Η μαγειρική κάνει την κουζίνα να μοιάζει με ένα δημιουργικό εργαστήρι: τα υλικά και τα αρώματά τους ανακατεύονται και ξυπνούν τις αισθήσεις.
Μάλιστα, όπως έχουμε τονίσει σε παλιότερο άρθρο οι ερευνητές έχουν διαπιστώσει ότι η μαγειρική μειώνει τα επίπεδα του στρες περισσότερο και από το σεξ.
Η αληθινή ξεκούραση του μυαλού έρχεται από δραστηριότητες δημιουργικές, που μας γεννούν ευχάριστα συναισθήματα και δρουν «αποσυμπιεστικά».
Η μαγειρική ωστόσο δεν είναι εύκολη υπόθεση. Εχει παρατηρηθεί ότι οι νέες νοικοκυρές δεν κατέχουν την τέχνη της κουζίνας και αρκετές γυναίκες δεν ξέρουν να μαγειρεύουν πέρα από κάποια βασικά φαγητά.
Βέβαια, οι εκπομπές μαγειρικής κάνουν αισθητή την παρουσία τους στην ελληνική τηλεόραση και πολλές γυναίκες τις παρακολουθούν και έτσι μαθαίνουν κάτι από μαγειρική.
Σας έχει τύχει ποτέ να έχετε αποφασίσει να μαγειρέψετε ένα εξαίσιο πιάτο και ενώ έχετε ακολουθήσει πιστά τις οδηγίες και έχετε διατηρήσει όλες τις αναλογίες σωστές σύμφωνα με τη συνταγή, το αποτέλεσμα να είναι εντελώς μακριά από τις προσδοκίες σας;
Για να δούμε τα πιο συχνά λάθη στη μαγειρική που δεν κάνει ποτέ ένας επαγγελματίας σεφ:
1. Δεν μαγειρεύετε ποτέ ένα δύσκολο φαγητό, ενώ οι δυνατότητές σας είναι περιορισμένες
Δεν χρειάζεται να είναι δύσκολη μια συνταγή για να σας τρέχουν τα σάλια. Πολλά από τα βιβλία μαγειρικής που κυκλοφορούν στην αγορά είναι πολύ ωραία για τους σεφ, αλλά εντελώς ακατάλληλα για να τα ακολουθήσει κανείς όταν μαγειρεύει σπίτι του. Και ειδικά όταν είναι κανείς αρχάριος στην κουζίνα. Μια απλή συνταγή μπορεί να φέρει ένα πολύ ωραίο αποτέλεσμα. Αν δεν κατέχετε την τέχνη της κουζίνας, δεν υπάρχει λόγος να παιδεύεστε με δύσκολες συνταγές.