shutterstock
shutterstock
28|01|2017 11:00
SHARE
ΣΕΞ ΜΕ THN ΠΡΩΤΗ

Σεξ στο πρώτο ραντεβού -Γιατί να ενδώσεις και γιατί να μην ενδώσεις, δυο γυναίκες επιχειρηματολογούν


«Να ενδώσω στον πειρασμό από το πρώτο κιόλας ραντεβού;»

Ενα ερώτημα που σίγουρα δεν είναι ρητορικό και έχει απασχολήσει συζητήσεις επί συζητήσεων σε κοριτσοπαρέες, αντροπαρέες και παρέες γενικότερα.

Με άλλους να επιχειρηματολογούν ότι αν μια γυναίκα ενδώσει στο πρώτο ραντεβού κατατάσσεται αμέσως στην κατηγορία των εύκολων και απωθεί τους άντρες από το να προχωρήσουν στο επόμενο βήμα, της σχέσης, μαζί τους και άλλους να επιμένουν ότι τους είναι αδιάφορη η όλη συζήτηση, όπως ακριβώς δεν πρικύπτει καμία συζήτηση ή κανένα ερωτηματικό, για έναν άνδρα που ενδίδει από το πρώτο ραντεβού και μάλιστα το επιζητά.

Παρακάτω, δύο γυναίκες, συντάκτριες περιοδικών, επιχειρηματολογούν υπέρ και κατά του σεξ από το πρώτο ραντεβού.Με επιχειρήματα φυσικά. 

« Η ερωτική επαφή στο πρώτο ραντεβού μπερδεύει τις καταστάσεις»

Σύμφωνα με τη συντάκτρια του metro.co.uk, Abigail Chandler, η οποία γενικότερα είναι υπέρ της άποψης του να κάνει κανείς οτιδήποτε επιθυμεί, αρκεί να υπάρχει αμοιβαία συναίνεση και όχι η αίσθηση της υποχρέωσης, το σεξ περνάει μια σχέση σε άλλο επίπεδο. Η ίδια ποτέ δεν έχει ενδώσει σε αυτό από την πρώτη στιγμή της γνωριμίας της με έναν άντρα και αυτό γιατί όπως υποστηρίζει απαιτείται ένα αίσθημα εμπιστοσύνης, το οποίο ένας που είναι ξένος στην ουσία, δεν μπορεί να το «γεννήσει». Επίσης, το σεξ μπερδεύει τις καταστάσεις λόγω του ότι παράγει την ορμόνη της αγάπης, που κάνει της γυναίκες να βιάζονται για στοργή και τρυφερότητα, επομένως μπορεί να επηρεάσει την απόφαση τους για το αν πραγματικά τους αρέσει το άτομο ή όχι.

« Το σεξ στο πρώτο ραντεβού είναι απλά σεξ και τίποτα περισσότερο»

Η Katy Horwood υποστηρίζει, ότι το σεξ στο πρώτο ραντεβού δεν έχει άλλες ετικέτες που να προκαλούν σύγχυση ως προς το τι πραγματικά βιώνει κανείς εκείνη την ώρα και τι σημαίνει αυτή η πράξη. Δηλαδή, πρόκειται απλά για δύο ανθρώπους που συνευρίσκονται ερωτικά και απολαμβάνουν το σεξ για χάρη της απόλαυσης που αυτό χαρίζει. Αλλωστε είναι τόσο δύσκολο να βρει κανείς εκείνη τη μαγική χημεία που ενώνει δυο ανθρώπους. Γιατί αν κάποια στιγμή αισθανθείτε μικρά της δείγματα, να μην το εκμεταλλευτείτε; Επίσης, η σεξουαλική επιθυμία γίνεται έντονη όταν πραγματικά κανείς θέλει να κάνει σεξ και όχι απαραίτητα μόνο στις περιπτώσεις που έχει ερωτευτεί. Αρα, δεν «σηκώνει» κριτική.

Τέλος, το περιστασιακό σεξ μπορεί να αποδειχθεί απελευθερωτικό, τονωτικό και ως προς ένα βαθμό η πιο αγνή μορφή σεξουαλικής ευχαρίστησης και φυσικά, δεν σημαίνει ότι πρόκειται για one night stand, αλλά ίσως αποτελεί την αρχή μιας σχέσης.