Γυναίκα χαμογελάει. Φωτογραφία: Shutterstock/Cookie Studio
Γυναίκα χαμογελάει. Φωτογραφία: Shutterstock/Cookie Studio
ΚΡΕΜΑ ΜΑΤΙΩΝ

Τα μυστικά της κρέμας ματιών -Γιατί είναι απαραίτητη στην καθημερινή περιποίηση


Στο θέμα της περιποίησης της επιδερμίδας, η ηλικία δεν παίζει μεγάλο ρόλο.

Ανεξάρτητα αν είστε στα 30, στα 40 ή στα 50 είναι απαραίτητο να φροντίζετε σε καθημερινή βάση το πρόσωπό σας, με τα σωστά προϊόντα.

Η κρέμα ματιών είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πιο απαραίτητα προϊόντα της φροντίδας της επιδερμίδας. Ο ρόλος της είναι τπολύ σημαντικός, καθώς ενυδατώσει τη λεπτή περιοχή των ματιών, αποτρέποντας την πρόωρη γήρανση. Ωστόσο υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό γυναικών που δεν επενδύει στο συγκεκριμένο προϊόν, καθώς θεωρεί ότι δεν το χρειάζεται. Θεωρούν ότι με μία ενυδατική προσώπου είναι καλυμμένες.

Κι όμως στην ευαίσθητη περιοχή των ματιών δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κανένα άλλο προϊόν ενυδάτωσης, εκτός αυτών που ειδικεύονται.

Η κρέμα ματιών έχει στοχευμένες δράσεις, όπως ελαχιστοποίηση των χαρακτηριστικών ρυτίδων που γνωρίζουμε ως πόδι χήνας, εξομάλυνση των μαύρων κύκλων καθώς και του πρηξίματος, που παρουσιάζουμε τις ημέρες που κουραζόμαστε. 

Θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικές στο πώς εφαρμόζουμε το συγκεκριμένο προϊόν. 

Βλέπετε τα μάτια είναι μία από τις πιο ευαίσθητες περιοχές, καθώς το δέρμα είναι λεπτό και ευαίσθητο. Για σωστή εφαρμογή που θα μας χαρίσει το επιθυμητό αποτέλεσμα, ιδανικά χρησιμοποιούμε τον παράμεσο, για να ασκήσουμε την κατάλληλη πίεση. Βλέπετε τα υπόλοιπα δάχτυλα έχουν περισσότερη δύναμη, την οποία δε χρειαζόμαστε. Απλώνουμε την κρέμα και ακολουθούμε την κυκλική πορεία, την οποία μας υποδεικνύει το οστό. Με άλλα λόγια την εφαρμόζουμε ακολουθώντας τη φορά των φρυδιών μας, καθώς έτσι βοηθάμε στη σωστή αιμάτωση της περιοχής.


Origins GinZing™ Refreshing Eye Cream, διαθέσιμη στα Sephora

Αποφεύγουμε την επαφή με τα μάτια και δεν ξεχνάμε ότι στο συγκεκριμένο σημείο οι πόροι είναι ελάχιστοι. Αυτό σημαίνει ότι η κρέμα θα απορροφηθεί και θα κινηθεί από μόνη της ανοδικά.

Μην αμελείτε την περιποίηση των ματιών σας/Shutterstock
Μην αμελείτε την περιποίηση των ματιών σας/Shutterstock

Σαφώς δεν αμελούμε πριν την ενυδάτωση να καθαρίσουμε καλά, με κατάλληλο προϊόν, την περιοχή των ματιών μας.


Estée Lauder, Advanced Night Repair Eye Supercharged Complex Synchronized Recovery

Προσωπικά πολλές φορές ξεβάφω τα μάτια μου με αμυγδαλέλαιο. Είναι το μαγικό, φυσικό λάδι που βρίσκεται πάντα στο σπίτι  μου και εκτός από DIY συνταγές, το χρησιμοποιώ και ως ντεμακιγιάζ.