Αυτά είναι τα σωστά ανοιξιάτικα παπούτσια για υγιή πόδια σύμφωνα με καθηγητή του Χάρβαρντ | 0 bovary.gr
Αυτά είναι τα σωστά ανοιξιάτικα παπούτσια για υγιή πόδια σύμφωνα με καθηγητή του Χάρβαρντ | 0 bovary.gr
02|03|2018 15:52
SHARE
Η ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ

Αυτά είναι τα σωστά ανοιξιάτικα παπούτσια για υγιή πόδια σύμφωνα με καθηγητή του Χάρβαρντ


Στιλάτο παπούτσι είναι το παπούτσι που έχει άποψη και ενδιαφέρουσα στιλιστική ταυτότητα.

«Ιδανικό» παπούτσι για την καθημερινότητά σου είναι αυτό που κάνει τα βήματά σου πιο άνετα και συμβάλλει στην καλύτερη υγεία των ποδιών.

Ενα ζευγάρι ψηλοτάκουνα παπούτσια ίσως να μην περάσει εύκολα απαρατήρητο: σίγουρα, όμως, δεν υπόσχεται ξεκούραστες διαδρομές στην πόλη.

Η άνοιξη θα αφήσει πίσω της μπότες και μποτάκια που κράτησαν τα πόδια μας ζεστά και «ασφαλή» στις χαμηλές θερμοκρασίες. Την σκυτάλη θα πάρουν πιο ανάλαφρα παπούτσια που θα αφήσουν τα πόδια μας να αναπνεύσουν.

Η γιατρός Casey Kerrigan που διετέλεσε καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ για μια δεκαετία, έχοντας μελετήσει διεξοδικά τις ανάγκες των άκρων και τα συνήθη προβλήματα που αντιμετωπίζουν, τοποθετήθηκε σε συνέντευξή της στο Footwear News, για το ποια τελικά είναι τα παπούτσια που ευνοούν την καλή υγεία των ποδιών μας και διευκολύνουν την καθημερινότητά μας.Το «σωστό» παπούτσι δεν είναι αρκετό για να διασφαλίσει την αποφυγή προβλημάτων στα πόδια. Απαιτείται επιμελής και συστηματική φροντίδα.

Η Casey Kerrigan δήλωσε χαρακτηριστικά ότι το πεντικιούρ μπορεί να προστατέψει και να ξεκουράσει τα πόδια μας, ενώ το να τα αφήνουμε να αναπνέουν ελεύθερα (με την έκθεσή τους στον αέρα) κρίνεται απαραίτητο. «Είμαι υπέρμαχος των σανδαλιών» δηλώνει χαρακτηριστικά η γιατρός.

Τα σανδάλια μπορεί για πολλές από εσάς να μην είναι η πιο στιλάτη επιλογή, ωστόσο είναι αυτή που μπορεί να εγγυηθεί πόδια ξεκούραστα και υγιή.

Πριν την τελική σας επιλογή για ανοιξιάτικα και καλοκαιρινά παπούτσια, σκεφτείτε ποια πραγματικά θα είναι αυτά που δεν θα σας δημιουργήσουν μελλοντικά προβλήματα.

H ειδικός έχει σχεδιάσει τη δική της σειρά ανατομικών υποδυμάτων, με την επωνυμία Oesh. Τα σανδάλια που η ίδια προτείνει σίγουρα δεν εγγυώνται ένα stylish αποτέλεσμα, ωστόσο σίγουρα φαίνονται άνετα και ευκολόφορετα.