Single μετά τα 30: 10+1 πράγματα που πρέπει να κάνετε | 0 bovary.gr
Single μετά τα 30: 10+1 πράγματα που πρέπει να κάνετε | 0 bovary.gr
13|10|2016 16:53
SHARE
SINGLE ΜΕΤΑ ΤΑ 30

Single μετά τα 30: 10+1 πράγματα που πρέπει να κάνετε


 Άμα έχεις περάσει τα τριάντα,  ο όρος «single», αρχίζει να αποκτάει διαστάσεις τραγωδίας μέσα σου.

Οι φίλοι έχουν ήδη κάνει τις δικές του οικογένειες,  ή έστω βρίσκονται σε καλό δρόμο, όπως θα έλεγε και η γιαγιά σου, οπότε τέρμα εκείνες οι ωραίες περίοδοι που ξενυχτούσατε κάνοντας τρέλες  και ήσασταν απελπιστικά διαθέσιμοι ο ένας για τον άλλον, πραγματοποιώντας το σύνθημα  από τους τρεις Σωματοφύλακες  «όλοι για έναν και ένας για όλους».  Τώρα μάλλον  νιώθετε σαν τον  Δον Κιχώτη, που πορεύεται μόνος σε αυτή τη ζωή, κυνηγώντας ανεμόμυλους και το όνειρο ενός μεγάλου έρωτα. 

Και δεν φτάνει ο πόνος σας, έχετε και τη μαμά και τις θείες σας να σας κοιτούν με θλίψη κάθε φορά που εμφανίζεστε σόλο σε οικογενειακές συνεστιάσεις και να σας εύχονται πάντα αυτό το «άντε και του χρόνου διπλή», που σας κάνει να στραβοκαταπίνετε.

 Άσε που διάφορες καμπάνες και κουδούνια  σας υπενθυμίζουν ότι πρέπει να βιαστείτε,  αν θέλετε να γίνετε  μάνα.

Το παραδέχομαι, όλα αυτά δεν είναι το καλύτερο που μπορεί να σας συμβεί.  Όμως,  το γεγονός ότι είστε ελεύθερες, δε σημαίνει ότι σας έχει χτυπήσει καμιά βαριά συμφορά. Αντίθετα μάλιστα. Αρκεί να το καταλάβετε!

1. Μην θεωρείτε ότι είστε γεροντοκόρη

Oι ελεύθερες γυναίκες δεν σημαίνει πως έχουν ξεμείνει στο ράφι. Ξεπεράστε τους σκοπέλους της οικογένειάς σας, όσο δύσκολο κι αν σας είναι,  και απολαύστε αυτή την περίοδο,  που κάποια στιγμή θα τελειώσει και μαζί θα τελειώσουν κι όλες οι ανέμελες μέρες. 

Αν τα πράγματα σφίξουν  στον περίγυρό σας, τότε δεν έχετε παρά να κόψετε  τους γόρδιους δεσμούς. Είναι απλό: Σταματήστε να παρευρίσκεστε σε όλες αυτές τις  οικογενειακές συναντήσεις,  που το μόνο που κάνουν είναι να σας υπενθυμίζουν πόσο τραγικό είναι να είναι μια γυναίκα μόνη της. Δείτε τους γονείς σας ή όσους επιθυμείτε κατά μόνας και περάστε ποιοτικό χρόνο μαζί τους.  Δεν πειράζει αν η μαμά σας στενοχωρηθεί που δεν θα είστε εκεί στα μεγάλα οικογενειακά δείπνα.  Δεν  χρωστάτε σε κανέναν να μαυρίζει η ψυχή σας. 

