Τελικά ήταν chic η Μπριζίτ; Ο stylist Ηλίας Μιχαλόλιας αναλύει τις τρεις εμφανίσεις της Πρώτης Κυρίας στην Αθήνα | 0 bovary.gr
Τελικά ήταν chic η Μπριζίτ; Ο stylist Ηλίας Μιχαλόλιας αναλύει τις τρεις εμφανίσεις της Πρώτης Κυρίας στην Αθήνα | 0 bovary.gr
BRIGITTE MACRON

Τελικά ήταν chic η Μπριζίτ; Ο stylist Ηλίας Μιχαλόλιας αναλύει τις τρεις εμφανίσεις της Πρώτης Κυρίας στην Αθήνα


Είναι ωραίο να ξέρεις ποια είσαι και ακόμα πιο ωραίο να έχεις βρει τον κατάλληλο τρόπο για να το εκφράσεις. Αυτό έχει επιτύχει και η Brigitte Macron: να είναι αφοπλιστικά επιβλητική, να εντυπωσιάζει με την πολυδιάστατη προσωπικότητά της.

Δεν φοβάται να χαμογελάσει, δεν έχει ανάγκη να υπερβάλλει για να γίνει αντικείμενο προσοχής. Είναι η ήρεμη δύναμη στη ζωή του Emmanuel Macron, η γυναίκα που διακριτικά στέκεται στο πλευρό του, ξετυλίγει τις διαφορετικές πτυχές της προσωπικότητάς της, είναι ανθρώπινη.

Το στιλ της αντικατοπτρίζει σε ένα μεγάλο βαθμό το γαλλικό αυτόνομο στιλιστικό σύμπαν. Φινετσάτη, υπέρμετρα κομψή. Δεν της αρέσουν οι εκκεντρικοί συνδυασμοί, προτιμά να βαδίζει στην «ασφαλή» στιλιστική οδό. Να φορά ρούχα διαχρονικά χωρίς βέβαια να δείχνει ότι έχει άγνοια των τρέχουσων τάσεων. Louis Vuitton, Αlexandre Vauthier, Balmain είναι οι οίκοι μόδας στους οποίους δείχνει ιδιαίτερη προτίμηση.

Η επίσκεψη του ζεύγους Μacron στη χώρα μας ήταν η αφορμή για να δούμε τον Emannuel και την Brigitte Macron από μια άλλη σκοπιά. Μέσα από την παρατηρήτηση των κινήσεων, των αντιδράσεων, των στιλιστικών τους επιλογών τους, μάθαμε για εκείνους πολλά παραπάνω, από όσα μας είχαν δείξει μέχρι τώρα φωτογραφίες από επίσημες δημόσιες εμφανίσεις τους, δηλώσεις τους και συνεντεύξεις τους.

Η Brigitte Macron κατά την επίσκεψή της στην Αθήνα επέλεξε ρούχα που ανέδειξαν το καλλίγραμμο σώμα της και καθρέπτισαν την γαλλική φινέτσα.

O stylist Ηλίας Μιχαλόλιας αναλύει στο BOVARY.GR. τις εμφανίσεις της Brigitte Μacron κατά την διάρκεια της επίσκεψής της στη χώρα μας και σχολιάζει λεπτομέρειες των outfits της που μπορεί να μας είχαν διαφύγει...

«To look της κατά την άφιξή της στην Αθήνα (σσ. Το μαύρο skinny παντελόνι, το αμάνικο τοπ, η λευκή handbag και οι ψηλοτάκουνες γόβες Louis Vuitton) μπορεί να χαρακτηριστεί κομψό και ιδανικό για ταξίδι. Ενας safe συνδυασμός. Αγαπά τα ψηλοτάκoυνα, αναμενόμενη η επιλογή της. Αποφεύγει τα τοπ ή τα πουκάμισα με ντεκολτέ και αυτό εκφράζει αυτοπεποίθηση. Δεν θέλει να γίνει προκλητική, θέλει απλά να είναι θηλυκή και το καταφέρνει.

Το παντελόνι ήταν εύστοχη επιλογή για να αναδείξει τα καλλίγραμμα πόδια της και βέβαια ο black n’ white συνδυασμός είναι μια «σταθερά», η αξία της οποίας δεν πέφτει ποτέ».

 

«Η επιλογή της να αλλάξει παπούτσια κατά την επίσκεψή της στην Ακρόπολη δείχνει ότι ξέρει να φορά αυτό που πρέπει την κατάλληλη στιγμή. Ηθελε να έχει άνετο βάδισμα και να νιώθει χαλαρότητα. Μην ξεχνάμε ότι μεσολάβησε και ένα ταξίδι. Η Brigitte με την συγκεκριμένη επιλογή έδειξε ότι παρακολουθεί τις τάσεις, όπως μια ενημερωμένη fashion blogger. Οι συγκεκριμένες εσπαντρίγιες είναι αγαπημένο παπούτσι των Γαλλίδων και το βλέπουμε πολύ συχνά σε street style εμφανίσεις τους. Δείχνει να έχει μια αποστασιοποίηση από το αυστηρό γαλλικό στιλ. Θέλει να κρατά μόνο τα στοιχεία που ξέρει ότι της ταιριάζουν πραγματικά και τα υποστηρίζει».

«Η επιλογή του κόκκινου φορέματος για το δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο (σσ το cape dress με την δερμάτινη μαύρη ζώνη είχε την υπογραφή του οίκου Louis Vuitton) θεωρώ ότι δεν την κολάκεψε ιδιαίτερα. Επικοινωνιακά το κόκκινο χρώμα δείχνει δυναμισμό και επιβλητικότητα. Αξίζει να σημειώσουμε ότι το φετινό φθινόπωρο και χειμώνα θα είναι ένα χρώμα-πρωταγωνιστής. Όμως, μπορώ να πω ότι η επιλογή δεν ανέδειξε το σώμα της. Τα συγκεκριμένα μανίκια είναι μια τάση που τα τελευταία χρόνια είναι πολύ δυναμική στις πασαρέλες μεγάλων οίκων: όπως του oίκου Balenciaga. Αν παρατηρήσουμε όμως και το στιλ των υπόλοιπων προσκεκλημένων θα δούμε ότι η επιλογή της είναι εναρμονισμένη. Αρα η ίδια έδειξε πολύ καλά «ενημερωμένη». Επικοινωνιακά η κίνησή της, μπορεί να θεωρηθεί εύστοχη».

Eurokinissi
Eurokinissi

«Η επιλογή του μπλε φορέματος δεν με εκπλήσσει. Αλλωστε λευκό και μπλε είναι ιδιαιτέρως αγαπημένα της χρώματα. Το ίδιο φόρεμα είχε επιλέξει και πριν δύο χρόνια, οπότε η ίδια δείχνει ότι δεν φοβάται να «ανακυκλώσει» κομμάτια της γκαρνταρόμπας της.

Η επιλογή του παπουτσιού και εδώ δείχνει ότι πρωτίστως την ένοιαζε να έχει άνετο βάδισμα. Το ότι δεν φοβάται να χαμογελάσει είναι ένα στοιχείο που πάντα προσδίδει νεανικότητα σε μια γυναίκα ανεξάρτητα από την ηλικία της.

Τα ξανθά της μαλλιά ένα στοιχείο της -μη στιλιζαρισμένης- λάμψης της». 

Φωτογραφίες: NDP