ΚΑΡΕ

Καρέ: 6 τρόποι να το αναβαθμίσεις και να το κάνεις γκράντε για τις γιορτές


Εμμα Στόουν, Νικόλ Ρίτσι και άλλες διάσημες κυρίες του Χόλιγουντ έχουν κατά καιρούς επιλέξει να υιοθετήσουν ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα trends της κομμωτικής, το bob haircut, δηλαδή το καρέ.

Και γιατί αμφιλεγόμενο; Το συγκεκριμένο κούρεμα έχει έρθει αντιμέτωπο με την άποψη πως δεν ταιριάζει σε όλες τις προσωπικότητες και σε όλα τα σχήματα προσώπου, εντούτοις κατάφερε να κερδίσει έδαφος και να αγαπηθεί, μετά την πρώτη του εμφάνιση το 2013.

Το καρέ έχει διαμορφωθεί και εξελιχθεί καθώς προσαρμόστηκε στις άλλοτε τολμηρές και άλλοτε όχι και τόσο τολμηρές και ευφάνταστες προτάσεις των hair stylists. Το έχουμε δει ως long bob, δηλαδή μακρύ καρέ, ως ασύμμετρο με έντονες μύτες αλλά και πολύ κοντό σε ίσια γραμμή.

Αν φλερτάρετε με την ιδέα του bob ή έχετε ήδη κάνει την αλλαγή μεταβαίνοντας από τα μακριά μαλλιά στο θηλυκό καρέ, οι παρακάτω έξι ιδέες θα σας βοηθήσουν να ανανεώσετε την εμφάνιση σας, αναβαθμίζοντας το συγκεκριμένο κούρεμα.

Αφέλειες

Αν τα μαλλιά σας είναι πυκνά και έχετε υιοθετήσει το bob haircut, ένας τρόπος να του προσθέσετε αυστηρότητα αλλά και περισσότερη θηλυκότητα είναι να ζητήσετε από τον κομμωτή σας αφέλειες ή καλύτερα φράντζα, η οποία όμως δεν θα είναι και τόσο πυκνή. Ως προς το μήκος της θα πρέπει να φτάνει λίγο πιο κάτω από τα φρύδια σας, ώστε να μπορείτε να παίξετε με το χτένισμα, μαζεύοντας την προς τα πίσω ή στο πλάι και δημιουργώντας ένα διαφορετικό look κάθε φορά.  

Τρικ με τα τσιμπιδάκια

Το συγκεκριμένο αξεσουάρ είναι ξεπερασμένο και πλέον χρησιμοποιείται από τους κομμωτές σε πολύ συγκεκριμένα χτενίσματα, γιατί βοηθάει τα μαλλιά να παραμείνουν σταθερά. Ήρθε όμως η στιγμή να αναθεωρήσετε, καθώς τα τσιμπιδάκια μπορούν να φανούν πολύ χρήσιμα στη δημιουργία ψεύτικης φράντζας. Με ένα μόνο τρικ το καρέ αλλάζει χωρίς να κόψετε ούτε μια τρίχα. Κάντε μια χωρίστρα στη μέση κι έπειτα μεταφέρετε ένα μικρό τμήμα μαλλιών από τη μια πλευρά στην άλλη και σταθεροποιήστε αυτή τη λωρίδα με τσιμπιδάκια, πάνω από το τόξο του φρυδιού.

Headbands ή αλλιώς κορδέλα στα μαλλιά

Τι κι αν τη φοράτε μόνο όταν μαγειρεύετε ή όταν κάνετε καθαρισμό προσώπου; Η φαρδιά κορδέλα στα μαλλιά είναι ένα ιδανικό αξεσουάρ για όσες από εσάς θέλετε να μακρύνετε τις αφέλειες, αλλά και για να αναδείξετε το ίσιωμα στα μαλλιά. Μην ξεχάσετε απλά να περιποιηθείτε τις τρίχες εκείνες που ηλεκτρίζονται από το ύφασμα.

Χωρίστρα στη μέση

Ακόμα κι αν δεν το πιστέυετε, μια μικρή αλλαγή τέτοιου τύπου, αλλάζει ολοκληρωτικά το look σας. Η διαφορετική φορά στα μαλλιά δημιουργεί εναλλασσόμενα εφέ όγκου και μήκους και έτσι φαίνεται να αλλάζετε διαρκώς κούρεμα.

Μπούκλες

Ποτέ μην «πέσετε» στην παγίδα πως τα κοντά μαλλιά δεν ενδείκνυνται για πειραματισμούς στα χτενίσματα. Αντιθέτως, μπορείτε να δημιουργήσετε ακόμα και μπούκλες, τις οποίες θα σταθεροποιήσετε πολύ κοντά στο πίσω μέρος του λαιμού σας, ένα look που θα σας γυρίσει πίσω στα 20s, ενώ σας δίνει την ευκαιρία να έχετε δύο χτενίσματα ταυτόχρονα, αρκεί να αφήσετε ελεύθερα τα μαλλιά μετά από μερικές ώρες και θα αποκτήσετε το sexy wavy look.

Κυματισμοί με εντυπωσιακό όγκο

Κάντε μια πολύ βαθιά χωρίστρα στο πλάι και χρησιμοποιήστε τα παλιά αλλά διαχρονικής αξίας ρολά, που κάποτε βλέπατε να χρησιμοποιεί η μητέρα σας, για να αποκτήσει ένα κομψό βίντατζ χτένισμα. Το αποτέλεσμα άκρως εντυπωσιακό με πολύ όγκο και μπορείτε να προσθέσετε τη δική σας ξεχωριστή πινελιά, φορώντας statement σκουλαρίκια.