Γυναίκα στο γραφείο, Φωτογραφία: Andrew Neel/unsplash
Γυναίκα στο γραφείο, Φωτογραφία: Andrew Neel/unsplash
ΕΡΓΑΣΙΑ

Τι ζητάει έρευνα του Χάρβαρντ να κάνουν οι γυναίκες για να έχουν 40% περισσότερες πιθανότητες προαγωγής


Κανείς δεν είπε ότι είναι εύκολο να συνυπάρχεις καθημερινά -το λιγότερο 8 ώρες- με διαφορετικές προσωπικότητες.

Τους συναδέλφους σου, τούς βλέπεις περισσότερο και από όσο βλέπεις τα κοντινά, αγαπημένα σου πρόσωπα. 

To γραφείο είναι ο χώρος που περνάς πολλές (αν όχι τις περισσότερες) ώρες της ημέρας. 

Η αλήθεια είναι ότι στον εργασιακό χώρο συνυπάρχουν πολλοί και διαφορετικοί τύποι ανθρώπων και εργαζομένων. Μπορεί να ακούγεται κοινότοπο, αλλά αυτή ακριβώς η διαφορετικότητα είναι που προκαλεί τις μεγαλύτερες εντάσεις και στη δουλειά.

Πράγματι συμβαίνει σε πολλούς ανθρώπους να ξυπνάνε το πρωί για να πάνε στη δουλειά έχοντας σφιγμένο στομάχι επειδή πρόκειται να συναντήσουν στο γραφείο τους τοξικούς συναδέλφους τους. 

Δυστυχώς είναι γεγονός ότι το κακό κλίμα στον εργασιακό χώρο προκαλεί έντονο άγχος και μειώνει την παραγωγικότητα. 

Ερευνα του Χάρβαρντ αποκάλυψε το μοναδικό πράγμα που πρέπει να κάνουν οι γυναίκες που θέλουν να πάρουν προαγωγή στην εργασία τους: θα έχουν 40% περισσότερες πιθανότητες να την αποκτήσουν. 

 rawpixel.com/Pexels
rawpixel.com/Pexels

Οπως διαβάζουμε σε άρθρο του Inc.com οι επιστήμονες προτείνουν ένα πράγμα: «Να είσαι θετική και ευγενική με τον συνάδελφό σου». 

Είναι σημαντικό να αναπτύξεις μια θετική στάση στο γραφείο. Τα αφεντικά πάντα προσέχουν αυτούς που έχουν θετική διάθεση και τους ξεχωρίζουν.

Να θυμάσαι ότι είναι σημαντικό να τηρείς μια θετική και αισιόδοξη στάση στις δύσκολες καταστάσεις. Όταν τα πράγματα πηγαίνουν καλά είναι για όλους εύκολο να έχουν καλή διάθεση. Όταν όμως οι καταστάσεις δυσκολεύουν, τότε θα ξεχωρίσει αυτός που έχει θετική στάση ακόμα και τότε.

 Dane Deaner/unsplash
Dane Deaner/unsplash

Η έρευνα του Χάρβαρντ σημειώνει ότι οι ετερογενείς ομάδες μπορούν να λειτουργήσουν, μόνο εφόσον καλλιεργηθεί πνεύμα συνεργασίας αλλά και σεβασμού μεταξύ των συναδέλφων. 

Διαβάστε επίσης: Η No1 ενοχλητική συνήθεια που μπορεί να σε κάνει αντιπαθή στη δουλειά -Ερευνα αποκαλύπτει