Shutterstock
Shutterstock
ΠΕΛΑΓΙΑ ΧΡΙΣΤΑΚΗ

Ρούχα μιας εβδομάδας σε μία χειραποσκευή -Η Πελαγία Χριστάκη εξηγεί πώς γίνεται


Το στιλ παίζει σημαντικό ρόλο στη ζωή μας.

Δεν σχετίζεται μόνο με την εξωτερική μας εικόνα. Είναι ένα μέσο έκφρασης που βελτιώνει την καθημερινότητά μας. Και σε ποια γυναίκα, άλλωστε, δεν αρέσει να δείχνει κομψή και περιποιημένη. 

Στην πραγματικότητα, το στιλ δεν θέλει κόπο αλλά τρόπο! Γι' αυτό είμαστε εμείς εδώ.

Για να σας λύσουμε όλες σας τις απορίες και να δώσουμε λύση σε ο,τιδήποτε σας προβληματίζει και αφορά το στιλ σας. 

Αυτές είναι οι ερωτήσεις σας γι' αυτή την εβδομάδα.

Μ.Κ: Πελαγία γεια σου! Μου αρέσουν πολύ οι συμβουλές σου, συνέχισε δυναμικά! Θα πάω πρώτη φορά στο Λονδίνο, 1-4 Μαρτίου και δεν έχω ιδέα τι να πάρω μαζί μου από ρούχα! Έχω μπερδευτεί! Μπορείς να με κατατοπίσεις;

Ps. Χειραποσκευή: όσο το δυνατόν πιο λίγα και χρήσιμα για day/night και παντός καιρού. Σε ευχαριστώ πολύ πολύ! 

Καλησπέρα! Σε ευχαριστώ πολύ! Στο Λονδινάκι πάρε ρούχα που μεταλλάσσονται σε κάτι άλλο! Για αρχή θα χρειαστείς ένα μίντι παλτό με το οποίο θα ταξιδέψεις και 2 ζευγάρια παπούτσια -ένα άνετο sneaker και ένα combat boot (μπορεί και πλατφόρμα).

Πρώτη ημέρα ταξιδιού: Μαύρο τζιν και πουλοβεράκι λεπτό με φανελάκι από μέσα για μόνωση και παλτό -φτάνοντας στο δωμάτιο αφήνεις παλτό και φοράς ένα ωραίο σακάκι και πας βόλτα.

Δεύτερη μέρα: Όλη μέρα έξω με το παλτό σου, τα μποτάκια σου και ένα φούτερ με φούστα.
Τρίτη μέρα: To τζιν σου με ένα T-Shirt και ζώνη στη μέση, με τσαντάκι και τα combat boots, παλτό ή σακάκι - ανάλογα με τον καιρό.

Τέταρτη μέρα, ημέρα ταξιδιού: Παντελόνι φόρμα με τα μποτάκια, το παλτό και το φούτερ σου ( φοράς το παλτό και το μποτάκι για έχεις χώρο στη βαλίτσα για ρούχα!)

 

Συνολικά, λοιπόν: 

1. Παλτό 

2. Φόρμα

3. Σακάκι 

4. Ένα ή δύο τζιν

5. Μποτάκια και αθλητικά

6. Φούτερ

7. Πουλόβερ

8. Φανελάκι, Τ-Shirt

10. Φούστα


 

Φ.Π. Πώς μπορώ να συνδυάσω ένα βινύλ μαύρο παντελόνι ώστε να μην φαίνομαι σαν την cat woman; Μου έχουν κάνει δώρο ένα και δεν θέλω να δείχνει πρόστυχο.

Καλημέρα! Με πουλοβεράκι για να το κάνεις να δείχνει πιο «ήσυχο»! Πρόσεχε τον θόρυβο που κάνει και κολλάει πάνω σε έπιπλα. Εγώ κάθε φορά που φοράω την φούστα μου κολλάω σε όλες τις γυαλιστερές επιφάνειες (νιπτήρας, ντουλάπια, πόρτα αυτοκινήτου, τζαμαρίες).

