Kanso: Πώς αυτή η ιαπωνική φιλοσοφία αλλάζει ριζικά την διακόσμηση του σπιτιού | 0 bovary.gr
Kanso: Πώς αυτή η ιαπωνική φιλοσοφία αλλάζει ριζικά την διακόσμηση του σπιτιού | 0 bovary.gr
KANSO

Kanso: Πώς αυτή η ιαπωνική φιλοσοφία αλλάζει ριζικά την διακόσμηση του σπιτιού


Κλείστε τα μάτια σας για μια στιγμή και φανταστείτε το ιδανικό σπίτι για εσάς: την κάθε γωνιά του, τα αντικείμενα που κοσμούν τους εσωτερικούς χώρους του, τα χρώματα, την αύρα του.

Αυτά τα δευτερόλεπτα που μεσολάβησαν πιθανότατα να νιώσατε μια αίσθηση ηρεμίας και πληρότητας να σας κυριεύει. Αυτή ακριβώς την αίσθηση αξίζουμε στην καθημερινότητά μας.

Το ιδανικό σπίτι δεν έχει συγκεκριμένες προδιαγραφές.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι μας γεννά ευχάριστα συναισθήματα, μας εμπνέει και μας αποσυμπιέζει.

Η ζωή μας έχει μια βασική αρxή: ό,τι περισσεύει, περισσεύει γιατί δεν μας χρειάζεται πραγματικά. Αυτό συμβαίνει και με το σπίτι μας. Είναι καιρός να αποβάλλουμε από αυτό ό,τι δεν έχει θέση, ρόλο, χρησιμότητα.

Απλότητα: η αξία που δίνει άλλη διάσταση στο χώρο. Αυτός είναι και ο πυρήνας της ιαπωνικής φιλοσοφίας «Κanso» που μπαίνει στο σπίτι και αλλάζει εντελώς την ενέργειά του.

Σε πρώτο πλάνο στο σπίτι μας έρχεται ό,τι έχει ουσία και συνδέεται με την φύση και με τον βαθύτερο εαυτό μας.

Ενα κρεβάτι, μια καρέκλα, ένα τραπέζι, ένα φωτιστικό. Οι τοίχοι του αποφoρτίζονται με ο,τιδήποτε περιττό. Σουβενίρ, διακοσμητικά αντικείμενα που απλά καταλαμβάνουν χώρο, o,τιδήποτε παλιό δεν έχει θέση στο χώρο μας.

Κάθε έπιπλο θέλει την επιμέλεια και την φροντίδα μας και κάθε τετραγωνικό εκατοστό έχει τη σημασία του. Αυτή είναι και η φιλοσοφία του Kanso (κάτι αντίστοιχο με το Feng Sui).

Ο εαυτός μας εναρμονίζεται με το περιβάλλον του και η αύρα του σπιτιού μας διαπερνά τον εσωτερικό μας κόσμο, δίνοντάς του άλλη πνοή.

Αυτή η ιαπωνική τάση στο interior design θέλει να μας ωθήσει στην αληθινή αξία των πραγμάτων. H διακόσμηση γίνεται μια αφαιρετική διαδικασία και ο σκοπός της είναι ένας και μοναδικός: η εσωτερική ηρεμία μας.

Η αποθέωση του μινιμαλισμού.