Ελληνικό street food στο Κουκάκι, ένα vegan ταχυφαγείο στο Σύνταγμα και ένα ξεχωριστό Φλαμίνγκο στο Παγκράτι είναι τα τρία new entries στον γευστικό χάρτης της πόλης, που αξίζει να επισκεφθούμε αυτό το φθινόπωρο.
Flamingo
Ακολουθώντας τη νέα μόδα με τα ροζ φλαμίνγκο που έχουν κατακλύσει κυριολεκτικά κάθε σημείο της πόλης, ένα καλόγουστο καφέ-εστιατόριο άνοιξε στις αρχές του μήνα στο Παγκράτι. Στον τοίχο του, βέβαια, πρωταγωνιστεί το αγαπημένο πτηνό, ενώ τα φυτά στον χώρο δημιουργούν μια εξωτική ατμόσφαιρα, που θυμίζει καλοκαίρι. Ξεκινάει από το πρωί να σερβίρει καφέ και πρωινό, ενώ το βράδυ ετοιμάζει μοναδικά πιάτα και φανταστικά κοκτέιλς. Η ιδιαιτερότητά του είναι πως όλα τα ροφήματα είναι προϊόντα δίκαιου εμπορίου (fair trade).
Ο καφές του, μάλιστα, είναι μέρος του sustainability programmes της TAF, που συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος, τις δίκαιες συνθήκες εργασίας και την τοπική ανάπτυξη σε όλα τα στάδια παραγωγής του καφέ. Η κουζίνα του μαγαζιού ετοιμάζει ζεστά και κρύα πιάτα, που επιμελείται ο Αντώνης Γιαννακάρης, όπως ταμπουλέ κινόα και παντζάρια γεμιστά, μέχρι παπαρδέλες με σπανάκι και προσιούτο και ψητό φιλέτο γλώσσας με κάρυ. Το Σαββατοκύριακο σερβίρει ένα πιο ιδιαίτερο brunch. Αν όμως βρεθείτε στο Flamingo το βράδυ, πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε τα εμπνευσμένα κοκτέιλ των Δημήτρη Ρούσσου και Μάριου Ηλιόπουλου, που θα σας ταξιδέψουν σε κάθε γωνιά του πλανήτη.
Υπάρχουν ακόμα κι επιλογές χωρίς αλκοόλ, που φτιάχνονται από σπιτικές λεμονάδες ή χυμό αγγουριού κι αβοκάντο, αλλά και γνωστά γλυκά σε πιο «πειραγμένες» εκδοχές, που θα σας βάλουν σε πειρασμό.
Eυφράνορος 22 και Κρησίλα, Παγκράτι, 2114104639