Shutterstock
Shutterstock
ΒΕΡΝΙΚΙ ΝΥΧΙΩΝ

Το κόλπο για να δώσεις ξανά ζωή σε ένα ξεραμένο βερνίκι νυχιών


Όλες έχουμε ένα αγαπημένο βερνίκι νυχιών.

Ξέρεις εκείνο με το υπέροχο, λαμπερό χρώμα που ταιριάζει απόλυτα στην επιδερμίδα των χεριών σου και είναι τόσο κλασικό αλλά και στιλάτο. Είναι το βερνίκι που ποτέ δεν βαριέσαι να φοράς και υπάρχει πάντα μέσα στο νεσεσέρ σου, για εκείνες τις φορές που δεν έχεις προλάβει να κλείσεις ραντεβού για μανικιούρ και πρέπει να το κάνεις μόνη σου στο σπίτι. Το έχεις ήδη φορέσει αμέτρητες φορές και σκοπεύεις να το χρησιμοποιήσεις κι άλλες τόσες. Ξέρεις όμως ότι κάθε φορά που ανοίγεις το μπουκαλάκι εισέρχεται στο βερνίκι σου αέρας που το αλλοιώνει και το κάνει πιο πυκνό.

Στην αρχή είναι όλο και πιο δύσκολο να το απλώσεις ομοιόμορφα ενώ όταν το πινελάκι αρχίζει και να μπερδεύεται και να χαλάει τότε ξέρεις ότι η διάρκεια ζωής του βερνικιού σου έχει τελειώσει. Και όλα αυτά ενώ υπάρχει ακόμα ποσότητα βερνικιού μέσα στο μπουκαλάκι.

Μην ανησυχείς όμως. Μας αρέσει να ανακαλύπτουμε όλα τα μικρά και ψαγμένα τιπ ομορφιάς και φυσικά να τα μοιραζόμαστε μαζί σου. Υπάρχει λοιπόν τρόπος να ξαναζωντανέψεις το παλιό βερνίκι που τόσο αγαπάς. Είναι απλός και γρήγορος και θα παρατείνει την ζωή του επαναφέροντας την λάμψη και την ομοιόμορφη κάλυψη για μερικές ακόμα χρήσεις. Kάνε scroll down και ανακάλυψε τον!

Shutterstock
Shutterstock

Το μυστικό βρίσκεται στο πινέλο!

Ξεκίνησε με το καθάρισμα του πινέλου. Και δεν μιλάμε για ξέπλυμα με νερό και σαπούνι αλλά με ασετόν. Αυτό είναι που χρειάζεται το ξεραμένο βερνίκι.

Γεμίστε ένα γυάλινο φλιτζάνι που δεν χρησιμοποιείτε με ασετόν. Το πλαστικό φλιτζάνι ή ποτήρι δεν ενδείκνυται αφού η ακετόνη μπορεί να το λιώσει.

Βουτήξτε το πινέλο στο υγρό και περιστρέψτε το μέχρι να φύγουν τα υπολείμματα βερνικιού από την επιφάνεια του. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα χαρτομάντιλο για να διώξετε τα επίμονα κομματάκια.

Μόλις είναι εντελώς καθαρό, βρέξτε το ξανά με ασετόν και βιδώστε το ξανά στην θέση του. Οι σταγόνες που θα μείνουν στο πινέλο θα βοηθήσουν το υπόλοιπο βερνίκι να αραιώσει.

Αυτό το μικρό κόλπο θα επαναφέρει την λάμψει και την πυκνότητα, καθώς το ασετόν διαλύει τα πολυμερή.

Όμως προσοχή. Η υπερβολική ποσότητα ασετόν μπορεί να διαταράξει τον τρόπο με τον οποίο στεγνώνει το βερνίκι σας και να το κάνει να ξεφλουδίζει. Για αυτό λίγες μόνο σταγόνες στο πινέλο σε κάθε χρήση είναι αρκετές. Με αυτόν τον τρόπο θα να απολαύσετε το χρώμα του, δύο με τρείς φορές ακόμα.

Shutterstock
Shutterstock