Μ.Π: Καλημέρα αγαπητή Πελαγία. Ελπίζω να είσαι καλά! Είμαι η Αθηνά και σε διαβάζω μέσα από το πολυαγαπημένο μου  BOVARY. Θα ήθελα τη συμβουλή σου σχετικά με την αγορά jean. Προτιμώ αυτά σε straight γραμμή αλλά δυσκολεύομαι να βρω κάτι που να κρατήσει καιρό και να με κολακεύει παράλληλα (έχω λεπτή μέση με πιο ανοιχτή λεκάνη).

Θα ήθελα, λοιπόν, τη γνώμη σου για το πού μπορώ να βρω σχετικά οικονομικά jean -σε γραμμή όχι skinny- και τα οποία θα κολακεύουν όσο γίνεται το σώμα μου, ενώ θα είναι άνετα για να φοριούνται από το πρωί μέχρι το βράδυ. Σε ευχαριστώ πολύ! Να έχεις ένα υπέροχο ΣΚ! :) 

Γεια σου! Σχετκά με τα παντελόνια θα ψωνίζεις με γνώμονα την περιφέρεια και αν είναι φαρδύ στη μέση θα πας στη μοδίστρα να σου κάνει μια πένσα (ένα μικρό μάζεμα δηλαδή) για να μην δημιουργείται κενό-τρύπα.

Mε 95 ευρώ θα βρεις ένα καλό τζιν εδώ:

 

Ε.Ο: Καλησπέρα. Είμαι η Έφη και ήθελα να σας συγχαρώ για την στήλη. Και φυσικά να κάνω μια ερώτηση με την σειρά μου. Πριν από 3 μήνες πήρα ένα ζευγάρι παπούτσια που κοστίζουν 120 ευρώ από γνωστή αλυσίδα γυναικείων υποδυμάτων. Όταν τα δοκίμασα, τα ένιωθα λίγο στενά, αλλά η πωλήτρια μου είπε ότι θα ανοίξουν γιατί είναι από δέρμα. Μάλιστα, όταν άρχισα να φέρνω αντιρρήσεις ήταν και απότομη, λέγοντάς μου ότι είναι καθαρό δέρμα και ανοίγει και θα έπρεπε να τα ξέρω αυτά...

Τρεις μήνες μετά, τα παπούτσια (είναι μποτάκια με λίγο τακούνι) παραμένουν άβολα και στενά. Με χτυπάνε από παντού. Σε καμία περίπτωση δε μπορώ να περπατήσω όπως με άλλα παπούτσια. Τι να κάνω; Να τα πάω πίσω τόσο καιρό μετά; Να τα ανοίξω κάπως; Πώς την πάτησα έτσι...Νιώθω ότι με κορόιδεψαν.

Κανονικά θα έπρεπε να ανοίξουν λίγο, μπορείς να δεις online για κάποια τρικ με ζεστό νερό μέσα σε σακουλάκια μέσα στο παπούτσι. Επίσης, έχω ακούσει για επάλειψη εσωτερικά με βαζελίνη και τοποθέτηση κοντά σε καλοριφέρ. Δεν έχω δοκιμάσει τίποτα από αυτά, όμως, το μόνο που έκανα στις νυφικές γόβες της μητέρας μου για να μπορώ να τις φοράω είναι που τις άνοιξε με ειδικό μηχάνημα ένας καλός τσαγκάρης. 

Στείλτε τις ερωτήσεις σας στο ihavenothingtowear.gr@gmail.com

H Πελαγία Χριστάκη είναι wardrobe curator και βρίσκεται πίσω από το I have nothing to wear

*Oι ερωτήσεις μπαίνουν με την χρονολογική σειρά που έχουν σταλεί

 Διαβάστε επίσης:

Πώς να ντυθείς οικονομικά στο γραφείο με ρούχα που μοιάζουν ακριβά -Η Πελαγία Χριστάκη προτείνει