Ειδικός στα διαζύγια: Συμβουλές για να μη χωρίσεις, αν είσαι στα πρόθυρα  | 0 bovary.gr
Ειδικός στα διαζύγια: Συμβουλές για να μη χωρίσεις, αν είσαι στα πρόθυρα | 0 bovary.gr
22|03|2017 19:57
SHARE
ΣΩΣΕ ΤΟ ΓΑΜΟ

Ειδικός στα διαζύγια: Συμβουλές για να μη χωρίσεις, αν είσαι στα πρόθυρα


Το να ζεις μια περίπλοκη κατάσταση μέσα στο γάμο σου μπορεί να σε οδηγήσει μόνο σε αδιέξοδο.

Είστε παντρεμένοι εδώ και αρκετά χρόνια, μα παρατηρείτε ότι τα προβλήματα στη σχέση σας είναι πολλά περισσότερα από ότι οι ευχάριστες στιγμές.

Ελλειψη σεβασμού, έλξης, πάθους, συχνές διαφωνίες, σκηνές ζηλοτυπίας και τσακωμοί συνθέτουν το σχεδόν καθημερινό σας σκηνικό και το μόνο που σκέφτεστε είναι το βήμα προς το διαζύγιο.

Γνωρίζετε όμως πολύ καλά, ότι αυτό πονάει και συχνά καθηλώνει τους ανθρώπους που το επιλέγουν.

Πώς θα σας φαινόταν η ιδέα του να απευθυνθείτε σε έναν ειδικό που θα σας στηρίξει ψυχολογικά και θα σας δώσεις τις απαραίτητες συμβουλές για να αντιμετωπίσετε το χωρισμό σας;

Κάπως έτσι σκέφτονται τα ζευγάρια με προβλήματα στην Αυστραλία, όπου οι σύμβουλοι διαζυγίων αυξάνονται ολοένα και περισσότερο.

Η Κάρολιν Μάντεν, που ανήκει σε αυτό το επάγγελμα, εξηγεί στην Dailymail, τους τρόπους με τους οποίους προσφέρει τη βοήθεια της στους πελάτες της.

«Δεν πρόκειται απλά για παροχή νομικών συμβουλών, αλλά στόχος είναι να δούμε τους στόχους ενός ανθρώπου, πού θέλει να είναι και να τον βοηθήσουμε να φτάσει ως εκεί», λέει.

Η ειδικός υποστηρίζει επίσης, ότι οι άντρες χρειάζονται περισσότερο από τις γυναίκες ένα σύμβολο διαζυγίου, γιατί είναι λιγότερο πιθανό να μιλήσουν για τα συναισθήματα τους. Οι άντρες χρειάζεται να συμμετέχουν πιο ενεργά στην ανατροφή του παιδιού (μετά από ένα διαζύγιο) κι εγώ μπορώ να δουλέψω μαζί τους επάνω σε αυτό.

Η Μάντεν παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες στα ζευγάρια, ώστε και τα δύο μέρη να προετοιμαστούν για το διαζύγιο, καθώς επίσης ασχολείται και με τα ζητήματα που αφορούν στα παιδιά, αλλά και το μοίρασμα της περιουσίας.

Σύμφωνα με εκείνη όμως, οι σύμβουλοι δεν θα πρέπει να αντικαθιστούν τους δικηγόρους, γιατί αυτοί είναι εκπαιδευμένοι στο δίκαιο και την ερμηνεία του. Δίνουν νομικές συμβουλές. Για το λόγο αυτό και χρεώνουν πολύ ακριβά το χρόνο που αφιερώνουν σε κάθε ραντεβού, το οποίο μπορεί να διαρκέσει και δέκα μόλις λεπτά.

Παρακάτω μοιράζεται και τις συμβουλές της για όσα ζευγάρια σκέφτονται το χωρισμό:

  • Οργανωθείτε, καθώς το στρες που είναι συνέπεια του χωρισμού, είναι πιθανό να επηρεάσει τη μνήμη σας.
  • Βεβαιωθείτε, ότι έχετε δημιουργήσει ένα πλάνο που αφορά στη φροντίδα του εαυτού σας. Ακόμα κι αν σας είναι δύσκολο αρχικά, ένας καθημερινός περίπατος θα σας βοηθήσει.
  • Προσπαθήστε να μην καταφύγετε στο αλκοόλ, μιας και κάτι τέτοιο θα σας στερήσει τη δυνατότητα να λάβετε σωστές αποφάσεις και να λειτουργήσετε στη δουλειά.
  • Μόλις περάσει η δύσκολη περίοδος του χωρισμού, θα πρέπει να ζήσετε με τις αποφάσεις που παίρνετε και τις ενέργειες που έχετε κάνει.
  • Το σημαντικότερο όλων είναι να επικεντρωθείτε στα παιδιά σας: «Προσπαθήστε να εργαστείτε προς την κατεύθυνση της κοινής ανατροφής των παιδιών».