«Πότε κατάλαβα ότι η σύζυγός μου είναι κακή μητέρα» - Ανδρες εξομολογούνται | 0 bovary.gr
«Πότε κατάλαβα ότι η σύζυγός μου είναι κακή μητέρα» - Ανδρες εξομολογούνται | 0 bovary.gr
ΚΑΚΗ ΜΗΤΕΡΑ

«Πότε κατάλαβα ότι η σύζυγός μου είναι κακή μητέρα» - Ανδρες εξομολογούνται


Δεν είναι όλοι «πλασμένοι για γονείς», ούτε ο ερχομός ενός παιδιού είναι συνειδητή απόφαση για πολλά ζευγάρια. Απλά προκύπτει και το δέχονται.

Τα χαρακτηριστικά ενός καλού γονέα δεν μπορούν να προσδιοριστούν εύκολα. Ισως το βασικό χαρακτηριστικό ενός καλού γονέα είναι η προσπάθεια να επιστρατεύσει το καλύτερο κομμάτι του εαυτού του για να μεγαλώσει ένα παιδί. Όταν αποφασίσεις να συμπορευτείς με έναν άνθρωπο στη ζωή και να κάνεις οικογένεια είναι δύσκολο να ξέρεις από την αρχή πώς θα είναι ως πατέρας ή ως μητέρα, αντίστοιχα. Οι παλιοί λένε ότι είναι σαν να «τραβάς κλήρο». Επιλέγεις κάποιον και αλλιώς περιμένεις να είναι και αλλιώς είναι τελικά.

Και απογοητεύεσαι. Μετανιώνεις την ώρα και την στιγμή που τον διάλεξες.. ή σε διάλεξε. Το να μεγαλώσει σωστά ένα παιδί είναι ευθύνη και των δύο. Αλλά κάποιες φορές ο ένας από τους δύο έχει παρεξηγήσει κάπως τον ρόλο του. Άνδρες εξομολογούνται μέσω της εφαρμογής Whisper πότε κατάλαβαν ότι η σύζυγός τους είναι κακή μητέρα για το παιδί τους.

1)  «Η σύζυγός μου δεν μπορεί με τίποτα να διαχειριστεί το στρες της. Συνεχώς φωνάζει στα παιδιά και μου προκαλεί σύγχυση. Πολλές φορές εύχομαι να είχε δουλειά και να ήμουν εγώ αυτός που θα έμενε στο σπίτι για να μεγαλώσει τα παιδιά. Είναι νευρικά και κάνει νευρικά και τα παιδιά μας».  

2) «Η γυναίκα μου είναι απαράδεκτη στον τρόπο που φέρεται στα παιδιά. Πολλές φορές τους ζητά να την βοηθήσουν στις δουλειές του σπιτιού και τους μαλώνει για τα λάθη τους αντί να τους δείξει το σωστό. Το παιδί δεν μαθαίνει με φωνές, ούτε γίνεται καλύτερο. Αν δεν δείξεις κατανόηση, το κάνεις ενοχικό και φοβισμένο».

3) «Η γυναίκα μου μπορεί να αφήσει τα μώρα μας να κλαίνε από την πείνα γιατί χαζεύει στο Facebook. Δεν έχει συναίσθηση του ρόλου και των ευθυνών της. Κάθε φορά που τα φροντίζω επειδή εκείνη χαζεύει μπροστά από έναν υπολογιστή ή μιλά για ώρες στο τηλέφωνο, πέφτει στα μάτια μου».

4) «Η γυναίκα μου όταν γυρίζει από τη δουλειά της δεν έχει καμία όρεξη να ασχοληθεί με τα παιδιά μας. Τα παιδιά θέλουν χρόνο από τον χρόνο της για να νιώσουν καλά, να νιώσουν ότι εισπράττουν ενδιαφέρον.Κάθε φορά που η σύζυγός μου δεν ασχολείται μαζί τους, νιώθω τύψεις που την επέλεξα για μητέρα των παιδιών μου».