fbpx Η ηθοποιός και καλλιτέχνιδα Hunter Schafer, είναι η νέα Global Ambassador Shiseido Makeup | BOVARY
Hunter Schafer
Hunter Schafer
08|09|2020 13:33
SHARE
HUNTER SCHAFER

Η ηθοποιός και καλλιτέχνιδα Hunter Schafer, είναι η νέα Global Ambassador Shiseido Makeup


Η SHISEIDO αναζητά την ομορφιά παντού.

Στην Shiseido πιστεύουμε ότι η αυθεντική ομορφιά πηγάζει από μέσα μας, όταν η εξωτερική εικόνα και η εσωτερική πληρότητα συνυπάρχουν σε απόλυτη αρμονία. Η ηθοποιός και καλλιτέχνιδα Hunter Schafer ενσαρκώνει ιδανικά αυτή την αντίληψη. Γνωστή από το ξεκίνημα της στην σειρά του HBO, Euphoria, η πολύπλευρη αυτή millenial, αποτελεί έμπνευση, εκπροσωπεί την αλλαγή και υπερβαίνει τα όρια εξυμνώντας την μοναδικότητα εντός κι εκτός οθόνης.

«Πιστεύουμε πως όλοι μας είμαστε σε ένα ταξίδι εξέλιξης και σκοπός μας είναι μέσα στο 2020 να ενδυναμώσουμε τους πελάτες μας, βοηθώντας τους να εξερευνήσουν ακόμα βαθύτερα την μοναδική εσωτερική τους ομορφιά,» δηλώνει ο YoshiakiOkabe, Chief Brand Officer SHISEIDO.

Ως η νέα Global Brand Ambassador SHISEIDO Makeup, θα κάνει την πρώτη της εμφάνιση στην καμπάνια της μάρκας στις αρχές του 2021.

«Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που θα συνεργαστούμε με κάποια τόσο δημιουργική, εκφραστική και αυθεντική όπως η Hunter» δηλώνει ο James Boehmer, Global Artistic Director για το Makeup της SHISEIDO. «Εκπροσωπεί πραγματικά τον σύγχρονο ορισμό της ομορφιάς, όπου δεν υπάρχουν κανόνες, όρια και περιορισμοί.»

Με δεξιοτεχνία να μετακινείται από τη μια καλλιτεχνική λεωφόρο στην άλλη, η Schafer αρχικά εκφράστηκε με νερομπογιές, κολλάζ, σκίτσα, κόμικς, φωτογραφίες και εκθέσεις. Αυτό κέντρισε το ενδιαφέρον του περιοδικού Rookie, που της πρόσφερε δουλειά, μόλις στα 15 της χρόνια. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της στο University of North Carolina School of the Arts, το 2017, πέρασε στον τελικό διαγωνισμού του National Young Arts Foundation, έναν οργανισμό που ανακαλύπτει και υποστηρίζει τη νέα γενιά καλλιτεχνών. Την ίδια χρόνια, κέρδισε μια θέση στην περιζήτητη λίστα του Teen Vogue, 21 Under 21. Η Schafer επίσης βρέθηκε στις μεγαλύτερες πασαρέλες για τους οίκους Dior, Rick Owens, Marc Jacobs, Miu Miu και για πολλούς ακόμα, μεταπηδώντας στον χώρο της τηλεόρασης το 2019 κι ενθουσιάζοντας το κοινό παγκοσμίως με το ρόλο της έφηβης trans, Jules Vaughn.

«Για την SHISEIDO, η Hunter είναι μοντέρνα και διαχρονική» δηλώνει ο Boehmer. «Συνεχίζει να γράφει την δική της ιστορία, που είναι ακριβώς ό,τι παροτρύνουμε τους ανθρώπους, να κάνουν με το μακιγιάζ.» Με τη διάφανη επιδερμίδα και το ατίθασο πνεύμα της, η Schafer αντιπροσωπεύει την λάμψη και το φως που πηγάζουν από μέσα μας.

