Shutterstock
Shutterstock
SLEEP ON IT

Τεχνική sleep-storming: Τι είναι και σε τι μπορεί να μας βοηθήσει


Ο καλός ύπνος είναι πολύ σημαντικός για όλους μας καθώς ξεκουράζουμε σώμα και μυαλό, ενώ κρατάμε το δέρμα μας νεανικό και υγιές.

Όπως φαίνεται, όμως, ένας ήρεμος ύπνος το βράδυ μπορεί να μας βοηθήσει να κάνουμε και πολλά άλλα πράγματα. 

Σύμφωνα με το site διαλογισμού Calm, υπάρχει μια νέα τεχνική που ονομάζεται sleep-storming και ήρθε για να μας σώσει.

Τι ακριβώς είναι αυτή η τεχνική, όμως, και πώς λειτουργεί;

Η τεχνική-επιστημονική ορολογία του sleep-storming είναι ο δομημένος ασυνείδητος γενετικός ιδεασμός, που ουσιαστικά σημαίνει το να εκπαιδεύεις τον εγκέφαλό σου να παράγει νέες ιδέες ενώ εσύ κοιμάσαι. Κάτι σαν το brain-storming, δηλαδή, αλλά στον ύπνο σου.

Ακούγεται χρήσιμο αλλά και δύσκολο παράλληλα. Πώς μπορείς να το καταφέρεις αυτό;

Shutterstock
Shutterstock

Σκέψου ένα πρόβλημά σου που χρειάζεται λύση. Μην περιμένεις το sleep-storming να λύσει σημαντικά και ζωτικά προβλήματα, οπότε σκέψου κάτι μικρότερο και καθημερινό. Πριν πέσεις για ύπνο, να έχεις πρόθεση να κάνεις τη λύση πιο ξεκάθαρη. Κλείσε τα μάτια σου και σκέψου το πρόβλημα για λίγα λεπτά και σημείωσέ το σε ένα χαρτί. Συγκεντρώσου σε κάτι πιο χαλαρωτικό και πέσε για ύπνο. 

Ok όλα αυτά αλλά θα δουλέψει;

shutterstock
shutterstock

Στην πραγματικότητα, ναι. Όταν ξυπνήσεις, δεν θα γίνει κάποια αποκάλυψη ή επιφοίτηση, αλλά μέσα στην ημέρα κάποιες χρήσιμες ιδέες θα έρθουν στο μυαλό σου, όταν δεν θα το σκέφτεσαι.

Αν και δεν μπορεί να σου εγγυηθεί κανείς ότι θα λύσεις έτσι όλα σου τα προβλήματα, το sleep-storming φαίνεται ενδιαφέρον και χρήσιμο. Δεν χάνουμε τίποτα να το δοκιμάσουμε μία ή δύο φορές για να δούμε αν λειτουργεί ή όχι στην πραγματικότητα.