Anglais: Η ταράτσα αυτού του διατηρητέου προσφέρει την πιο απίθανη θέα στην Αθήνα | 0 bovary.gr
Anglais: Η ταράτσα αυτού του διατηρητέου προσφέρει την πιο απίθανη θέα στην Αθήνα | 0 bovary.gr
16|07|2018 14:22
SHARE
ANGLAIS

Anglais: Η ταράτσα αυτού του διατηρητέου προσφέρει την πιο απίθανη θέα στην Αθήνα


Σε ένα διατηρητέο κτίριο κρύβεται μια από τις πιο όμορφες ταράτσες της πόλης.

Θα το βρείτε σε μια μικρή είσοδο στην Κηρυκείου, κατεβαίνοντας την Μητροπόλεως, πάνω από τον γνωστό Μπαϊρακτάρη- αν κοιτάξετε ψηλά θα δείτε, όμως, και αφίσα που υποδεικνύει το σημείο. Εκεί, στον έκτο όροφο του Μεγάρου από πέρσι τον Αύγουστο, δηλαδή την εποχή που η πόλη αδειάζει, άνοιξε το Αnglais, ένα μπαρ με ρετρό αισθητική και άρωμα παλιάς αστικής Αθήνας. Ο χώρος κατά τη δεκαετία του ’80  ήταν το κυλικείο του μεγάρου και σέρβιρε μόνο ελληνικό καφέ στα γραφεία.

Όμως, σήμερα, ανακαινίστηκε από την αρχή από τον Ζήση Παπαμίχο και την Zitateam, που του έδωσαν μια εξωτική αύρα: floral καναπέδες, vintage πλακάκια, φοινικόδεντρα, μια σειρά από λαμπιόνια που ανάβουν την νύχτα και boho διάθεση που θα σας κάνουν να πιστέψετε ότι είστε σε κατάστρωμα κρουαζιερόπλοιου. Η Ακρόπολη από εδώ μοιάζει με καρτ ποστάλ και  σας υπενθυμίζει πόσο όμορφη τελικά είναι η πόλη  μας, αν την κοιτάξεις από ψηλά. Στα συν του καταστήματος, οι εξαιρετικές easylistening μουσικές επιλογές και το ευγενικό προσωπικό.

Το Αnglais ξεκινάει να σερβίρει καφέ, χυμούς και τσάγια, αλλά και απογευματινά κοκτέιλ από τις 16:00  και μένει ανοιχτό μέχρι τις 2:00 τις καθημερινές, ενώ την Παρασκευή και το Σάββατο κλείνει πολύ αργότερα.

Η μοναδική του θέα και τα καθαρά του ποτά αποτελούν  δυνατό συνδυασμό, οπότε να ξέρετε ότι εδώ θα πρέπει να έχετε αρκετή υπομονή για να βρείτε τραπέζι. Φυσικά, το μαγαζί φημίζεται για τα κοκτέιλ του και δη για τις signature συνταγές του με βάση το τζιν.

Δοκιμάστε το Brigitte Bardot με elderflower, φρούτα του πάθους και μαρμελάδα πορτοκάλι, το General Montogomery με εσπρέσο, λάιμ και τόνικ, ή το The Crinoline με φράουλα, λεμόνι και τόνικ.

Πολύ καλό είναι και το Captain Cook’s one με ρούμι, σιρόπι καραμέλας, λάιμ και passion fruit, που μυρίζει Καραϊβική. 

Οι τιμές των κοκτέιλ κυμαίνεται στα 10-12€ , ενώ το απλό ποτό κοστίζει 8€. Υπάρχουν, όμως, συγκεκριμένες  μέρες και ώρες που ισχύουν προσφορές. H κουζίνα ανοίγει στις 19:00, σερβίροντας εξαιρετικά πιάτα που έχει επιμεληθεί ο Δημήτρης Τηλέγραφος (Divino Wine Case) με βάση την ελληνική και τη μεσογειακή παράδοση. 

Must το χειροποίητο ψωμί με γλυκάνισο που παρασκευάζουν καθημερινά, το οποίο μπορείτε να το απολαύσετε με συνοδευτικά ελληνικά dips, όπως πάστα ελιάς, φάβα και τζατζίκι. Δοκιμάστε επίσης μπρουσκέτες με μαριναρισμένο γαύρο και σπανάκι, με χοιρινό, λάχανο τουρσί  και πέστο, με ελιά, ντοματίνι και μους φέτας , ή με παλαιωμένη γραβιέρα, σπιτική μαρμελάδα αχλάδι και μους αβοκάντο. 

Από τα ορεκτικά ξεχωρίζουν το μοσχαρίσιο καρπάτσιο με ρόκα, παρμεζάνα, πέστο  βασιλικού και  μαύρο πιπέρι, αλλά και το sashimi σολομού με αβοκάντο και γουακάμε. 

Επίσης, θα βρείτε δροσερές σαλάτες όπως η ανάμεικτη με φρούτα εποχής, ξηρούς καρπούς και γραβιέρα Νάξου, ή η κινόα με αγγουράκι τουρσί, ντοματίνι, μυρωδικά και σος γιαουρτιού.

Στα κυρίως σας περιμένουν burgers ( με κοτόπουλου, χοιρινό μπιφτέκι ή λαχανικά και σπιτική μαγιονέζα, οι πίτσες  -δοκιμάστε αυτή με τα τρία είδη μανιταριών, λάδι τρούφας και ρίγανη, ή την Anglais με χοιρινή ωμοπλάτη, παστράμι και παλαιωμένη παρμεζάνα-, αλλά και δύο επιλογές σε ζυμαρικά: κριθαρότο μεσογειακό με κρεμμυδάκι, ντομάτα κι ελιά, και λιγκουίνι με μαύρο πιπέρι και μαύρο σκόρδο, αλλά κι ένα ριζότο με κάρδαμο, τζίντζερ και κουρκουμά. 

Αν είστε παρέα και θέλετε κάτι ελαφρύ για να συνοδεύσετε το ποτό σας προτιμήστε ένα πλατό αλλαντικών και τυριών. 

Στο τέλος για επιδόρπιο, θα βρείτε ένα συγκλονιστικό σουφλέ σοκολάτας  με βανίλια Μαγαδασκάρης , μια τάρτα λεμόνι , μια ελληνική παραλλαγή του cheesecake με χειροποίητο χαλβά και καρύδια, άλλα και  βάφλες με παγωτό.

Κηρυκείου 6, Μοναστηράκι, 215 5601192

TAGS