Γυναίκα με κόκκινο κραγιόν/Photo by Felipe Bustillo on Unsplash
Γυναίκα με κόκκινο κραγιόν/Photo by Felipe Bustillo on Unsplash
ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗ

Η ανέξοδη διαδικασία που προλαμβάνει τα σημάδια γήρανσης


Υπάρχουν αρκετοί τρόποι με τους οποίους μπορούμε να προλάβουμε την πρόωρη γήρανση του δέρματος. 

Ο πιο σημαντικός και πιο γνωστός είναι η περιποίηση του προσώπου, με προϊόντα που ταιριάζουν στον τύπο της επιδερμίδας μας. Επιπλέον, δεν ξεχνάμε ότι είναι απαραίτητη η χρήση αντηλιακού καλοκαίρι, αλλά και χειμώνα, ακόμα και τις ημέρες που έχει συννεφιά.

Η ενυδάτωση του προσώπου δεν τελειώνει στο πηγούνι -τα προϊόντα πρέπει να εφαρμόζονται και στην περιοχή του λαιμού αλλά και στο ντεκολτέ.

Κάνουμε ακριβώς τις ίδιες, απαλές, ταμποναριστές, με ανοδική πορεία κινήσεις και στο λαιμό αλλά και στο ντεκολτέ, ξεκινώντας από το καθαριστικό, μέχρι το αντηλιακό.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε, άλλωστε, ότι ένα από τα πρώτα σημεία του σώματος που προδίδουν την πραγματική μας ηλικία είναι ο λαιμός.

Χαμογελαστή γυναίκα/Unsplash
Χαμογελαστή γυναίκα/Unsplash

Εκτός, όμως, από τα προϊόντα περιποίησης που είναι γνώριμα σε κάθε γυναίκα, μία σημαντική αντιγηραντική διαδικασία είναι οι ειδικές ασκήσεις για το λαιμό που βελτιώνουν την όψη του.

Ίσως ακούγονται πιο δύσκολες απ'ότι είναι στην πράξη και σίγουρα αν δοκιμάσετε μία φορά να τις κάνετε, θα σας γίνει καθημερινή συνήθεια.

Ξεκινάμε από τη στάση του σώματος, όπου δεν πρέπει να καμπουριάζουμε όταν κάνουμε τις ασκήσεις αλλά και γενικότερα στην καθημερινότητά μας. Αν αναρωτιέστε τι σχέση έχει η σωστή στάση του σώματος με την αντιγήρανση, να σας τονίσουμε ότι όταν καμπουριάζουμε, χαλαρώνουν οι μύες του λαιμού, με αποτέλεσμα να χάνει την σφριγηλότητα του.

Χρειαζόμαστε, λοιπόν,περίπου 3-4 λεπτά επιπλέον στην ρουτίνα περιποίσης.

Καθόμαστε σε μία καρέκλα, με ίσια την πλάτη και γυρίζουμε το κεφάλι ελαφρώς προς τα δεξιά. Το επαναφέρουμε στην ίδια θέση και το γυρνάμε στην αντίθετη κατεύθυνση, προς τα αριστερά. Επαναλαμβάνουμε αυτή την άσκηση για 5 φορές και ξεκουραζόμαστε για περίπου 10-15 δευτερόλεπτα.

Στη συνέχεια, γέρνουμε το κεφάλι προς τα πίσω και κοιτώντας ψηλά, με κλειστό το στόμα, αρχίζουμε να ανοιγοκλείνουμε τη γνάθο, σα να μασάμε κάτι, για 30 περίπου δευτερόλεπτα. Η άσκηση αυτή ενεργοποιεί σε μεγάλο βαθμό τους μύες του λαιμού και είναι πολύ ευεργετική.

Στην ίδια στάση, ανοίγουμε το στόμα, βγάζουμε τη γλώσσα έξω και πιέζουμε την άκρη της προς τα κάτω, για μερικά δευτερόλεπτα.

Μένουμε στην ίδια στάση, πιέζουμε το σαγόνι προς τα πάνω για 3-5 δευτερόλεπτα και επαναφέρουμε. Επαναλαμβάνουμε την τελευταία άσκηση  για 5 φορές.

Γυναίκα κάθεται σε υπολογιστή/Photo by George Gvasalia on Unsplash
Γυναίκα κάθεται σε υπολογιστή/Photo by George Gvasalia on Unsplash

Για να δούμε αποτελέσματα είναι σημαντικό να κάνουμε τις παραπάνω ασκήσεις τουλάστον 2 με 3 φορές την εβδομάδα, καθώς επίσης να μην προσπερνάμε κάποιο στάδιο της καθημερινής μας περιποίησης.

Διαβάστε ακόμη:Τι μπορεί να δείχνει για την υγεία σου το σημείο του προσώπου που βγάζεις σπυράκια

Διαβάστε ακόμη:Τo κατάλληλο κούρεμα για να δείχνει το πρόσωπο πιο λεπτό, με τονισμένες γωνίες