«Μάρτυρας» του Marius von Mayenburg από την ομάδα ProvaT.O.  | 0 bovary.gr
«Μάρτυρας» του Marius von Mayenburg από την ομάδα ProvaT.O. | 0 bovary.gr
07|12|2017 19:22
SHARE
ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟ VAULT

«Μάρτυρας» του Marius von Mayenburg από την ομάδα ProvaT.O.


Ο «Μάρτυρας», του Marius von Mayenburg, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στον Πολυχώρο Vault από την ομάδα ProvaT.O., σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Λάσκαρη, έως τις 9 Ιανουαρίου 2018, κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:15.

Το έργο έκανε πρεμιέρα στο Βερολίνο το 2012, στη σκήνη της Schaubühne, σε σκηνοθεσία του ίδιου του συγγραφέα. Tο 2016 μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο από τον Ρώσο σκηνοθέτη Kirill Serebrenikov, με τον τίτλο “Ο πιστός” και πήρε μέρος σε μια σειρά από φεστιβάλ, ανάμεσα τους το Φεστιβάλ των Καννών, θέτοντας υποψηφιότητα για το βραβείο “Ένα κάποιο βλέμμα”, αποσπώντας τελικά το ειδικό βραβείο Καννών “Francois Chalais 2016”.

ΥΠΟΘΕΣΗ:

Ο Μπέντζαμιν είναι ένας νεαρός μαθητής που έχει αφοσιωθεί πλήρως στη μελέτη της Βίβλου. Αντιλαμβάνεται και προσπαθεί να κάνει πράξη τον λόγο του Θεού με τον πιο διεστραμμένο τρόπο. Με όπλο την πίστη του, ξεκινά να επιτίθεται στους συμμαθητές του, στους καθηγητές του, καθώς και στην ίδια του την μητέρα, που δεν έχουν ιδέα τι ακριβώς συμβαίνει. Καθώς η κατάσταση επιδεινώνεται, αδυνατούν να προβλέψουν τις συνέπειες. Πώς το σχολείο και η οικογένεια θα απαντήσουν σε αυτή την ακραία συμπεριφορά; Ο φασισμός και η ανοχή συγκρούονται σε αυτό το αστείο αλλά και προκλητικό έργο. Η παράσταση αποτελεί μία σύνθεση από 26 σκηνές “μονταρισμένες” ώστε να θυμίζουν κινηματογραφικό σενάριο και μας φέρνει αντιμέτωπους με το ερώτημα: εσύ μέχρι πού μπορείς να φτάσεις για αυτά που πιστεύεις;

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ


Συγγραφέας: Marius von Mayenburg


Μετάφραση: Άρης Κυπριανού και Βαγγέλης Λάσκαρης


Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Λάσκαρης

Σκηνικός χώρος, σχεδιασμός φωτισμών, ενδυματολογική επιμέλεια: Γιώργος Λυντζέρης

Κίνηση ηθοποιών: Σοφία Μιχαήλ

Πρωτότυπη μουσική σύνθεση και ενορχήστρωση: Πάνος Πανάκος

Ηλεκτρική κιθάρα: Μάριος Στέρπης

Ηλεκτρικό μπάσο: Γιώργος Λαμπάδης

Φωτογραφίες παράστασης: Γιώργος Στριφτάρης

Trailers: Θοδωρής Θεοδώρου, Γιώργος Στριφτάρης

Αφίσα παράστασης: Νίκος Παναγόπουλος

Επιμέλεια προγράμματος: Εκδόσεις Άπαρσις

ΠΑΙΖΟΥΝ (αλφαβητικά) : Συμεώνη Γιαννάτου, Βασιλική Δρακοπούλου, Χρύσα Κούρκουλου, Άρης Κυπριανού, Βαγγέλης Λάσκαρης, Δημήτρης Μαγκλάρας, Λωρίνα Χατζημανώλη.