Ιψεν δεν ανεβαίνει συχνά είναι ένα έργο απαιτήσεων, ψυχής, νου αλλά και σκηνικών. Σαν παραμύθι, σαν ταξίδι στα βάθη της ύπαρξης και του μυαλού, σαν εμπειρία ζωής. Ο Δημήτρης Λιγνάδης σκηνοθετεί και παίζει μαζί με την Στεφανία Γουλιώτη, την Γιούλικα Σκαφιδά, τον Δημήτρη Μοθωναίο κ.ά.

«Ο Γλάρος» στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά: Ενα από τα σημαντικότερα έργα της παγκόσμια θεατρικής παραγωγής, γραμμένο από τον Αντον Τσέχωφ επέλεξε να σκηνοθετήσει ο Γιάννης Χουβαρδάς. Με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη να ερμηνεύει τον ρόλο της Αρκάντινα, τον θίασο αποτελούν οι Νίκος Κουρής, Ακύλλας Καραζήσης, Νίκος Χατζόπουλος, Δημήτρης Ημελλος, Αλκηστις Πουλοπούλου, Εμιλυ Κολιναδρή, κ.ά. Η κωμωδία της ζωής και η τέχνη καθορίζουν τον «Γλάρο», που τελειώνει με έναν πυροβολισμό.

Προδοσία
Προδοσία

«Προδοσία» στο Μικρό Παλλάς: Το έργο του νομπελίστα Χάρολντ Πίντερ έχει μια ιδιομορφία. Ξεκινάει από το τέλος και φτάνει στην αρχή. Μια ιστορία αγάπης, έρωτα και προδοσίας, μια ιστορία απιστίας που διαρκεί επτά χρόνια. Το πρώτο φιλί, έρχεται στην τελευταία σκηνή. Ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος σκηνοθετεί το τρίγωνο που αποτελείται από τον Γιώργο Χρυσοστόμου, τον Οδυσσέα Δαδακαρίδη και την Κατερίνα Παπαδάκη.

«Με δύναμη από την Κηφισιά» στο Θέατρο Νέου Κόσμου: Μια εξαιρετική κωμωδία από τον Δημήτρη Κεχαΐδη και την Ελένη Χαβιαρά, που πρωτοανέβηκε στα μέσα της δεκαετίας του ΄90 από τον Λευτέρη Βογιατζή και άφησε εποχή. Ο Δημήτρης Καραντζάς σκηνοθετεί τις Λυδία Φωτοπούλου, Εμιλυ Κολιανδρή, Γαλήνη Χατζηπασχάλη και Ευδοξία Ανδρουλιδάκη σε ένα έργο που όλες ονειρεύονται το ταξίδι -ένα ταξίδι που τελικά δεν πραγματοποιείται.

Με δύναμη από την Κηφισιά
Με δύναμη από την Κηφισιά

«Επτά χρόνια» στο Αποθήκη: Πρόκειται για τη θεατρική μεταφορά του σεναρίου μιας ισπανικής ταινίας -γραμμένη από τους Χοσέ Γκαμπέζα και Κρίστια Κόντι. Τέσσερις φίλοι βλέπουν την επιχείρησή τους να βυθίζεται μετά τον έλεγχο της εφορίας. Μοναδική λύση είναι να πάει εις εξ αυτών επτά χρόνια φυλακή. Αλλά το ερώτημα είναι ποιος.... Ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος στη δεύτερη σκηνοθεσία της σεζόν συνεργάζεται με τους ηθοποιούς Κωνσταντίνο Ασπιώτη, Αλέξανδρο Λογοθέτη, Ορφέα Αυγουστίδη, Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Γιώργο Χριστοδούλου.

«Φιλουμένα Μαρτουράνο» στο Διάνα: Η Ελένη Ράντου ντύνεται και πάλι την ναπολιτάνα ηρωίδα του Εντουάρντο Ντε Φιλίπο, σε σκηνοθεσία του Σταμάτη Φασουλή. Μαζί της ο Γιάννης Βούρος στον ρόλο του Ντομένικο Σοριάνο. Η ιστορία μιας γυναίκας που καταφέρνει να αντιστρέψει τους όρους του παιχνιδιού και να κερδίσει τη ζωή, μοιρασμένη ανάμεσα στη θηλυκή και την αρσενική της εκδοχή. Αληθινό και συγκινητικό μαζί.

Φιλουμένα
Φιλουμένα

«Το τίμημα» στο Ιλίσια: Με την υπογραφή του Αρθουρ Μίλερ ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος επιστρέφει στη σκηνή μετά από μία διετή απουσία. Υπό τη σκηνοθεσία της κόρης του, Ιωάννας Μιχαλακοπούλου, ερμηνεύει τον ρωσοεβραίο παντοπώλη Γκρέγκορι Σόλομον, σε μια ιστορία που φέρνει αντιμέτωπα δύο αδέλφια. Για να μοιράσουν την περιουσία που τους άφησε ο πατέρας τους βρίσκονται αντιμέτωποι με το παρελθόν τους. Και καλούνται να το διευθυτήσουν. Παίζουν: Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Χρήστος Σαπουντζής και Ρένια Λουιζίδου.

«Λυσσασμένη γάτα» στο Θησείον: Το κλασικό αριστούργημα του Τενεσί Ουίλιαμς, που δόξασε το ζευγάρι Ελίζαμπεθ Τέιλορ και Πολ Νιούμαν, μεταφέρεται στη σκηνή από τον Νικορέστη Χανιωτάκη. Εδώ το τρίγωνο είναι και ερωτικό και οικογενειακό και τα θέματα πολλά και μεγάλα: Ερωτας και θάνατος, απελπισία και ελπίδα, γονιμότητα και στειρότητα, φιλία, οικογένεια, ομοφυλοφιλία. Παίζουν: Νικήτας Τσακίρογλου, Μαρία Κίτσου, Ορέστης Tζιόβας, Ελένη Κρίτα κ.ά.

Το Τίμημα
Το Τίμημα

«Η Αγριόπαπια» στο Πορεία: Ενας ακόμα Ιψεν στη σκηνή από τον Δημήτρη Τάρλοου που σκηνοθετεί ένα έργο με θέμα τα ζωτικά μας ψεύδη. Ενας παλιός φίλος επιστρέφει με την πρόθεση, σχεδόν, να διαλύσει τα πάντα, σε έναν τόπο που έχει εξορίσει ό,τι αληθινό και ουσιώδες. Παίζουν: Γιάννος Περλέγκας, Αννα Μάσχα, Θέμης Πάνου, Λένα Δροσάκη, Αντίνοος Αλμπάνης.

«Η κατάρα της Ιρμα Βεπ» στο Βρετάνια: Η κωμωδία του Τσαρλς Λάντλαμ, που συνδυάζει κωμικές ανατροπές, μεταφυσικά στοιχεία, τραγικά και αστεία περιστατικά, δεν αφήνει στο κοινό το περιθώριο να πάρει την ανάσα του. Μια σειρά διαρκών ανατροπών, με απρόβλεπτες εξελίξεις. Σκηνοθετεί ο Γιάννης Κακλέας. Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος και ο Φάνης Μουρατίδης ερμηνεύουν τους απαιτητικούς ρόλους, αλλάζοντας δεκάδες κοστούμια, σε μια παράσταση που αποτελεί υποκριτική πρόκληση.

Η Αγριόπαπια
Η Αγριόπαπια