Πώς κρατάμε το πάθος ζωντανό στη σχέση, Φωτογραφία: Shutterstock/By clownbusiness
Πώς κρατάμε το πάθος ζωντανό στη σχέση, Φωτογραφία: Shutterstock/By clownbusiness
ΒΑΛΕ ΠΑΘΟΣ ΣΤΗ ΣΧΕΣΗ

Πώς να κρατήσεις το πάθος ζωντανό στη σχέση -To τρικ για τα ζευγάρια που είναι πολλά χρόνια μαζί


Το πάθος και το σεξ συνήθως καταλαγιάζουν στις μακροχρόνιες σχέσεις.

Το άγχος, η κούραση, η ρουτίνα, η απομυθοποίηση και η κακή διάθεση είναι μερικές από τις πιο συχνές αιτίες που βάζουν «φρένο» στην ερωτική επιθυμία.

Οι ειδικοί έχουν τονίσει πώς όσο πιο οικεία νιώθουμε με τον σύντροφό μας, τόσο πιο εύκολα μπορεί να υποχωρήσει η ερωτική έλξη μεταξύ μας.

Η σχέση χρειάζεται το μυστήριό της. Οταν υπάρχει πολλή οικειότητα, απομυθοποιούνται οι δύο σύντροφοι και έτσι η φλόγα του πάθους σβήνει. 

Μπορεί στην αρχή μιας σχέσης το σεξ και το πάθος να είναι στο μάξιμουμ, αλλά όσο περνάνε τα χρόνια η διάθεση για φλερτ φθίνει μέσα στον γάμο και οι σεξουαλικές επαφές λιγοστεύουν. Αυτό αφήνει στη γυναίκα ένα συναισθηματικό κενό. 

Είσαι παντρεμένη. Η σχέση σου έχει κάνει κάποια κοιλιά, αλλά δεν ανησυχείς. Μετά από 7-10 χρόνια γάμου το θεωρείς φυσιολογικό. Δεν φλερτάρετε όπως πριν, έχετε παιδιά. Είστε όμως οικογένεια, τα κάνετε όλα μαζί. Ώσπου ξαφνικά συνειδητοποιείς ότι η μόνη κουβέντα που κάνεις με εκείνον είναι για λογαριασμούς, υποχρεώσεις και για τα παιδιά. 

Σύμφωνα με έναν σύμβουλο γάμου υπάρχει ένας τρόπος για να αναθερμάνεις τη σχέση με τον σύντροφό σου. Και ειδικά αν είστε πολλά χρόνια μαζί. 

Οπως διαβάζουμε στο purewow αυτό που προτείνει ο August McLaughlin είναι να βγεις έξω και να φλερτάρεις με τον σύντροφό σου, όπως τον πρώτο καιρό.

Κανονίστε να βρεθείτε έξω για ποτό σε ένα μπαράκι. Μην πάτε μαζί. Φερθείτε σαν να έχετε ραντεβου και προετοιμαστείτε για αυτό. Φορέστε το καλό σας ρούχο, βάλτε κολώνια, νιώστε όμορφα με τον εαυτό σας. 

Προσποιηθείτε ότι δεν γνωρίζεστε, φλερτάρετε, παίξτε λίγο ένα παιχνίδι ρόλων. Περάστε όμορφα, χαμογελάστε, πείτε κάτι που σας αρέσει, κάντε ένα κομπλιμέντο. 

Οι ειδικοί τονίζουν ότι τα ζευγάρια δεν πρέπει να πέφτουν στην παγίδα της άνεσης. 

Οι μακροχρόνιες σχέσεις κουράζονται και πολλές φορές εξοντώνονται στο χρόνο που τις απομυθοποιεί. Δεν υπάρχει τίποτα καινούριο και διαφορετικό.

Για να διατηρηθεί και να μην χαθεί το καλό σεξ, πρέπει το ζευγάρι να συνεχίζει να φλερτάρει όπως έκανε τον πρώτο καιρό, να παίρνει πρωτοβουλίες και να κάνει κάθε φορά κάτι διαφορετικό που θα το ανανεώσει. 

Διαβάστε επίσης: Γάμος και σεξ -Αυτά είναι τα πιο συνηθισμένα προβλήματα των ζευγαριών

Μακροχρόνια σχέση; Οι 10 κανόνες της κρεβατοκάμαρας για απολαυστικό σεξ

Μακροχρόνιος γάμος: Αποκαλύφθηκε το μυστικό που θα σας κρατήσει μαζί για πάντα