Πρόταση γάμου: 4 πράγματα που πρέπει να σκεφτείς σοβαρά πριν πεις το «I do» | 0 bovary.gr
Πρόταση γάμου: 4 πράγματα που πρέπει να σκεφτείς σοβαρά πριν πεις το «I do» | 0 bovary.gr
21|11|2016 17:31
SHARE
WEDDING PROPOSAL

Πρόταση γάμου: 4 πράγματα που πρέπει να σκεφτείς σοβαρά πριν πεις το «I do»


Ναι, είναι η στιγμή που πολλά κορίτσια ονειρεύονται, και πραγματικά έχει μια δική της μαγεία, ακόμα κι αν ο καλός σου δεν πέσει στα γόνατα με ένα πανάκριβο διαμάντι στο χέρι, για να υποσχεθεί αιώνιους όρκους αγάπης.

Το θέμα όμως είναι τι θα απαντήσεις. Αν είσαι η απόφασή σου είναι θετική, τα πράγματα είναι απλά. Τι συμβαίνει όμως αν δεν είσαι σίγουρη για τα μεγάλο βήμα και ταυτόχρονα δεν θέλεις να διακινδυνεύσεις τη σχέση σου. Καταρχάς σε κάθε περίπτωση, μπορεί και πρέπει να σκεφτείς. Δεν χρειάζεται να μιμηθείς όλες τις κινηματογραφικές ηρωίδες που αγάπησες και με δάκρυα στα μάτια να πεις αμέσως: « Ι Do». Ο γάμος είναι μια αρκετά σοβαρή υπόθεση , κυρίως ως προς τα τυπικά, γιατί η ουσιαστική επικοινωνία επιτυγχάνεται κι εκτός του θεσμού, όσο κι αν η μαμά σας ορκίζεται το αντίθετο, επειδή θέλει να σας δει νυφούλα. Όποτε πριν πανηγυρίσετε, ακούστε τις πραγματικές σας ανάγκες. Μην βιαστείτε επειδή νομίζετε πώς μπορεί ποτέ κανείς να μην σας ξανακάνει πρόταση γάμου. Η αλήθεια είναι πως αν η σχέση πραγματικά λειτουργεί, δεν θα χρειαστεί καν ανάλογη «τελετή», το πράγμα θα έρθει από μόνο του ομαλά. Τώρα σε περίπτωση που σας τύχει δείξετε σύνεση και ψυχραιμία, γιατί πρόκειται για τη ζωή σας και το μέλλον σας.

Αφήστε τις αμφισημίες στην Πυθία

Όταν δέχεστε μια πρόταση γάμου, πρέπει να είστε σαφής στην απάντησή σας. Το έτερον σας ήμισυ εκείνη την ώρα έχει κάνει ένα τεράστιο βήμα, σας έχει ανοιχτεί και έχει εκδηλώσει την πρόθεση για μια δέσμευση εφ’ όρου ζωής. Οφείλετε αν μη τι άλλο να σεβαστείτε την ευάλωτη θέση στην οποία βρίσκεται ο σύντροφός σας και να είστε συγκεκριμένες. Οι αμφίσημες απαντήσεις αναστατώσουν τον άλλον και σίγουρα θα καταλήξετε σε καβγά πριν το καταλάβατε, αν η απάντησή σας δεν είναι ξεκάθαρα «ναι».

Η ειλικρίνεια σώζει

Μην πείτε το μεγάλο «ναι», παρασυρμένες από το ρομαντισμό της στιγμής, ή επειδή δεν θέλετε να στενοχωρήσετε τον άλλο, αν πραγματικά δεν το έχετε σκεφτεί και δεν είστε σίγουρες. Πολλές γυναίκες , ειδικά όταν η πρόταση τις καταλαμβάνει εξ απήνης, θεωρούν ότι μπορούν να δώσουν τώρα μια απάντηση θετική για να μην χαλάσουν το κλίμα της μέρας και μετά να αναθεωρήσουν. Όμως οι άνθρωποι δεν είναι παιχνίδι και μια τέτοια αλλαγή μπορεί ανεπανόρθωτα να καταστρέψει τη σχέση σας. Αν δεν είστε βέβαιες για την υπόθεση « γάμος» , μπορείτε απλώς να το πείτε και να το συζητήσετε με τον σύντροφό σας. Αν πραγματικά σας αγαπάει, θα σεβαστεί την κατάστασή σας και τις όποιες επιφυλάξεις σας.

Μην αφήνετε το χρόνο να περνάει

Σε περίπτωση που δεν νιώθετε έτοιμες να παντρευτείτε, αλλά είστε ευτυχισμένες με τη σχέση σας, δώστε στο σύντροφό σας να καταλάβει ότι δεν φταίει αυτός που δεν επιθυμείτε να ανεβείτε με τούλια και πέπλα τα σκαλιά της εκκλησία ή του δημαρχείου. Μην αναβάλλετε συνεχώς μια απάντηση, πείτε αυτό που έχετε στο μυαλό σας κι όταν αλλάξετε γνώμη, μπορείτε να επαναφέρετε το θέμα στο τραπέζι. Η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν είναι αρκετός ο χρόνος για καμία απόφαση , οπότε κάντε πραγματικά αυτό που λέει η καρδιά σας και μην αφήνετε τον σύντροφό σας σε αγωνία.

Προστατέψτε τη σχέση σας

Για να σας κάνει κάποιος μια τέτοια πρόταση, σημαίνει ότι ήδη έχετε μια σχέση που πάει καλά. Κι όμως υπάρχουν αρκετοί λόγοι που μια γυναίκα δεν επιλέγει τη σύμβαση ενός γάμου. Ξέρετε, έχετε απόλυτο δικαίωμα να ανήκετε σε αυτήν κατηγορία. Μπορεί απλώς να μην σας λέει τίποτα η όλη τελετή για οποιοδήποτε λόγο, μπορεί να σας αφήνει αδιάφορη το γεγονός, μπορεί να μην είστε ακόμα έτοιμες να αναλάβετε αυτή την ευθύνη και τη δέσμευση. Αυτό δεν σημαίνει ότι όμως ότι η σχέση πρέπει να κινδυνεύσει, αν όλα πάνε καλά. Αν η απάντησή σας λοιπόν είναι όχι, προσπαθήστε να είστε ευγενική και να εξηγήσετε τους λόγους που δεν θέλετε να παντρευτείτε. Μιλήστε απλά, χωρίς μεγαλοστομίες και κυρίως εκφράστε την άποψή σας για το ζήτημα, χωρίς να το κάνετε προσωπικό. Προσπαθήστε να διαφυλάξετε αυτό που έχετε χτίσει τόσο καιρό και μην κινείστε παρορμητικά. Η αλήθεια είναι βέβαια πως αν η σχέση σας λειτουργεί, όλα αυτά τα θέματα τα έχετε ήδη συζητήσει, οπότε δεν περιμένετε μια συγκεκριμένη μέρα να τα θέσετε επί τάπητος. Οπότε αν δεχτείτε μια ξαφνική πρόταση, μάλλον θα πρέπει να προβληματιστείτε. Πολλές φορές οι άνδρες λειτουργούν με ενθουσιασμό και κάνουν κινήσεις εντυπωσιασμού. Αν πραγματικά κάποιος θέλει να ζήσει το υπόλοιπο ης ζωής του μαζί σας, αυτό θα το ξέρατε ήδη. Αν λοιπόν περιμένετε μια μέρα να το μάθετε απροειδοποίητα, θα πρέπει να το ξανασκεφτείτε.