Δίαιτα: 8 πράγματα που δεν ξέρεις για την αποτοξίνωση | 0 bovary.gr
Δίαιτα: 8 πράγματα που δεν ξέρεις για την αποτοξίνωση | 0 bovary.gr
ΔΙΑΙΤΕΣ ΤΩΝ ΣΤΑΡ

Δίαιτα: 8 πράγματα που δεν ξέρεις για την αποτοξίνωση


Ντετόξ ή κοινώς αποτοξίνωση από οτιδήποτε παχαίνει και προσθέτει περιττό λίπος στο σώμα.

Ορισμένες από τις διασημότερες γυναίκες του πλανήτη «ορκίζονται» στο άκουσμα αυτής της λέξης. Μπλέικ Λάιβλι, Χίλαρι Σουάνκ, Τζένιφερ Ανιστον, Μπιγιόνσε είναι τέσσερα μόνο από τα ονόματα της λίστας με τα σμούθις φρούτων, το αρωματικό με βότανα νερό και τα ροφήματα λαχανικών.

Οι σταρ, που δεν ξέρουμε αν μεγάλωσαν με τηγανητές πατάτες, υποστηρίζουν ότι αυτού του τύπου οι δίαιτες τις βοηθούν να χάσουν τα παραπανίσια κιλά και να βρουν ξανά τη φόρμα τους, ενώ παράλληλα τους χαρίζουν μια απίθανα λαμπερή και υγιή επιδερμίδα που είναι αξιοζήλευτη.

Ωστόσο, υπάρχουν οκτώ βασικά πράγματα για τα πλεονεκτήματα το ντετόξ αλλά και για τα μυστικά της ορθής εφαρμογής του στην καθημερινότητας σας, τα οποία αποκαλύπτονται παρακάτω από τη Σίλβι Μπελτζάνσκι, ιδιοκτήτρια κέντρου ευεξίας και από τη βραβευμένη διατροφολόγο Χίδερ Μαντζέρι.

  • Η αποτοξίνωση συνδέεται με τον καθαρισμό του οργανισμού

Σύμφωνα με την Μπελτζάνσκι, με απλά λόγια το ντάιετ ντετόξ αναφέρεται στη μείωση των αρνητικών συνεπειών που έχει τόσο η διατροφή όσο και το περιβάλλον στον οργανισμό και το σώμα.

  • Η αποτοξίνωση είναι μια ολιστική θεραπεία

Αφορά τόσο το σώμα όσο και το μυαλό, τα οποία η αποτοξίνωση και διατηρεί υγιή, καθαρά. Μπορεί να αντιμετωπίσει ακόμα και ανεξήγητους πονοκεφάλους ή πόνους στην πλάτη, να δυναμώσει τον οργανισμό απέναντι σε αλλεργίες, να ενισχύσει τη μνήμη. Οταν το ανοσοποιητικό σύστημα αρχίζει να λειτουργεί καλύτερα, τότε το ορμονικό βαδίζει και αυτό προς την ίδια κατεύθυνση.

  • Η βραχυπρόθεσμη αποτοξίνωση είναι η πιο αναποτελεσματική

Τα προγράμματα ντετόξ που ολοκληρώνονται σε μικρό χρονικό διάστημα μπορεί να περιλαμβάνουν φυσικούς χυμούς τους οποίους θα πρέπει κανείς να καταναλώσει σε 24 ώρες ή άλλες τεχνικές. Ομως η Μαντζιέρι συμβουλεύει να αποφεύγετε οποιοδήποτε είδος ντετόξ, που ελαττώνει τα θρεπτικά στοιχεία από τον οργανισμό χωρίς αυτά να εξισορροπούνται μέσω κάποιας άλλης μορφής. Οταν ο οργανισμός στερείτε, αυτό δεν είναι ποτέ καλή ιδέα.

  • Οι υγιεινές συνήθεις φτιάχνουν την καλύτερη αποτοξίνωση

Η καλύτερη επιλογή σύμφωνα με τη Μαντζέρι είναι οι μακροχρόνιες αποτοξινωτικές διατροφές, που επικεντρώνονται στη δημιουργία υγιεινών συνηθειών μέσα από τη συνετή πρόσληψη τροφών και όχι μέσα από την αποφυγή τους. Αυτό όμως παίρνει αρκετό χρόνο, αφού ουσιαστικά θα αλλάξετε τον τρόπο ζωής σας. Οταν προσπαθείτε να υιοθετήσετε ένα πρόγραμμα το οποίο δεν θα μπορέσετε να ακολουθήσετε για μια ζωή, τότε αυτομάτως οδηγείτε τον εαυτό σας στην αποτυχία.

  • Συμβουλευτείτε ένα γιατρό πριν αρχίσετε το ντετόξ πρόγραμμα

Πριν εφαρμόσετε ένα αποτοξινωτικό πρόγραμμα διατροφής, με σκοπό να βελτιώσετε τη συνολική σας υγεία, η Μπελτζάνσκι λέει πως θα πρέπει να συμβουλευτείτε έναν ειδικό γιατρό, για να κατανοήσετε πλήρως τις ανάγκες σας.

  • Τα άλατα Epsom είναι το αγαπημένο σπα ντετόξ των σταρ

Εκτός από τη διατροφή τους, οι διάσημες κυρίες του Χόλιγουντ φροντίζουν και για την ευεξία τους και αγαπούν ιδιαίτερα τα άλατα epsom. Παράδειγμα αποτελούν η Γουίνεθ Πάλτροου και η Χάιντι Κλουμ, που γεμίζουν την μπανιέρα τους με αυτά πριν από τις εμφανίσεις στο κόκκινο χαλί. Τα άλατα απομακρύνουν τις τοξίνες από το σώμα μέσω του ιδρώτα.

  • Αποτοξίνωση σε συνδυασμό με ισορροπημένη διατροφή

Η κλασική συνταγή «νερό με λεμόνι» μπορεί να προστεθεί στο ημερήσιο πρόγραμμα σας , όχι όμως να αποτελέσει τη συνολική σας διατροφή. Το κιτρικό οξύ βοηθάει στην πέψη, διασπά το λίπος και σας γεμίζει με βιταμίνη C, όμως δεν μπορείτε να στηριχτείτε μόνο σε αυτό.

  • Η απολέπιση μετράει και αυτή ως θεραπεία αποτοξίνωσης

Ενας άλλος τρόπος για να κάνετε το δέρμα σας να λάμπει από υγεία, πέρα από τη σωστή διατροφή, είναι η απολέπιση, που λογίζεται και αυτή ως ντετόξ. Ιδανικά συνδυάστε την με ένα ζεστό μπάνιο ή σάουνα και μασάζ.

TAGS