2. Κάντε ένα μεγάλο ταξίδι

Τώρα είναι η ευκαιρία να γνωρίσετε ένα καινούργιο μέρος, να ανακαλύψετε έναν πολιτισμό και να ζήσετε μια εξερευνητική περιπέτεια, χωρίς δεσμεύσεις. Όχι,  δεν είναι ντροπή να ταξιδεύει κανείς μόνος του. Στην πραγματικότητα,  αν ρωτήσετε τους άλλους πώς βλέπουν μια μόνη ταξιδιώτισσα, θα σας πουν σίγουρα ότι ζηλεύουν.  Τα μοναχικά ταξίδια είναι μια εμπειρία ζωής,  οπότε ξεπεράστε τις φοβίες σας- δεν θα σας φάει ο κακός ο λύκος- και τολμήστε τα τώρα που μπορείτε. Άλλωστε δεν είναι καλύτερο από το να ακολουθήσετε την κολλητή σας με τα δυο της παιδιά σε ένα θέρετρο που παραθερίζει και να κάνετε την νταντά ολημερίς κι ολονυχτίς;

3. Απεξαρτηθείτε από την παρέα σας

Δεν εννοώ να ρίξετε μαύρη πέτρα πίσω σας, αλλά αν μείνετε κολλημένη  στους αγαπημένους σας φίλους, που «ζευγάρια  γίναν,  φτιάξαν σπίτια», δεν έχετε και πολλές δυνατότητες να ανοίξετε τον κύκλο σας. Αυτό που χρειάζεται μια νέα γυναίκα- ναι, νέες είστε- σε αυτή τη φάση είναι να γνωρίσει καινούργια πρόσωπα.  Δεν σημαίνει πως  οι νέες γνωριμίες θα σας εξασφαλίσουν  αυτόματα και σύντροφο, αλλά σίγουρα θα ανανεωθείτε. Υπάρχουν, ξέρετε,  κι άλλοι άνθρωποι σε αυτή την πόλη που είναι  free. Ανακαλύψτε τους και ποτέ δεν ξέρετε.  

4. Ρίξτε το λίγο έξω

Αν ανήκετε σε αυτούς που έχουν μια πολύ οργανωμένη ζωή, σίγουρα θα γκρινιάζετε συνέχεια ότι δεν έχετε ευκαιρίες να συναναστραφείτε καινούργιους ανθρώπους. Αλήθεια είναι αυτό, αλλά μόνο εν μέρει.  Όποιο κι είναι το εργασιακό  σας περιβάλλον, πάντα μπορείτε να έρθετε σε επαφή με νέα πρόσωπα. Αν πάλι είστε σίγουροι ότι δεν υπάρχουν τέτοια περιθώρια,  πάρτε την κατάσταση στα χέρια σας. Στις παλιές ελληνικές ταινίες, όσοι είχαν ξεμείνει στο ράφι, άρχιζαν εκδρομές σε ορειβατικούς συλλόγους. Είπαμε  εσείς δεν έχετε ξεμείνει σε κανένα ράφι , όμως μήπως ήρθε η ώρα να ανακαλύψετε ένα καινούργιο χόμπι, να βρείτε ένα νέο ενδιαφέρον; Εκεί σίγουρα θα κάνετε καινούργιους φίλους,  με τους οποίους μάλιστα θα μπορείτε να μοιραστείτε και κοινά θέματα συζήτησης. Επιπλέον θα διευρύνετε τους ορίζοντές σας και θα μάθετε πράγματα.

5. Μην σας πιάνει πανικός

Αν  τελικά  αποφασίσετε να κάνετε κάτι από τα παραπάνω, μην περιμένετε άμεσα το σύμπαν να σας ανταποδώσει την προσπάθειά σας και να σας εμφανίσει τον  Mr Perfect. Απολαύστε πραγματικά αυτό που κάνετε και μην ψάχνεστε διαρκώς. Αυτή η αγωνία σας κάνει απελπισμένες κι όχι το γεγονός ότι είστε μόνη σε αυτή τη ζωή. Παραδόξως,  όταν αγχώνεστε, εκπέμπετε σήματα απόγνωσης και έτσι το πιθανότερο είναι πως οι άλλοι τρομοκρατούνται και  φοβούνται να σας πλησιάσουν. Αντίθετα,  αν είστε χαλαρές και ζείτε τη στιγμή, τότε ακτινοβολείτε και έχετε πολύ περισσότερες πιθανότητες να συναντήσετε το άλλο σας μισό.

