Τις γιορτές το φαγητό είναι απόλαυση και μας αρέσει να περνάμε στιγμές με τους φίλους μας και την οικογένειά μας.
Τις περισσότερες φορές μάς έχει περισσέψει φαγητό από την προηγούμενη μέρα καθώς πάντα μαγειρεύουμε περισσότερη ποσότητα για τους καλεσμένους μας.
Και επειδή δεν θέλουμε να πετάξουμε το φαγητό που περίσσεψε, φοβόμαστε ότι εάν το ξαναζεστάνουμε θα χάσει τη φρεσκάδα και την τραγανότητά του.
Είναι αλήθεια ότι όσες φορές έχεις ζεστάνει φαγητό από την προηγούμενη μέρα, δεν έχει την ίδια ωραία γεύση.
Και για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους το φαγητό που μας περίσσεψε την προηγούμενη μέρα μπορούμε να το καταναλώσουμε με ασφάλεια και την επόμενη.
Το βασικό είναι να το ζεστάνουμε με το σωστό τρόπο ώστε να είναι πεντανόστιμο και φρέσκο σαν να το βγάλαμε μόλις από τον φούρνο.
Για να δούμε πώς μπορούμε να ζεστάνουμε σωστά το χτεσινό φαγητό:
1. Πίτσα
Ενας τρόπος είναι να βάλεις την πίτσα σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και στη συνέχεια να την τοποθετήσεις στο φούρνο για 3-5 λεπτά. Ο άλλος τρόπος είναι να την βάλεις κατευθείαν από το ψυγείο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και να τη ζεστάνεις για 3-4 λεπτά. Κλείσε το μάτι και κάλυψε το τηγάνι με ένα αλουμινόχαρτο.