Unsplash
Unsplash
ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΜΙΛΑ

Tα σημάδια στο δέρμα σου που αποκαλύπτουν ότι το προϊόν ομορφιάς που χρησιμοποιείς είναι λάθος


Δεν είμαστε όλοι ίδιοι.

Διαφέρουμε στα χαρακτηριστικά, την εμφάνιση, τον χαρακτήρα και τον τρόπο σκέψης. Διαφέρουμε ακόμα στο life style και σε αμέτρητα άλλα σημεία που μας κάνουν βέβαια αυτό ακριβώς που είμαστε, δηλαδή μοναδικοί.

Κάπως έτσι πάει και στην ομορφιά. Δεν ταιριάζουν όλα σε όλους. Η επιδερμίδα του καθενός αντιδρά διαφορετικά σε κάθε προϊόν.

Και ενώ το να δοκιμάζετε νέα προϊόντα και να εξελίσσετε την beauty routine σας είναι απαραίτητο, ειδικά όσο μεγαλώνετε ,είναι σημαντικό να δώσετε προσοχή στο πώς οι πόροι σας αντιδρούν σε κάθε σύνθεση.

Το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματος.

Αυτό είναι το πρώτο που θα σας ειδοποιήσει όταν είναι δυσαρεστημένο με τη νέα κρέμα προσώπου, την ενυδατική ή την μάσκα.

Το δέρμα σας είναι ένας πολύ ισχυρός προστάτης του σώματός σας. Μερικές φορές το σύστημα άμυνας του αντιδρά και σας προειδοποιεί ότι κάτι δεν πάει καλά με αυτό που μόλις απλώσατε πάνω.

Αυτές είναι όλες οι ενδείξεις πως το προϊόν που χρησιμοποιείς δεν σου ταιριάζει.

Unsplash
Unsplash

1 Ερυθρότητα

Πριν πάτε στο κρεβάτι, εφαρμόζετε ένα νέο προϊόν που υπόσχεται να σβήσει τις ατέλειες τις ατέλειές σας. Εάν αμέσως μετά η επιδερμίδα εμφανίσει ερυθρότητα ή φαγούρα το πιθανότερο είναι κάποια αλλεργία. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να ξεπλύνετε καλά προϊόν για να αποφύγετε τον περαιτέρω ερεθισμό. Αν η ευαισθησία εμφανιστεί μετά από μερικές ημέρες, διακόψτε τη χρήση και συμβουλευτείτε τον δερματολόγο σας για μια δεύτερη γνώμη.

2 Φαγούρα στα χείλη

Δεν είναι μόνο τα προϊόντα προσώπου που μπορεί να «ενοχλήσουν» το δέρμα σας αλλά κι εκείνα των χειλιών. Τα κραγιόν και οι balm μπορούν επίσης να προκαλέσουν προβλήματα. Το δύσκολο κομμάτι είναι να αναγνωρίσετε τι φταίει. Αν η φόρμουλα του προϊόντος είναι πολύ ερεθιστική για τα χείλη σας, θα δείτε σταδιακά την κοκκινίλα, ξηρότητα ή ξεφλούδισμα. Τότε πρέπει να αντικαταστήσετε το προϊόν άμεσα.

 

Shutterstock
Shutterstock

3 Πρήξιμο

Ορισμένα προϊόντα -όπως οι κρέμες ρετινόλης- μπορεί να προκαλέσουν το δέρμα σας ακμή τι;ς πρώτες εβδομάδες μέχρι να δείξουν αποτέλεσμα. Αν το δέρμα δείχνει πρησμένο και το πρήξιμο δεν υποχωρεί, το προϊόν δεν είναι κατάλληλο για εσάς.

Υπάρχει πιθανότητα να έχετ αλλεργία σε κάποιο από τα συστατικά και αυτό σηματοδοτεί φλεγμονή. Σταματήστε να χρησιμοποιείτε το προϊόν και κλείστε ραντεβού με το γιατρό σας ASAP.

4 Έντονη λιπαρότητα

Οι ειδικοί λένε πως όσοι είναι επιρρεπείς στην ακμή, πρέπει να είναι προσεκτικοί και επιλεκτικοί με τα συστατικά όλων των προϊόντων από τα skin care μέχρι του μακιγιάζ. Το δέρμα μας παράγει φυσικά το δικό του ενυδατικό με τη μορφή σμήγματος,Αν παρατηρήσετε επιπλέον γυαλάδα και λιπαρότητα αυτό το προϊόν δεν έχει θέση στην beauty ρουτίνα σας.

5 Κάντε το τεστ με το τσιρότο

Όταν παρατηρήσετε κάποιο από τα συμπτώματα, το επόμενο βήμα είναι να ανακαλύψτε ποιο συστατικό το προκαλεί. Κάντε το τεστ με το τσιρότο.

Δοκιμάστε το σπίτι. Εφαρμόστε ένα μέρος του προϊόντος σε ένα τσιρότο και κολλήστε το στο πρόσωπο σας για δύο ημέρες (προφανώς ένα Σαββατοκύριακο που θα χαλαρώσετε στο σπίτι). Στη συνέχεια, αφαιρέστε το και ρίξτε μια ματιά στο δέρμα σας. Είναι κόκκινο; Πρησμένο; Έχετε τις απαντήσεις.

 

Shutterstock
Shutterstock