ΖΙΠ ΚΙΛΟΤ

Ζιπ κιλότ και το χειμώνα -Βάλε σωστά την κοντή παντελόνα


Η ζιπ κιλότ είναι ένα από τα must have items της γυναικείας γκαρνταρόμπας. Πρόκειται για ένα ρούχο που ταξιδεύει το νου πίσω στην εποχή των 90’s, αλλά τα τελευταία χρόνια έχει επανέλθει δυναμικά στα τρεντς της μόδας με άλλο αέρα και απευθύνεται στις πιο stylish γυναίκες.

Αρχικά, προτάθηκε ως ρούχο της άνοιξης και του καλοκαιριού, αλλά από ότι φαίνεται και ο χειμώνας επιτάσσει τη ζιπ κιλότ, δίνοντας έτσι την ευκαιρία να αντικαταστήσετε τα στενά παντελόνια, τύπου skinny.

Αν τη δείτε κρεμασμένο στα ράφια ενός καταστήματος, πιθανότατα να μην σας ελκύσει και τόσο, καθώς όταν δεν βρίσκεται επάνω στη σιλουέτα σας, μοιάζει να δίνει ένα περισσότερο ανδρικό ύφος στο ντύσιμο.

Παρόλα αυτά, η κιλότ (culotte) είναι ένα πολύ άνετο και κομψό ρούχο, με φαρδιά γραμμή και ψηλόμεσο κόψιμο, που σταματάει λίγο κάτω από το γόνατο και θα μπορούσε να παρομοιαστεί και με μια all time classic, αέρινη μίντι φούστα.

Οι εκδοχές του ρούχου αυτό ως προς το ύφασμα διαφέρουν, καθώς μπορεί μια ζιπ κιλότ να είναι ντένιμ, δερμάτινη, βελούδινη ή βαμβακερή ή μεταξωτή. Το ίδιο ισχύει και για τις αποχρώσεις ή τα prints, μιας και στην αγορά υπάρχουν τόσο ουδέτερα χρώματα, όσο έντονα και ζωηρά , αλλά και κιλότς με ρίγες, γεγονός που καλύπτει όλα τα γούστα και κάθε ανάγκη.

Η ζιπ κιλότ είναι ένα ριχτό παντελόνι, που μπορεί να φορεθεί από το πρωί στο γραφείο μέχρι και τη βραδινή σας έξοδο, αρκεί να γνωρίζετε βασικά στιλιστικά μυστικά.

Τιπς για να τα φορέσεις – Τι να αποφύγεις:

  1. Το μυστικό του ρούχου αυτού είναι να αναδείξει το πιο λεπτό σημείο του ποδιού σας, για αυτό προτιμήστε μια κιλότ που θα φτάνει πάνω από τον αστράγαλο σας.
  2. Αν δεν είστε ιδιαίτερα ψηλές, αλλά θέλετε να υιοθετήσετε αυτό το στιλ, θα πρέπει να φορέσετε το συγκεκριμένο παντελόνι με ψηλοτάκουνα.
  3. Ενα ακόμη τρικ που θα σας δώσει ύψος με το συγκεκριμένο παντελόνι είναι να αφήσετε εκτεθειμένο περισσότερο δέρμα στο πόδι σας.
  4. Προσέξτε στις μπλούζες με τις οποίες θα το συνδυάσετε. Μπορεί να σας ενθουσιάζει η αίσθηση της άνεσης σε όλο το σύνολο, αλλά αυτό το ρούχο ταιριάζει περισσότερο με κροπ τοπ, πουκάμισο ή με εφαρμοστή μπλούζα.
  5. Ως προς τις εκδοχές της ζιπ κιλότ, μείνετε μακριά από τα prints, αν έχετε παραπανίσια κιλά ή περιφέρεια.
  6. Ενα τρικ για να «σπάσετε» τη μονοτονία του ρούχου όταν είναι σε ουδέτερη απόχρωση, είναι να παίξετε με το χρώμα του παπουτσιού.
  7. Για ένα αθλητικό σύνολο, συνδύασε την κιλότ με δερμάτινο τζάκετ και σνίκερς ή φλατ μποτάκια ή ακόμα και όξφορντ παπούτσια.
  8. Σε επίσημες εμφανίσεις, μια ζιπ κιλότ μπορεί να αντικαταστήσει το κλασικό παντελόνι ενός κουστουμιού και να συνδυαστεί με ένα σακάκι και γόβες.
  9. Για τις βραδινές εξόδους συνδυάστε το παντελόνι αυτό με ψηλοτάκουνες γόβες ή ankle boots και κάντε ακόμα πιο σικ το look με μια faux fur.

1) Με σνίκερ ή άλλα αθλητικά και δερμάτινο τζάκετ.

2) Με γόβες για φόρμαλ και σικ εμφανίσεις.

3) Με ankle boots ή και μπότες.