Facebook/Erika Augthun Shoolbred
Facebook/Erika Augthun Shoolbred
SAFETY FIRST

Πήγε να στεγνώσει τα μαλλιά της και το πιστολάκι έβγαζε φλόγες -Απίστευτο συμβάν


Το πιστολάκι μαλλιών είναι μια από τις πιο απαραίτητες συσκευές όσον αφορά στα μαλλιά μας και στην περιποίησή τους.

Μπορεί να μην έχεις ισιωτικά, ψαλίδια κτλ. αλλά σίγουρα έχεις σεσουάρ.

Τι θα συνέβαινε όμως αν ξαφνικά το πιστολάκι σου έπιανε φωτιά;

Αυτό συνέβη στην Erika Augthun Shoolbred, όταν πρόσφατα δοκίμασε ένα νέο πιστολάκι για τα μαλλιά. Αφού το άναψε, αυτό άρχισε να βγάζει καπνούς. Πριν προλάβει να αντιδράσει, άρχισαν να βγαίνουν φλόγες από το μπροστινό μέρος. 

«Το καινούργιο μου πιστολάκι μετατράπηκε σε πυρσό», έγραψε στο facebook σχετικά με το περιστατικό. Συνόδευσε το κείμενο με φωτογραφίες από το ατύχημα.

Μάλιστα, προσπαθώντας να βγάλει την πρίζα, η Erika απέκτησε ένα μικρό κάψιμο στο χέρι.

Facebook/Erika Augthun Shoolbred
Facebook/Erika Augthun Shoolbred

«Ευτυχώς, το πιστολάκι ήταν στραμμένο μακριά μου και η 5χρονη κόρη μου δεν ήταν εκεί. Θα μπορούσε να ήταν τραγικό», αναφέρει.

Η Erika παρήγγειλε το προϊόν μέσω Amazon, που την αποζημίωσε ολοκληρωτικά. Εκπρόσωπος της Amazon ανέφερε ότι πλέον το προϊόν δεν είναι διαθέσιμο. 

Πολλές φορές έχουν συμβεί παρόμοια περιστατικά με πιστολάκια μαλλιών που βγάζουν καπνούς ή καίγονται. 

Τι πρέπει να κάνεις λοιπόν αν το σεσουάρ σου αρχίζει να βγάζει φωτιά;

«Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να το βγάλεις από την πρίζα», αναφέρει ο Thomas Olshanski, εκπρόσωπος της Αμερικανικής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Τότε οι ηλεκτρικές συσκευές χάνουν ενέργεια και δεν συνεχίζουν να καίγονται. 

shutterstock
shutterstock

Αφού το αποσυνδέσετε, βάλτε το κάπου με ασφάλεια, μακριά από εύφλεκτα υλικά, όπως ξύλο ή χαρτί. Αυτό που δεν πρέπει να κάνετε ποτέ είναι να προσπαθήσετε με το σβήσετε με νερό, καθώς μιλάμε για ηλεκτρική συσκευή. 

Αν η φωτιά επεκταθεί, μην προσπαθήσετε να την σβήσετε μόνοι σας αλλά καλέστε την Πυροσβεστική. 

Για να μην συμβούν όμως όλα αυτά, καλό είναι να αγοράζετε μόνο από αξιόπιστα καταστήματα. Στη συνέχεια τσεκάρετε για τις ενδείξεις πιστοποίησης ασφαλείας. Οι παλιές συσκευές είναι πιο εύκολο να πιάσουν φωτιά. Αν μυρίζουν όταν τις ανάβεις, ήρθε η ώρα να τις αντικαταστήσεις. Κρατάτε καθαρό το ανεμιστηράκι στο πίσω μέρος του σεσουάρ καθώς τρίχες και άλλα μπορεί να συμβάλουν στο να πιάσει φωτιά.

Όσον αφορά στην ποιότητα του σεσουάρ, το πιο ζεστό δεν σημαίνει και καλύτερο. Ακόμη, μη διαλέξεις το πιο φθηνό προϊόν. Από τη στιγμή που χρησιμοποιείς κάτι ζεστό κοντά στο δέρμα σου, προέχει η ασφάλεια.

Διαβάστε επίσης: Η ηλεκτρική συσκευή που καίει πολύ περισσότερο ρεύμα απ' όσο φαντάζεσαι

Πόσο συχνά πρέπει να κόβεις τα μαλλιά σου, ανάλογα με τον τύπο και το κούρεμα