23 φωτογραφίες που θα σε πείσουν ότι το τριήμερο πρέπει να επισκεφθείς ένα από αυτούς τους 4 (κοντινούς) προορισμούς | 0 bovary.gr
23 φωτογραφίες που θα σε πείσουν ότι το τριήμερο πρέπει να επισκεφθείς ένα από αυτούς τους 4 (κοντινούς) προορισμούς | 0 bovary.gr
ΦΕΥΓΟΥΜΕ ΤΡΙΗΜΕΡΟ

23 φωτογραφίες που θα σε πείσουν ότι το τριήμερο πρέπει να επισκεφθείς ένα από αυτούς τους 4 (κοντινούς) προορισμούς


Βρισκόμαστε μια ανάσα πριν το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου και έχει έρθει επιτέλους η στιγμή που πρέπει να φτιάξεις τη βαλίτσα σου και να εξαφανιστείς από την πρωτεύουσα, αν βέβαια είσαι στη λίστα των τυχερών που δεν εργάζονται.

Η αργία αυτή είναι μια εξαιρετική λοιπόν ευκαιρία για χαλάρωση, αναψυχή, επαφή με τη φθινοπωρινή φύση και καλή παρέα.

Τι κι αν η απόδραση που θα πραγματοποιήσεις είναι mini; Εδώ μιλάμε για long weekend!

Επειδή δεν θα τυχαίνει πάντα μια αργία να κολλάει σε Σαββατοκύριακο, εμείς σου λέμε να το εκμεταλλευτείς, γιατί οι άδειες των εορτών αργούν ακόμη.

Το Ναύπλιο για τους ρομαντικούς

Μια πόλη που ανανεώνεται διαρκώς, το Ναύπλιο, χτισμένο αμφιθεατρικά κάτω από το βράχο του Παλαμηδίου, προσφέρει το κατάλληλο μέρος για όλα τα ζευγάρια που θέλουν να συνδυάσουν ρομαντισμό, θάλασσα και καλό φαγητό. Μια πόλη που μπλέκει τόσο τέλεια την ιστορία με το σήμερα, με τα πλακόστρωτα στενά, τα νεοκλασικά κτίρια, τις πλατείες και τα μπαρ που γεμίζουν από κόσμο, τα επιβλητικά φρούρια και την πανέμορφη θέα.

 

Η Βυτίνα για όσους λατρεύουν τη φύση

Είναι μια από τις πρωταγωνίστριες της χειμερινής σεζόν κάθε χρόνο κι όχι άδικα, αφού η Βυτίνα είναι περικυκλωμένη κυριολεκτικά από το ελατοδάσος του Μαίναλου. Θα λέγαμε το τοπίο της μοιάζει με εκείνο των Άλπεων. Απέχει 185 χιλιόμετρα από την Αθήνα και είναι ιδανική για μια απόδραση στη φύση. Αν και μικρός προορισμός, δημιουργεί την τέλεια ατμόσφαιρα με τα πέτρινα σπίτια της, τα παλιά αρχοντικά, το λαογραφικό της μουσείο, την Εκκλησία του Αγίου Τρύφωνα, τα τρεχούμενα νερά, όλα μέσα σε μια παλέτα του πορτοκαλί, του πράσινου και του κίτρινου.

Αν την επιλέξεις δεν πρέπει να παραλείψεις το Δρόμο της Αγάπης που είναι ίσως το διασημότερο σημείο της, λόγω του ότι ο δρόμος αυτός είναι συνδεδεμένος με εκατοντάδες έρωτες και ειδύλλια. Όσο για την παραδοσιακή κουζίνα αξίζει το κατσικάκι με λαδορίγανη και το αγριογούρονο τηγανιά

Η Αράχωβα για αυτούς που ζητούν τη διασκέδαση

 

Η Αράχωβα έχει έναν κοσμοπολίτικο χαρακτήρα και ενδείκνυται για εκείνους που θέλουν να διασκεδάζουν πρωί, μεσημέρι, βράδυ! Δεν είναι υπερβολή να πούμε πως εκεί θα βρεις ότι πραγματικά τραβάει η όρεξη σου. Απέχει 160 χιλιόμετρα από την Αθήνα και ιδιαίτερα το χειμώνα είναι ο τοπ προορισμός χάρη στο χιονοδρομικό της κέντρο.

Πετρόχτιστη και γραφική, απλώνεται αμφιθεατρικά στη νότια πλευρά του Παρνασσού και σε περιμένει με μοδάτα cafes, προσεγμένες ταβέρνες και εστιατόρια, ξενώνες πολυτελή διαμονή, μπαρ και κλαμπ.

 

Ο Βόλος για ουζομεζέδες

Φοιτητούπολη που σφύζει από ζωή και ζωντάνια όλο το χρόνο. Ο Βόλος είναι φημισμένος για την κουλτούρα του τσίπουρου και του καλού μεζέ. Είναι κατάλληλος για απολαυστικούς περιπάτους χάρη στην παραλία του που εκτείνεται κατά μήκος των cafes και των εστιατορίων. Ανάμεσα στα δρομάκια του θα βρεις και πολλά τσιπουράδικα με φιλόξενη ατμόσφαιρα. Κάνε μια στροφή στην παράδοση!