Shutterstock
Shutterstock
OVERDATING

Είναι καλό να βγαίνεις πολλά πρώτα ραντεβού; Ειδικός αποκαλύπτει


Θα βγεις πολλά ραντεβού στη ζωή σου μέχρι να βρεις τον Mr. Right.

Αν τον βρεις και αν υπάρχει βέβαια. Άλλα ραντεβού θα είναι αποτυχημένα ή βαρετά, ενώ άλλα θα πάνε καλά και ίσως καταλήξουν κάπου. Θα περάσεις καλά, θα διασκεδάσεις ή θα φύγεις τρέχοντας.

Ωστόσο, οι ειδικοί έχουν ενστάσεις για τα πολλά ραντεβού. Η Mel Schilling, ψυχολόγος και σύμβουλος, προειδοποιεί ότι τα πολλαπλά και αναλώσιμα ραντεβού μπορεί να σε κάνουν να μην βρίσκεις την πραγματική αγάπη και μια σχέση που θα κρατήσει. 

Προειδοποιεί ότι η αύξηση των εφαρμογών για γνωριμίες δεν μας κάνει καλό, καθώς θέτει χιλιάδες πιθανούς και διαθέσιμους συντρόφους ένα κλικ μακριά και κάνει τα ραντεβού πολύ εύκολα.

Shutterstock
Shutterstock

Με λίγα λόγια, δεν το ψάχνεις και πολύ πια, ούτε εσύ, ούτε ο άλλος. Αν δεν μπορείς εσύ, θα μπορεί μια άλλη. Τόσο απλά.

«Πιστεύω ότι οι άνθρωποι που βγαίνουν υπερβολικά ραντεβού, προσπαθούν να κρυφτούν από κάτι. Μπορεί να αποσπώνται από την καθημερινότητα. Οπότε, αν πιάσεις τον εαυτό σου να το κάνει, πάρε τον χρόνο σου και σκέψου γιατί το κάνεις και τι θες πραγματικά», αναφέρει η ειδικός σχέσεων.

shutterstock
shutterstock

Αντίθετα, συμβουλεύει να βλέπουμε τις εφαρμογές γνωριμιών σαν κοινωνικά πειράματα και να τα χρησιμοποιούμε για να ανακαλύψουμε τι ψάχνουμε σε ένα σύντροφο. Έτσι, μπορείς να καταλάβεις τι θες από μια σχέση και έναν άνδρα και τι όχι.

«Τα αναλώσιμα ραντεβού μπορεί να σου προκαλέσουν σύγχυση και μπορεί να σε αποκλείσουν από τις ευκαιρίες για μακροχρόνιους δεσμούς». Ακόμη προτείνει να μην ξοδεύουμε όλη την ενέργεια μας σε βραχυπρόθεσμα φλερτ αλλά να κάνουμε «χώρο» για μια νέα σχέση.