Apimages
Apimages
FOUNDATION ISSUE

Foundation σε κάθε ηλικία -Διάλεξε το κατάλληλο στα 30, στα 40 στα 50 και στα 60


Καθώς μεγαλώνουμε όλα πάνω μας σιγά σιγά αλλάζουν. Χωρίς αυτό να είναι απαραίτητα κακό.

Μαθαίνουμε να αποδεχόμαστε και να αγκαλιάζουμε όλες αυτές τις αλλαγές και να αισθανόμαστε αυτοπεποίθηση σε κάθε ηλικία.

Η επιδερμίδα μας -από την υφή μέχρι και την εμφάνισή της- αλλάζει κι εκείνη.

Με την πάροδο του χρόνου, λοιπόν, μεταβάλλονται και οι ανάγκες της. Συνεπώς και οι beauty συνήθειές μας, η καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς και τα προϊόντα που εφαρμόζουμε στο πρόσωπο και το σώμα μας πρέπει να προσαρμόζονται σε αυτές τις αλλαγές.

Στόχος να αναδεικνύονται τα πιο όμορφα και δυνατά χαρακτηριστικά μας και να δείχνουμε λαμπερές σε κάθε ηλικία.

Δεν είναι, όμως, μόνο τα skin care προiόντα που πρέπει να αντικατασταθούν αλλά και τα προϊόντα μακιγιάζ, όπως είναι το foundation.

To μεικ απ είναι απαραίτητο σε οποιοδήποτε μακιγιάζ, ωστόσo, είναι από αυτά που πρέπει να αλλάζουν συχνά. Η επιδερμίδα χρειάζεται διαφορετική κάλυψη στα 20, στα 30, στα, 40 και μετά, για να δείχνει όμορφη και το μακιγιάζ σας όσο πιο φυσικό και κομψό. Το βασικό που πρέπει να προσέξετε είναι η σύνθεση.

Εμείς δημιουργήσαμε μια λίστα με αυτά που η επιδερμίδα ζητάει από το foundation σε κάθε ηλικία. Έτσι την επόμενη φορά, θα επιλέξετε αυτό που σας ταιριάζει ιδανικά.

 

MUA
MUA

Στα 20

Στα 20 θέλουμε κυρίως να κρύψουμε μικρές ατέλειες, χωρίς όμως να σβήσουμε την νεανική λάμψη και φρεσκάδα του προσώπου. Γι' αυτό προτιμήστε μια ελαφριά φόρμουλα που χαρίζει διάφανη κάλυψη και δεν βαραίνει και επιτρέπει στην επιδερμίδα να λάμπει.

Στα 30

Μέχρι τα 30 οι περισσότερες έχουμε βρει τι μας ταιριάζει και έχουμε, πλέον, δημιουργήσει μια σταθερή beauty routine. Αυτό που χρειάζεστε από εκεί και έπειτα είναι μια ενυδατική βάση που θα συμβάλλει στην αντιμετώπιση των πρώτων λεπτών γραμμών. Τα foundation που είναι ματ και έχουν βαριά σύνθεση μπορούν να προκαλέσουν περισσότερες ζημιές στο δέρμα.

Shutterstock
Shutterstock

Στα 40

Σε αυτή την ηλικία πρέπει να αναζητάτε συστατικά που ενισχύουν την κυκλοφορία των κυττάρων και ενισχύουν την ελαστικότητα. Στόχος εκτός από το να υποδεχτεί το υπόλοιπο μακιγιάζ σας είναι να βελτιώσει την όψη και το περίγραμμα. Και εδώ το ματ εφέ είναι καλό να αποφεύγεται.

Στα 50

Mια βάση με δείκτη προστασίας είναι ένας πολύ καλός τρόπος να διατηρήσετε το δέρμα στην πιο υγιή κατάσταση. Το δέρμα πρέπει να αναπνέει και να είναι προστατευμένο από τις επιπτώσεις του ήλιου όπως οι κηλίδες. Προτιμήστε ένα προϊόν με ενυδατική συστατικά και oil free.

Στα 60

Τα foundation με βάση το σέρουμ σε αντίθεση με τις ματ ή απλές φόρμουλες, λειτουργούν καλύτερα για το ώριμο δέρμα. Επαναφέρει τη φωτεινότητα της επιδερμίδας σας με βάση για ενυδάτωση. Έτσι και οι γυναίκες άνω των εξήντα μπορούν να κάνουν ένα όμορφο διακριτικό μακιγιάζ.

Shutterstock
Shutterstock