Shutterstock
Shutterstock
ΠΟΥΔΡΑ ΣΕ ΣΚΟΝΗ

Face powder -Tα μυστικά για να φορέσεις ξανά πούδρα και να το κάνεις σωστά


Η πούδρα είναι ένα σημαντικό βήμα στο μακιγιάζ που δεν πρέπει να παραλείπεις.

Η πούδρα είναι ένα από τα καλλυντικά προϊόντα που οι περισσότερες γυναίκες αποφεύγουν να εντάξουν στο νεσεσέρ τους και φοβούνται να χρησιμοποιήσουν στο μακιγιάζ τους. Χρησιμοποιείται για να σβήσει τις γυαλάδες και να κρύψει την λιπαρότητα τόσο του δέρματος όσο και των υπόλοιπων προϊόντων μακιγιάζ όπως το foundation, αλλά και για περισσότερη διάρκεια στο μακιγιάζ. Πρόκειται για ένα προιόν που λόγω την σύνθεσης του σε σκόνη, θέλει τον τρόπο του και προσεχτικό χειρισμό, γιατί υπάρχει κίνδυνος το αποτέλεσμα να δείχνει βαρύ, με cakey εφέ που σού χαλάει όχι μόνο την εμφάνιση αλλά και επιβαρύνει την υγεία της επιδερμίδας. Ακόμα λόγω την μορφής της είναι δύσκολο να επιλέξεις την σωστή απόχρωση και συχνά όταν απλώνεις πούδρα να δημιουργούνται δυσχρωμίες σε σημεία. Κι όμως οι μεγαλύτερες make up artist του Χόλιγουντ επιμένουν να ορκίζονται στην setting powder και την χρησιμοποιούν για τα red carpet look μερικών από τις πιο διάσημες ηθοποιούς. Παραδέχονται όμως πως η πούδρα είναι δύσκολη στην εφαρμογή, ειδικά σε ξηρά δέρματα και μάλιστα τους χειμερινούς μήνες που το κρύο κάνει τα πράγματα πιο δύσκολα και μας αποκαλύπτουν τα σημεία-κανόνες της πούδρας για να ξέρουμε τι να προσέξουμε και να την υιοθετήσουμε ξανά στο μακιγιάζ μας.

1 Η πούδρα πρέπει πάντα να ταιριάζει στην επιδερμίδα. Να έχετε στο μυαλό σας πως η απόχρωση της πούδρας αλλάζει μετά από κάποιες ώρες σε επαφή με το δέρμα. Είναι καλύτερο να αποφύγετε μια σκουρόχρωμη πούδρα αφού με το πέρασμα του χρόνου πάνω στο δέρμα σας η πούδρα οξειδώνεται και γίνεται ούτως ή άλλως πιο σκούρα.

2 Αποφύγετε τις άκρες του προσώπου. Η πούδρα πρέπει να εφαρμόζεται κυρίως στο κέντρο του προσώπου, την ζώνη Τ, μύτη, πιγούνι, μάγουλα και όχι προς τα αυτιά, τον λαιμό και τις ρίζες των μαλλιών, για να φαίνεται το αποτέλεσμα όσο το δυνατόν πιο φυσικό.

3 Ενισχύστε με την πούδρα το κονσίλερ σας απλώνοντας μικρή ποσότητα από πάνω. Αποφύγετε την compact μορφή, που τονίζει τις γραμμές και ρυτίδες κάτω από τα μάτια.

4 Δημιουργήστε ένα φυσικό φινίρισμα. Η πούδρα δεν πρέπει να δείχνει ξηρό το δέρμα. Αποφύγετε το χρησιμοποιώντας ένα ελαφρά βρεγμένο σφουγγαράκι make up για να απλώσετε την πούδρα. Θα χαρίσει την απαραίτητη κάλυψη αλλά και λάμψη.

5 Όταν μετά από ώρα θελήσετε να διώξετε την γυαλάδα από το πρόσωπο, αντί για μια ακόμα στρώση πούδρας, χρησιμοποιήστε blotting papers, ειδικά απορροφητικά μαντηλάκια που θα βρείτε στο εμπόριο. Θα αφαιρέσουν την λιπαρότητα. Τα πολλά layers πούδρας το ένα πάνω στο άλλο, δημιουργούν αυτό ακριβώς που θέλετε να αποφύγετε, δηλαδή την cakey όψη.

 

Shutterstock
Shutterstock