Shutterstock
Shutterstock
EΞΥΠΝΕΣ ΑΓΟΡΕΣ

Τι να αγοράσω με 100 ευρώ; Η Πελαγία Χριστάκη σου δείχνει πώς να ψωνίσεις έξυπνα στις εκπτώσεις


Επιστροφή από τις γιορτές με τις εκπτώσεις να ξεκινούν. Επιστροφή από γιορτινά τραπέζια και παίρνω θέση για τις νέες ερωτήσεις που μαζεύτηκαν όλο αυτό το διάστημα. Οι πιο πολλές αφορούν τις εκπτώσεις. Τι να αγοράσετε και πώς να αποφύγετε λάθη.

Μαντώ Π.: Τι να αγοράσω στις εκπτώσεις, τα έχω όλα αλλά δεν μου αρέσει τίποτα στην ντουλάπα μου.

Η απάντηση είναι απλή. Αν νιώθεις πως τα έχεις όλα και όμως δεν έχεις τι να βάλεις τότε απλά μην αγοράσεις κάτι γιατί το θέμα δεν είναι τα ρούχα καθαυτά αλλά το πώς τα βλέπεις εσύ. Μάλλον δεν τα βλέπεις πια γιατί αυτά συνεχίζουν να βρίσκονται στη ντουλάπα σου. Αντί να ψωνίσεις, θα σου πρότεινα να φτιάξεις έναν φάκελο με outfits που σε εμπνέουν και να προσπαθήσεις να τα μιμηθείς. Δεν έχει σημασία αν δεν έχεις τα ρούχα της φωτό ακριβώς αλλά προσπάθησε να αναπαράγεις την αίσθηση τους. Για παράδειγμα για ένα αέρινο και ρομαντικό outfit θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις ρούχα σε απλές γραμμές αλλά που να έχουν σχέδια ή κεντήματα. Ξεκίνα από ένα στοιχείο που σου αρέσει και χτίσε πάνω σε αυτό. Μπορεί να είναι ένα ανδρόγυνο ντύσιμο ή ένα casual. Στο τέλος της διαδικασίας θα διαπιστώσεις πως σου λείπουν μερικά key items ή πως αυτά που ήδη έχεις είναι σε πιο παλιά γραμμή.

Παναγιώτα Κ.: Τι να αγοράσω με budget 100 ευρώ; 

Ο κλοιός σφίγγει γύρω μου αγαπητή Παναγιώτα, με 100 ευρώ είσαι πολύ οριακά στο τι μπορείς να αγοράσεις. Δυο τινά έχουμε εδώ, το ένα είναι μία αγορά ακριβή ή 2-3 μέτριες. Το σενάριο για 100 ευρώ και 5 σακούλες μην το προσπαθήσεις καν, θα είναι απλά καταστροφικό. Αγόρασε αυτά που σου λείπουν και πάντα τα ζητάς όταν ντύνεσαι, τζιν, πουλόβερ ή ένα ζευγάρι αθλητικά. 

Μαίρη Μπ.: Ποια είναι τα must have τώρα; 

Μαίρη σου παραθέτω το top 5 των τωρινών αγορών 

 

1. Πλεκτά, από πουλόβερ μέχρι φούστες και φορέματα

2. Φούστες maxi με πουλόβερ ριχτά 

3. Πουά patterns αλλά και τα καρό σακάκια

4. Τeddy Bear παλτά

5. Τα κρουαζέ φορέματα, από σενίλ, βελούδινο είτε σατέν. 

 

 

Δώρα Γ.: Ποια λάθη να αποφύγω στις εκπτώσεις;

Οι εκπτώσεις είναι γεμάτες λάθη και άχρηστα ολόιδια μπλουζάκια. Θα συνοψίσω το πως να γλυτώσεις από άσκοπες αγορές αλλά και απογοήτευση σε 7 κανόνες.

 

 

1. Μην σε πιάνει μανία στα μαγαζιά αλλά ούτε και βαρεμάρα. Δεν βοηθά ούτε το ένα ούτε το άλλο.

2. Μην πάρεις μαζί σου φίλες που δεν σου λένε την αλήθεια. 

3. Φόρεσε άνετα ρούχα και όχι πολλά επίπεδα για να αλλάζεις στο δοκιμαστήριο εύκολα (θέλουμε να αποφύγουμε το νευρικό κλονισμό)

 

 

4. Φτιάξε μια λίστα με το τι χρειάζεσαι και ποια αγορά τα έχει. 

5. Απόφυγε να αγοράσεις πράγματα που δεν θα τα αγόραζες σε κανονική τιμή ποτέ.

6. Μην πας πρησμένη για ψώνια ή τις δύσκολες μέρες του μήνα (μόνο δυσκολότερες θα γίνουν)

7. Μακιγιάζ: μην ψωνίζεις ποτέ όπως πηγαίνεις σούπερ μάρκετ θα σου σπάσουν τα νεύρα. Βάλε κραγιόν να είσαι ακόμα πιο όμορφη και πήγαινε για ψώνια χωρίς στρες αλλά σαν βόλτα. Άκου τον εαυτό σου ή την έμπιστη φίλη σου. Οι πωλήτριες δεν έχουν πάντα τον χρόνο και την αμερόληπτη ματιά της φίλης μας.

 

Καλό shopping!

 

Στείλτε τις ερωτήσεις σας στο ihavenothingtowear.gr@gmail.com

H Πελαγία Χριστάκη είναι wardrobe curator και βρίσκεται πίσω από το I have nothing to wear