Shutterstock
Shutterstock
ΟΛΑ ΣΕ ΤΑΞΗ

Το κόλπο για να μην γλιστράνε τα ρούχα σου από τις κρεμάστρες


Πόσες φορές σου έχει τύχει να δεις ρούχα σου πεταμένα στον πάτο της ντουλάπας σου; 

Σίγουρα πάρα πολλές καθώς τα ρούχα γλιστράνε από τις κρεμάστρες και πέφτουν κάτω. Και δυστυχώς όσες φορές κι αν τα ξανακρεμάσεις, πάλι θα τα βρεις πεταμένα κάτω σε ανύποπτη στιγμή.

Βέβαια υπάρχει και το χειρότερο σενάριο, όπου ανοίγεις την ντουλάπα για να βρεις μια μπλούζα και είναι εξαφανισμένη. Οχι δεν χάθηκε, είναι στον πάτο της ντουλάπας, αφού γλίστρησε από την κρεμάστρα. 

Το σκηνικό επαναλαμβάνεται με φορέματα, μπλούζες, και άλλα φρεσκοσιδερωμένα ρούχα που παύουν να είναι …σιδερωμένα.

Κάτι αυτό συμβαίνει επειδή κάποια ρούχα σου είναι φτιαγμένα από υλικά που δεν μπορούν να σταθούν εύκολα πάνω σε στις κρεμάστρες. 

Είναι γεγονός πως η ντουλάπα μιας γυναίκας θέλει πολύ κόπο και χρόνο για να είναι τακτοποιημένη και τις περισσότερες φορές επικρατεί σε αυτήν ένα μικρό χάος. 

Φυσικά και υπάρχει λύση στο θέμα της κρεμάστρας και εμείς μπορούμε να σου δώσουμε πολλές λύσεις για να απαλλαγείς από το πρόβλημα. 

Μια λύση είναι να βάλεις σιλικόνη με το ειδικό πιστολάκι, στις άκρες της κρεμάστρας όπου συνήθως γλιστράνε τα ρούχα. Αφήνεις να στεγνώσει το υλικό για λίγα λεπτά και είσαι έτοιμη.

Ενας άλλος τρόπος είναι να «ντύσεις» την κρεμάστρα με κορδέλα υφασμάτινη. Αν σε δυσκολεύει να το κάνεις σε όλη την κρεμάστρα, πέρασε την κορδέλα μόνο στα σημεία που επιθυμείς.

Μια τρίτη λύση είναι το κλασικό λαστιχάκι από το σούπερ μάρκετ που σίγουρα έχεις στο σπίτι σου. Τοποθέτησε μερικά γύρω από την κρεμάστρα στο σημείο του ώμου και τα ρούχα θα παραμείνουν σταθερά.

Τέλος αγόρασε μια θερμοκόλλα και βάλε δεξιά και αριστερά της κρεμάστρας σου. Αφησέ το λίγο να στεγνώσει και κρέμασε το ρούχο σου. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργείται μια αντιολισθητική επιφάνεια και τα ρούχα δεν θα πέσουν ξανά στο πάτωμα.  

Διαβάστε επίσης: Τα ρούχα σας μυρίζουν τσιγάρο; Οχι πια, βρήκαμε το κόλπο

Γιατί πρέπει να πλένεις δύο φορές τα ρούχα που αγοράζεις πριν τα φορέσεις