shutterstock
shutterstock
ΛΑΔΙ ΚΑΡΥΔΑΣ

Λάδι καρύδας - 6 τρόποι να το χρησιμοποιήσεις για να ανανεώσεις την επιδερμίδα σου!


Εξωτικό και μυρωδάτο, το λάδι καρύδας δεν πρέπει να λείπει από την περιποίηση σου!

Οσες από εσάς ασχολείστε με τον κόσμο της κοσμετολογίας και της ομορφιάς, θα έχετε διαβάσει πολλές φορές για το πολύ υγιεινό και αγνό, οργανικό λάδι καρύδας, το οποίο εκτός από φθηνό στην αγορά του είναι και εξαιρετική πηγή θρεπτικών συστατικών για το δέρμα.

Είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε και λιπαρά οξέα, τα οποία είναι αντιμυκητιακά, αντιοξειδωτικά και αντιβακτηριδιακά και διεισδύουν στις βαθύτερες στιβάδες της επιδερμίδας, οπότε το καθιστούν πολύτιμο σύμμαχο των γυναικών που παραμένουν πάντα λαμπερές.

Είναι επίσης πολύ γνωστό για την αντιγηραντική του δράση.

Χρησιμοποιείται ως συστατικό σε πολλά από τα καλλυντικά, ενώ στις ευεργετικές του ιδιότητες «ορκίζονται» διάσημες σταρ του Χόλιγουντ και έξπερτς.

Αντί λοιπόν να ξοδεύετε πολλά από τα χρήματα σας σε πανάκριβες υπηρεσίες φροντίδας και περιποίησης, βάλτε το λάδι καρύδας στην ρουτίνα σας με 6 διαφορετικούς τρόπους και δείτε άμεσα τα αποτελέσματα!

  • Καθαρίστε το πρόσωπο

Λιώστε το λάδι καρύδας σε ένα αντικολλητικό σκεύος και προσθέστε μια κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα και πέντε κουταλιές της σούπας από οποιοδήποτε αιθέριο έλαιο, που μπορεί να εφαρμοστεί στο πρόσωπο. Ανακατέψτε καλά, αποθηκεύστε το μείγμα σε καθαρό βάζο και κάθε φορά που θέλετε να πλένετε το πρόσωπο σας, απλώστε λίγη από την ποσότητα αυτή.

  • Ενισχύστε το μπαλμ για τα χείλη

Αν θέλετε να ενυδατώσετε σε βάθος τα χείλη σας, ώστε να αποκτήσουν μια βελούδινη υφή, μπορείτε να προσθέσετε μερικές σταγόνες από το λάδι καρύδας στο μπαλμ ή να απλώσετε λίγη ποσότητα, πριν τον ύπνο.

  • Προσθέστε έξτρα ενυδάτωση στην κρέμα νύχτας

Αντιμετωπίζετε πρόβλημα με την ακμή; Τότε ένας εύκολος τρόπος να το αντιμετωπίσετε είναι να προσθέσετε μερικές σταγόνες από το λάδι καρύδας στην κρέμα νύχτας κι έπειτα, να την εφαρμόσετε στο πρόσωπο πριν τον ύπνο. Αν δεν φοράτε κάποια κρέμα, τότε εφαρμόστε μόνο το λάδι απευθείας στο πρόσωπο.

  • Ανακουφίστε την επιδερμίδα από τον ήλιο

Αυτό το τιπ αφορά μάλλον περισσότερο τους καλοκαιρινούς μήνες. Στην περίπτωση που εκτεθείτε στον ήλιο για πολλές ώρες, μπορείτε να καταπολεμήσετε την ξηρότητα και τη θαμπή όψη ή την κοκκινίλα βάζοντας λίγο από το συγκεκριμένο έλαιο.

  • Αφαιρέστε το μακιγιάζ

Γιατί ταλαιπωρείστε με διάφορα μαντιλάκια ντεμακιγιάζ, με λοσιόν και άλλα προϊόντα όταν μερικές από τις σταγόνες του ελαίου μπορούν να απομακρύνουν κάθε ίχνος από τα καλλυντικά; Επιπλέον το δέρμα γίνεται πιο απαλό και ενυδατώνεται, ενώ μειώνονται και οι ρυτίδες.

  • Κάντε απολέπιση

Αν αναμίξετε λάδι καρύδας και ζάχαρη, τότε έχετε φτιάξει το πιο απλό, οικονομικό, γρήγορο και ενυδατικό σκραμπ για την περιποίηση της επιδερμίδας σας. Επαναλάβετε τρεις φορές την εβδομάδα και δείτε το δέρμα σας να ανανεώνεται και να γίνεται πιο φωτεινό και απαλό.