Το αξεσουάρ από τον οίκο Βalenciaga έχει διχάσει το κοινό της μόδας | 0 bovary.gr
Το αξεσουάρ από τον οίκο Βalenciaga έχει διχάσει το κοινό της μόδας | 0 bovary.gr
BALENCIAGA

Το αξεσουάρ από τον οίκο Βalenciaga έχει διχάσει το κοινό της μόδας


Η μόδα μοιάζει με μια γυναίκα με εκρηκτική και πολυδιάστατη προσωπικότητα που κάθε φορά βρίσκει τρόπο να μας αιφνιδιάζει, να μας συνεπαίρνει, να μας μαγεύει, να μας εκπλήσσει.

Μια τάση από τα 80's έκανε δυναμική επιστροφή στον fashion κόσμο και έδειξε ότι τελικά το παρελθόν δύσκολα διαγράφεται.

Τάσεις του άφησαν ισχυρό αποτύπωμα στο παρελθόν βρίσκουν τρόπο να ξανακάνουν αισθητή την παρουσία τους, ακόμα κι αν κάποτε πανηγυρικά θεωρήθηκαν από αμφιλεγόμενες έως κιτς.

Αυτό το αξεσουάρ κάποτε φορέθηκε με μανία.

Κάποιες το λάτρεψαν, άλλες βρέθηκαν απέναντί του. Scrunchie είναι το υφασμάτινο, φουσκωτό λαστιχάκι -με prints και σούρες- των 80s που η μόδα πρόσφατα ξαναθυμήθηκε.

Το λαστιχάκι που μαζεύει τα μαλλιά σε έναν χαλαρό κότσο και δίνει είτε ρομαντικό, είτε grunge, είτε punk χαρακτήρα στο look μας, είναι και πάλι εδώ και μάλιστα ένας εκ των κορυφαίων οίκων μόδας του έδωσε μια εντελώς διαφορετική διάσταση.

 

O oίκος Balenciaga δεν επαναπαύεται και μας αιφνιδιάζει με τα σχεδιαστικά του πειράματα.

Τροφοδοτεί τον fashion κόσμο με εκκεντρικές, καινοτόμες ιδέες και του κάνει ενέσεις φαντασίας.

Πριν από λίγους μήνες, ο Demna Gvasalia σχεδίασε crocs σε βερσιόν flatforms ενώ λίγο μετά είδαμε μια αμφιλεγόμενη new age, μαύρη δερμάτινη φούστα να γίνεται «σημαία» εκκεντρικότητας του οίκου και να χαρακτηρίζεται ως... «πατάκι αυτοκινήτου» από μεγάλο μέρος του διαδικτυακού κοινού.

Αλλά ας μιλήσουμε για ένα αξεσουάρ που πωλείται στην τιμή των 159 δολαρίων (περίπου 130 ευρώ) και μας θυμίζει το fashion κομμάτι του παρελθόντος που πολλές θέλουν να ξεχάσουν.

To scunchie εδώ δεν είναι ένα απλό λαστιχάκι μαλλιών. Γίνεται ένα βραχιόλι για τον καρπό σου -κάλλιστα μπορείς να το φορέσεις και στα μαλλιά σου- και κυκλοφορεί σε funky χρώματα -μπλε, φούξια, κίτρινο, μαύρο- (σσ. μάλιστα είναι φτιαγμένο από lambskin).

Αυτό το αξεσουάρ έχει «ταυτότητα», ακόμα κι αν αυτή δεν σου αρέσει (ή σου θυμίζει fashion εποχές που έχεις απωθήσει στη μνήμη σου).

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο οίκος Balenciaga δεν το ξέχασε και σου το ξαναπαρουσιάζει σε βερσιόν 2018 -σ’αρέσει, δεν σ’αρέσει-.