Shutterstock
Shutterstock
SUMMER PENIS

Summer penis -Τι συμβαίνει στο ανδρικό μόριο το καλοκαίρι σύμφωνα με τους ειδικούς


Έχουμε ακούσει πολλές θεωρίες για το ανδρικό μόριο. Τι συμβαίνει στους άνδρες και πότε.

Μία από αυτές, που κυκλοφορεί από παλιά, είναι ότι όταν κάνει πολύ κρύο, το ανδρικό μόριο συρρικνώνεται!

Τώρα, ήρθε η αντίστροφη θεωρία που ονομάζεται «Summer penis».

Τι συμβαίνει στους άνδρες και στο πέος τους το καλοκαίρι; Και κατά πόσο ισχύει αυτό;

Η δημοσιογράφος Tracy Moore εφηύρε αυτόν τον όρο για να αναφερθεί σε άρθρο της στο MEL Magazine σε αυτό το φαινόμενο που κάποιοι άνδρες ισχυρίζονται ότι τους συμβαίνει.

Το «summer penis» είναι η προσωρινή διακύμανση που λόγω της ζέστης συμβαίνει στο ανδρικό μόριο και φαίνεται μεγαλύτερο σε μήκος και μέγεθος. Είναι σαν να μεγαλώνει το στήθος της γυναίκας από τον Μάιο έως τον Αύγουστο.

Άνδρες χρήστες του Reddit ανέφεραν ότι είχαν μεγαλύτερο μόριο, καλύτερες στύσεις αλλά και μεγαλύτερους όρχεις κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Shutterstock
Shutterstock

Η δημοσιογράφος αποφάσισε να ψάξει περισσότερο πάνω σε αυτό το θέμα. Γιατροί συμφώνησαν ότι κάποιοι παράγοντες μπορούν να συμβάλουν στην παραιτέρω ανάπτυξη του πέους κατά την διάρκεια των πιο ζεστών μηνών.

Οι άνδρες μπορεί να ενυδατώνονται παραπάνω και τα αιμοφόρα αγγεία διαστέλλονται για να ρυθμίσουν τη ζέστη. Αντίθετα, τον χειμώνα τα αιμοφόρα αγγεία συστέλλονται προκαλώντας συρρίκνωση.

«Όταν κάνει ζέστη έξω, λαμβάνουμε περισσότερο νερό, που σε συνδυασμό με τον ιδρώτα, φαίνεται ότι το σώμα ή το δέρμα είναι πρησμένο» αναφέρει ο Jamin Brahmbhatt, ουρολόγος.

«Αυτό μπορεί να σου δώσει την αίσθηση ότι όλα είναι μεγαλύτερα πάνω σου».

Άλλος ουρολόγος, ο Dudley Danoff, αναφέρει ότι φταίει η αγγειοδιαστολή. Τα κύτταρα του αίματος διαστέλλονται ή επεκτείνονται, σε ζεστά περιβάλλοντα, που προκαλεί στον ιστό να μεγεθύνεται στον μεγαλύτερο βαθμό. 

shutterstock
shutterstock

Ωστόσο, οι γιατροί τονίζουν ότι αυτές οι αλλαγές είναι κυρίως οπτικές ψευδαισθήσεις ή μικρές, προσωρινές διακυμάνσεις στην καλύτερη. 

Φυσικά, αυτόν δεν σημαίνει ότι οι άνδρες δεν θα επωφεληθούν ή δεν θα αποκτήσουν περισσότερη αυτοπεποίθηση με αυτό. 

Αυτός είναι ο λόγος που ένα τζακούζι είναι ελκυστικό για ρομάντζο!

«Το μέγεθος του πέους στην χαλαρή του κατάσταση είναι η λειτουργία του πόσης ροής αίματος κυκλοφορεί σε αυτό. Όσο πιο ζεστό το περιβάλλον, τόσο πιο πολύ φαίνεται ότι μεγαλώνει», αναφέρει ο ουρολόγος Jesse Mills.

Μάλλον καλό παρά κακό ακούγεται αυτό σε έναν άνδρα!

shutterstock
shutterstock