6. Να θυμάστε ότι δεν θα είστε  πάντα μόνη σε αυτή τη  ζωή

Γιατρευτείτε από τις πληγές του παρελθόντος, σταματήστε να μιλάτε συνέχεια για το χωρισμό σας από την προηγούμενη  σας σχέση και αντιμετωπίστε τη νέα σας πραγματικότητα. Ξέρετε, τώρα είστε πιο έμπειρες και μπορείτε να αναγνωρίσετε τι σας ταιριάζει, χωρίς να μπλέκετε σε περιπέτειες. 

7. Να είστε εγκρατείς

Μην αρνείστε πεισματικά να βγείτε με κάποιον που σας κάνει μια πρόταση, αλλά ούτε να υπερενθουσιάζεστε,  γιατί  θα απογοητευτείτε με μαθηματική ακρίβεια. Δεχτείτε την πρόσκληση και χαρείτε το γεγονός ότι μπορείτε να απολαύσετε ένα πρώτο ραντεβού. Θα έρθει μια μέρα που δεν θα είστε πια μόνες και θα αναπολείτε αυτό το όμορφο χτυποκάρδι της πρώτης φοράς. 

8. Αποφύγετε τα «συνοικέσια»

Προς Θεού,  αποφύγετε τα «συνοικέσια», που θα σας προσπαθήσουν να σας κάνουν οι φίλοι σας.  Συνήθως τα ζευγάρια, επειδή βαριούνται ή επειδή θεωρούν ότι όλοι πρέπει να είναι σαν κι αυτούς,  έχουν μια μανία να κάνουν τις προξενήτρες. Το πιθανότερο  είναι ότι δεν έχετε κοινά γούστα. Άλλωστε ποιος είναι πάλι αυτός που θα σας κουβαλήσουν; Δεν θα τον ξέρατε τόσα χρόνια; Συνήθως αυτές οι ιστορίες, καταλήγουν πάντα με εσάς μόνη στο σπίτι να κλαίτε,  επειδή χάσατε ένα βράδυ και υποστήκατε αυτή την ταπείνωση. 

9. Να είστε κουλ στο ραντεβού

Τώρα, όταν πλέον έρθει η ώρα για το  πολυπόθητο ραντεβού, δεν χρειάζεται να τα πείτε όλα από την αρχή για να ξεμπερδεύετε. Σε κανένα δεν αρέσουν οι οροί και τα συμβόλαια. Άλλωστε οι σχέσεις χτίζονται κοινή συναινέσει κι αυτό πρέπει να το θυμάστε. Δεν θα σας άρεσε κάποιος να σας δώσει μια λίστα από  «πρέπει», σωστά;  Άρα δεν υπάρχει λόγος να το κάνετε κι εσείς.

10. Μην παραμελείτε τον εαυτό σας

Μην παραμελείτε τον εαυτό σας, ούτε όμως να σας πιάσει κρίση ηλικίας. Αγαπήστε την εμφάνισή σας και φροντίστε τη,  χωρίς υπερβολές.  Κανείς δεν μας ερωτεύεται μόνο επειδή είμαστε όμορφες, κι αυτό καλό είναι να το συνειδητοποιήσετε έγκαιρα.

11. Διώξτε μακριά την κατάθλιψη

Το βασικότερο είναι να μην σας πιάνει κατάθλιψη. Κι αν σας πιάσει, αντιμετωπίστε την κατά μέτωπο. Ένας άνθρωπος δεν κρίνεται από το αν έχει σχέση ή όχι. Κρίνεται μόνο από αυτό που είναι. Οπότε μην υποτιμάτε ξαφνικά τον εαυτό σας,  επειδή έτυχε να είστε μόνες.  Δεν έγινε τίποτα και δεν  έχετε να δώσετε λογαριασμό σε κανέναν. Είστε πάντα εσείς κι αυτό είναι αρκετό. Αν για κάποιους δεν είναι  αρκετό,   δικό τους  πρόβλημα.