shutterstock
shutterstock
SEX LIFE

4 είδη ασκήσεων που θα σε βοηθήσουν να κάνεις καλύτερο σεξ


Το σεξ αποτελεί ταυτόχρονα την πιο απολαυστική, αλλά και την πιο αγχωτική εμπειρία για το ζευγάρι, που όντας ερωτευμένο, κάνει πράξη την έλξη που νιώθει και τη δεδομένη στιγμή ενώνεται συναισθηματικά και σαρκικά.

Ομως αυτή η επαφή μπορεί να μην καταλήγει πάντοτε όπως θα φανταζόσασταν, ιδανικά δηλαδή με τους δυο σας να φτάνετε στην κορύφωση και να βιώνετε την απόλυτη ηδονή.

Η ερωτική επιθυμία εξαρτάται από ποικίλους παράγοντες ανάμεσα στους οποίους μπορεί κανείς να εντοπίσει τις αρχές με τις οποίες μεγάλωσαν οι δυο σύντροφοι, τις διατροφικές συνήθειες, τη διάθεση, τη σωματική κούραση, τα ερεθίσματα και τα κίνητρα που δίνει ο ένας στον άλλο.

Ελάχιστοι ωστόσο γνωρίζουν πως η λίμπιντο, ακόμα κι αν αρχίσει να εξασθενεί, είναι εφικτό να απογειωθεί ή τουλάχιστον να βρει ξανά το φυσιολογικό της ρυθμό, μέσα από τη σωματική δραστηριότητα και πιο συγκεκριμένα, πέντε είδη ασκήσεων.

  • Cardio

Η αλλιώς αερόβια γυμναστική, που αν έχετε καιρό να ασχοληθείτε με αυτήν, θα παρατηρήσετε ότι αναπνέετε πιο δύσκολα και πιο βαριά, ιδρώνετε ασταμάτητα και κουράζεστε εύκολα. Αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστείτε να μειώσετε ρυθμό ή να σταματήσετε για μικρό χρονικό διάστημα. Παρόλα αυτά, οι καρδιαγγειακές ασκήσεις όπως το τρέξιμο, το ποδήλατο, το σχοινάκι και η κολύμβηση βελτιώνουν την αντοχή σας και σας βοηθούν να ασκηθείτε περισσότερο, επομένως αποκτάτε μεγαλύτερη αντοχή και καλύτερη επίδοση ακόμα και στο σεξ. Επίσης, ο έλεγχος του βάρους μέσα από την αερόβια άσκηση, σας κρατάει σε φόρμα όχι μόνο ως προς την εμφάνιση, αλλά και ως προς την αντοχή σας. Αν θέλετε μπορείτε να εντάξετε στο καθημερινό σας πρόγραμμα: 10 έως 20 λεπτά τρέξιμο, 5 με 25 λεπτά σχοινάκι, μισή ώρα κολύμπι ή ποδήλατο.

  • Ελαστικότητα με διατάσεις

Αν θέλετε να αποφύγετε κράμπες και άλλα δυσάρεστα μυικά τραύματα κατά τη διάρκεια του σεξ, τότε καλό θα ήταν να βάλετε στο πρόγραμμα σας ασκήσεις που αφορούν στην ελαστικότητα τους, τουλάχιστον δέκα λεπτά ημερησίως. 

  • Ασκήσεις ενδυνάμωσης

Την επόμενη φορά που θα αποφασίσετε να σηκώσετε βάρη, επικεντρωθείτε στους μύες εκείνους που κρατούν το σώμα σταθερό σε πολλές διαφορετικές στάσεις. Τέτοιοι είναι για παράδειγμα οι κοιλιακοί και οι ραχιαίοι. Τι ασκήσεις μπορείτε να κάνετε; Γέφυρα για σύσφιξη των γλουτών, σκουότ με μπάρες, υπερεκτάσεις ραχιαίων, διαγώνια ροκανίσματα στο στρώμα.

  • Ανω κορμός

Τα σημεία του άνω κορμού που είναι γυμνασμένα παίζουν καθοριστικό ρόλο σε δημοφιλείς στάσεις κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής, όπου χρησιμοποιούνται κυρίως τα χέρια ως σταθερή βάση. Για να βελτιώσετε τη φυσική κατάσταση στοχευμένα, δοκιμάστε ασκήσεις όπως η σανίδα (γνωστή και ως «πλανκ») και τα push-ups.