Τελικά τα αντισυλληπτικά επηρεάζουν την σεξουαλική επιθυμία; Τι έδειξε έρευνα | 0 bovary.gr
Τελικά τα αντισυλληπτικά επηρεάζουν την σεξουαλική επιθυμία; Τι έδειξε έρευνα | 0 bovary.gr
ΑΝΤΙΣΥΛΛΥΠΤΙΚΑ

Τελικά τα αντισυλληπτικά επηρεάζουν την σεξουαλική επιθυμία; Τι έδειξε έρευνα


Μελετητές από το Πανεπιστήμιο του Κεντάκι και το Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα διεξήγαγαν έρευνα, βάση της οποίας διερευνήθηκε η επίδραση της χρήσης διαφορετικών αντισυλληπτικών στη σεξουαλική επιθυμία τόσο των γυναικών, όσο και των αντρών.

Στη μελέτη αυτή εξετάσθηκαν τρία είδη αντισυλληπτικών φαρμάκων: ορμονικά αντισυλληπτικά χάπια που χορηγούνται δια του στόματος, άλλου είδους ορμονικά αντισυλληπτικά και μη – ορμονικά αντισυλληπτικά (non-hormonal contraceptive).

Και τα τρία δοκιμάστηκαν σε 450 ετεροφυλόφιλα ζευγάρια σε διαφορετικές περιόδους. Η σεξουαλική επιθυμία μετρήθηκε με ένα συγκεκριμένο εργαλείο μέτρησης από τους ερευνητές σε περιόδους που τα άτομα ήταν σε σχέση, αλλά και single.

Τα ευρήματα έδειξαν ότι τα χάπια επιδρούσαν σημαντικά διαφορετικά στη σεξουαλική επιθυμία των γυναικών στην εκάστοτε περίοδο.

Πιο συγκεκριμένα, οι γυναίκες που χρησιμοποιούσαν μη – ορμονικά αντισυλληπτικά σημείωσαν μεγαλύτερη επιθυμία όταν ήταν μόνες.

Από την άλλη οι γυναίκες με που έπαιρναν αντισυλληπτικά χάπια δια του στόματος σημείωσαν υψηλότερη επιθυμία, όταν βρίσκονταν με το σύντροφο τους.

Ωστόσο, όταν οι ερευνητές αποφάσισαν να μελετήσουν και τους παράγοντες «ηλικία» και «χρονικό διάστημα σχέσης», οι διαφορές στην επιθυμία δεν ήταν πλέον τόσο σημαντικές.

Το τελικό συμπέρασμα των μελετητών ήταν πως το αντισυλληπτικό χάπι δεν «σκοτώνει» την ερωτική επιθυμία, με την έρευνα να θέλει να παίξει σημαντικό ρόλο στην κατάρριψη ενός κοινού μύθου της κοινωνίας.

Οπως υποστηρίζουν, χρειάζονται περαιτέρω έρευνες για να ορίσουν τους ακριβείς παράγοντες που επηρεάζουν τη σεξουαλική επιθυμία των γυναικών.