Χώρισες... ε και; Τιπς για να διαχειριστείς την επόμενη ημέρα | 0 bovary.gr
Χώρισες... ε και; Τιπς για να διαχειριστείς την επόμενη ημέρα | 0 bovary.gr
ΧΩΡΙΣΕΣ Ε ΚΑΙ;

Χώρισες... ε και; Τιπς για να διαχειριστείς την επόμενη ημέρα


Ένας χωρισμός μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες της ζωής σου. Ο τρόπος που καθένας τον διαχειρίζεται είναι ανάλογος με τον χαρακτήρα και βέβαια με την φύση του χωρισμού.

Η απογοήτευση είναι το συναίσθημα που ακολουθεί όταν υπάρξει ξαφνική αντίθεση ανάμεσα σε αυτό που ίσχυε ή που πιστεύαμε και σε αυτό που τελικά συμβαίνει ή ξαφνικά αποκαλύπτεται. Όταν νιώθουμε σιγουριά και ασφάλεια για μια κατάσταση ή ένα πρόσωπο και ξαφνικά αυτό πάψει να ισχύει, τότε η απογοήτευση είναι φυσιολογική και το αίσθημα αυτό στον χωρισμό είναι σύνηθες. Υπάρχουν πολλαπλοί τρόποι να διαχειριστείς την κατάσταση.

1) Μοιράσου τα συναισθήματά σου με τους δικούς σου ανθρώπους

Διέθεσε τον χρόνο σου σε ανθρώπους που ξέρουν να σε ακούν, σε αποδέχονται όπως είσαι και κατανοούν τα συναισθήματά σου. Προσπάθησε να μην φυλακίσεις μέσα σου τις σκέψεις και τα συναισθήματά σου. Αν ο χωρισμός είναι ένας μικρός θάνατος, μοιράσου την λύπη σου με ανθρώπους που εμπιστεύεσαι.

2) Ουδέν κακό αμιγές καλού

Στόχος κάθε σχέσης είναι να μας προχωρά και να βγάζει το καλύτερο κομμάτι του εαυτού μας. Μετά τον χωρισμό, στρέψε την προσοχή σου αποκλειστικά στον εαυτό σου. Βάλε στην καθημερινότητά σου πράγματα που θα σε πάνε μπροστά και θα σε γεμίσουν. Ένα νέο χόμπι, ένα νέο project, ποιοτικός χρόνος με φίλους και αγαπημένα πρόσωπα. Ηρεμία και ικανοποίηση, σε αυτές πρέπει να στοχεύεις.

3) Κάνε κάτι που δεν έχεις ξανακάνει

Απόδραση από όλα. Ένα ταξίδι σε ένα μέρος που δεν έχεις ξαναπάει, μια αλλαγή στο look σου που δεν έχεις ξανακάνει μπορούν να βοηθήσουν. Περιόρισε τους στρεσογόνους πάραγοντες της καθημερινότητάς σου, κάνε ό,τι θα σε χαλαρώσει.

Να θυμάσαι ότι σε δύσκολες καταστάσεις, η αξιοπρέπεια και ο αυτοσεβασμός είναι έννοιες- κλειδιά. Χωρίς υπερβολές, χωρίς δραματικές εκδηλώσεις, χωρίς αντιδράσεις και δηλώσεις για τις οποίες μπορεί να μετανιώσετε μπορείτε να διαχειριστείτε την κατάσταση και να βάλετε όρια στον πόνο.