Τι είναι αυτό που σε έκανε να συνεργαστείς με την SHISEIDO;
«Στη SHISEIDO, βλέπω ένα επίπεδο καλλιτεχνικής ενέργειας που είναι ξεχωριστό. Ως ένα άτομο που μου αρέσει να είμαι δημιουργικό με το μακιγιάζ, αυτό ήταν κάτι που μου κέντρισε αμέσως το ενδιαφέρον στη μάρκα. Η SHISEIDO είναι κάτι παραπάνω από το να προσπαθείς να δείξεις όμορφη ή να συμβαδίσεις με συγκεκριμένα πρότυπα ομορφιάς. Η SHISEIDO κινείται παράλληλα με την τέχνη.»

Τι ελπίζεις να καταφέρεις στην συνεργασία σου με τηSHISEIDO;
«Στην συνεργασία μου με τη SHISEIDO, θέλω να κάνω ευρέως γνωστή την ιδέα ότι μπορείς να πας πέρα από τα καθιερωμένα πρότυπα ομορφιάς. Θέλω να προχωρήσω και να ανακαλύψω τη δική μου συχνότητα στο μακιγιάζ.»

Πως δημιουργείς αρμονία ανάμεσα στην εσωτερική και την εξωτερική ομορφιά;
«Κάτι τέτοιο ξεκινά όταν κοιτάξεις μέσα σου και εκφράσεις αυτό το συναίσθημα προς τα έξω. Ταυτόχρονα, νιώθω πως μπορείς να παίξεις και να χρησιμοποιήσεις το μακιγιάζ για να ανακαλύψεις πράγματα για τον εαυτό σου, κάτι που δεν θα έβλεπες σε
διαφορετική περίπτωση.»

Ποιο είναι το αγαπημένο σου μέσο να εκφράζεσαι;
«Η υποκριτική. Δεν είχα καταλάβει πόσο εξαρτημένη ήμουν, μέχρι που σταμάτησα τα γυρίσματα και μου έλειψε πάρα πολύ. Πραγματικά νιώθω βαθιά μέσα μου πως το ‘χω ανάγκη. Πριν την υποκριτική, ήταν τα visual arts. Ακόμα αγαπώ να σκιτσάρω και να ζωγραφίζω. Σίγουρα υπάρχει ένα κοινό δημιουργικό νήμα που τα συνδέει όλα αυτά» .

Τι ρόλο παίζει το μακιγιάζ στη ζωή σου;
«Τα τελευταία δυο χρόνια ξεκίνησα να φοράω λιγότερο μακιγιάζ εκτός δουλειάς. Καθώς όμως υποδυόμουν έναν χαρακτήρα, ανακάλυψα πόσο σημαντικό ήταν το μακιγιάζ για το ρόλο. Έτσι απολάμβανα και τη συνεργασία μου με τους makeup artists. Το μακιγιάζ είναι μια μηχανή αφήγησης ιστοριών, καθώς υπάρχουν τόσα πολλά που μπορείς να ανακαλύψεις. Όσο ήμουν μικρότερη, το χρησιμοποιούσα για δηλώσω ποια είμαι. Χρειαζόμουν κάτι που οι άνθρωποι θα καταλάβαινανπως νιώθωμέσα μου.»

Η σχέση σου με την ομορφιά άλλαξε μεγαλώνοντας;
«Η σχέση μου με την ομορφιά έγινε σίγουρα πιο χαλαρή. Μικρότερη, με ενδιέφερε περισσότερο να φαίνομαι όμορφη ή να δείχνω κάτι. Ενώ τώρα, όταν φοράω μακιγιάζ, προσπαθώ να βγάλω ότι αισθάνομαι εσωτερικό προς τον έξω κόσμο.»

Πως πιστεύεις ότι η ομορφιά εξελίσσεται και πως επαναπροσδιορίζεται;
«Μπορώ να μιλήσω μόνο από τη δική μου οπτική, αλλά από ότι έχω δει στον κόσμο της ομορφιάς, νομίζω πως ζούμε ένα μαζικό κίνημα προς κάτι πιο δημιουργικό και απροσδιορίστου φύλου (non-binary). Πιστεύω πως είναι σημαντικό γιατί το μακιγιάζ είναι για όλους όσους το επιθυμούν. Είναι ένα συγκλονιστικό εργαλείο. Υπάρχει μια μεγαλύτερη κατανόηση γενικά, σχετικά με το μακιγιάζ.»

Η ηθοποιός και καλλιτέχνιδα θα πρωτοεμφανιστεί στην καμπάνια της μάρκας στις αρχές του 2021.

SHARE