Fashion Walk, μοντέλα του brand 2WO+1NE=2
Fashion Walk, μοντέλα του brand 2WO+1NE=2
18|06|2019 15:31
SHARE
LIFE GALLERY

Love Greek Fashion by the pool: Μία βραδιά αφιερωμένη στην ελληνική μόδα


Πιστό στο όραμά του για την ανάδειξη της δημιουργικότητας και της αξίας των Ελλήνων σε Ελλάδα και εξωτερικό, το LoveGreece.com, η πρωτοβουλία του Ιδρύματος Γ. & Α. Μαμιδάκη και της Προέδρου του κυρίας Τζίνας Μαμιδάκη, πραγματοποίησε μία ξεχωριστή βραδιά Love Greek Fashion by the pool στο Life Gallery athens στις 10 Ιουνίου 2019.

Με αυτήν του τη δράση, στα πλαίσια των θεματικών παρουσιάσεων και ενεργειών που πραγματοποιεί, το LoveGreece.com ενισχύει νέους ταλαντούχους σχεδιαστές που διαμορφώνουν το σύγχρονο προφίλ της Ελληνικής Μόδας και δίνει ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στην εξωστρέφειά τους.

Για να το επιτύχει, ένωσε τις δυνάμεις του με τον εκδότη του περιοδικού OZON Γιώργο Κελέφη και τη δημοσιογράφο Μαρία Παμπουκίδη, οι οποίοι συνέβαλλαν με την εξειδικευμένη γνώση τους στην επιλογή των ταλέντων που συμμετείχαν στην ενέργεια.

Στον πανέμορφο υπαίθριο χώρο του Life Gallery athens στην Εκάλη συγκεντρώθηκαν εκπρόσωποι των Μέσων και των Τεχνών, influencers και σημαντικοί άνθρωποι του επιχειρηματικού κόσμου, προκειμένου να γνωρίσουν το έργο και τη φιλοσοφία 13 σχεδιαστών νεότερης γενιάς, όπως αυτοί επιλέχθηκαν από την ειδική επιτροπή που συστάθηκε από το LoveGreece.com ειδικά για αυτήν την πολυμορφική δράση.

Μέλη της επιτροπής ήταν η σχεδιάστρια μόδας Ιωάννα Κουρμπέλα, ο καλλιτεχνικός διευθυντής και ιδρυτής της Αθηναϊκής Μπιενάλε και μέλος του LoveGreece.com Poka-Yio, ο σχεδιαστής μόδας Στέλιος Κουδουνάρης, η δημοσιογράφος Μαρία Παμπουκίδη, η Κυριακή Κωστολίδου από το LoveGreece.com, και ο εκδότης Γιώργος Κελέφης εκπροσωπώντας το περιοδικό ΟΖΟΝ και το θεσμό του Fashion Room Service. 

Fashion Walk, μοντέλα του brand Aisha Diri
Fashion Walk, μοντέλα του brand Aisha Diri
Η συλλογή του brand Cutcuutur
Η συλλογή του brand Cutcuutur

Η εκδήλωση ξεκίνησε με μία παρουσίαση του LoveGreece.com και του οράματός του από την Κυριακή Κωστολίδου, ενώ στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Γιώργος Κελέφης, περιγράφοντας την πρωτοβουλία LoveGreekFashion, τα στάδια και τους συντελεστές της. Όπως είπε και ο ίδιος, «Μέσα από το θεσμό του Fashion Room Service έχουν περάσει πάνω από 400 ελληνικά brands, η πλειοψηφία των οποίων δημιουργήθηκε μέσα στην δεκαετία της ελληνικής κρίσης. Aυτή η εκρηκτική για πολλούς άνθιση της made in Greece μόδας είναι η σθεναρή απάντηση του δημιουργικού ταλέντου στην χώρα μας κόντρα στις όποιες αντίξοες οικονομικές συνθήκες».

Η Μαρία Παμπουκίδη συνέχισε με την παρουσίαση των σχεδιαστών, μεταδίδοντας το πάθος και την έμπνευσή τους στους εκλεκτούς προσκεκλημένους. Στη συνέχεια, σε ένα πολύ όμορφο και φιλικό κλίμα, οι σχεδιαστές πήραν το λόγο και ένας - ένας παρουσίασαν το έργο και το όραμά τους. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο σχεδιαστής Γιάννης Τσεκλένης, ο οποίος στηρίζει ενεργά τους Έλληνες σχεδιαστές, ενώ στον σύντομο χαιρετισμό του, υπογράμμισε τη σπουδαιότητα του έργου τους και την ανάγκη στήριξης της Ελληνικής παραγωγής, ξεκινώντας από τον πρωτογενή τομέα.

Η σχεδιάστρια Ιωάννα Κουρμπέλα με το σχεδιαστή Στέλιο Κουδουνάρη
Η σχεδιάστρια Ιωάννα Κουρμπέλα με το σχεδιαστή Στέλιο Κουδουνάρη
Η Debbie Tzima με το μοντέλο της
Η Debbie Tzima με το μοντέλο της

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, η Πρόεδρος του Ιδρύματος Γ.& Α. Μαμιδάκη, κυρία Τζίνα Μαμιδάκη δήλωσε σχετικά: «Κάθε ενέργεια και δράση της πρωτοβουλίας του Ιδρύματος Γ.&Α. Μαμιδάκη, αποσκοπεί στην εκπλήρωση της αποστολής του LoveGreece.com για την ανάδειξη της ελληνικής δημιουργικότητας και επιχειρηματικότητας σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο. Είναι ιδιαίτερη χαρά μας να φιλοξενούμε απόψε μερικά από τα πιο ταλαντούχα ονόματα της Ελληνικής μόδας».

Η πραγματική αυτή γιορτή της Ελληνικής Μόδας συνεχίστηκε με τους σχεδιαστές 2WO+1NE=2, Aisha Diri, Aumorfia, Cutcuutur, Dante, Debbie Tzima, Etty Leon, Fit & Craft, Ippolito, Lommer, Nadia Rapti και Urban Owl να παρουσιάζουν τις νέες τους SS’19 συλλογές, έχοντας στήσει ειδικά booths που αντικατόπτριζαν την αισθητική και τη σχεδιαστική φιλοσοφία τους, δίνοντας την ευκαιρία στους προσκεκλημένους να τους γνωρίσουν από κοντά.

Η δράση κορυφώθηκε με ένα άκρως εντυπωσιακό Fashion Walk στον κήπο και τις πισίνες του ξενοδοχείου σχεδιάζοντας μια διαδρομή με Fashion Stops όπου βρίσκονταν μοντέλα ή και installations που επιμελήθηκαν οι ίδιοι οι σχεδιαστές.

To fashion crowd απόλαυσε την όμορφη βραδιά με ποτά, μουσική και εκλεκτά εδέσματα στο Life Gallery athens που με αφορμή την έναρξη της καλοκαιρινής σαιζόν διοργάνωσε ένα Open Bar Pool Party.

Ο Γιώργος Κελέφης, ο Γιάννης Τσεκλένης, η Μαρία Παμπουκίδη και η Κυριακή Κωστολίδου
Ο Γιώργος Κελέφης, ο Γιάννης Τσεκλένης, η Μαρία Παμπουκίδη και η Κυριακή Κωστολίδου
Η σχεδιάστρια Νάντια Ράπτη με τα μοντέλα της
Η σχεδιάστρια Νάντια Ράπτη με τα μοντέλα της
Fashion Walk, μοντέλο του brand Etty Leon
Fashion Walk, μοντέλο του brand Etty Leon