shutterstock
shutterstock
30|06|2017 09:45
SHARE
ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗ

Αυτός είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να προλάβεις τις λεπτές ρυτίδες και διαρκεί μόλις 16 δευτερόλεπτα


Υπάρχει κάτι πολύ αποτελεσματικό για την πρόληψη των λεπτών γραμμών στο πρόσωπό σας. Κι αυτό δεν είναι η κρέμα ημέρας σας.  

Μια μεγάλη αλήθεια που πολύ συχνά επιλέγουμε να αγνοούμε είναι πως η χαλάρωση δεν είναι προαιρετική, αλλά απαραίτητη. Όχι μόνο γιατί έτσι αποσυμπιέζεστε, αλλά γιατί τη στιγμή που απελευθερώνετε το συσσωρευμένο άγχος, παράλληλα, προλαμβάνετε την εμφάνιση λεπτών γραμμών.
Ναι μιλάμε γι' αυτές τις μικρές, χωρίς βάθος ρυτίδες που σχηματίζονται γύρω από τα μάτια, στο μέτωπο ή στην περιοχή γύρω από το στόμα.

Ξέρουμε ότι δεν είναι εύκολο να βρείτε χρόνο για να καθίσετε οκλαδόν και να χαλαρώσετε όταν έχετε ανθρώπους που σάς χρειάζονται, παιδιά, λίστες γεμάτες μικρές ή μεγάλες υποχρεώσεις που πρέπει να φέρετε εις πέρας. Δεκαέξι δευτερόλεπτα όμως σίγουρα μπορείτε να διαθέσετε. Έτσι δεν είναι; 

Σύμφωνα με τον Suze Yalof Schwartz, ιδρυτή του στούντιο διαλογισμού Unplug Meditation Studio,το να αφιερώνετε λίγο από το χρόνο για διαλογισμό -και αναφερόμαστε σε μόλις 16 δευτερόλεπτα!- όχι μόνο σας επαναφέρει σε μια εσωτερική ισορροπία, αλλά βοηθά τους μυς του προσώπου να χαλαρώσουν και αποτρέπει το σχηματισμό λεπτών γραμμών. 

Όπως υποστηρίζει ο Yalof Schwartz, οι περισσότεροι άνθρωποι «κουβαλάμε» πολλή ένταση στο πρόσωπό μας κι αυτό είναι ο νούμερο ένα παράγοντας που μπορεί να οδηγήσει σε ρυτίδες. «Το κλειδί είναι να χαλαρώσετε το πρόσωπό σας - χαλαρώνοντας το μέτωπό σας, τα μάτια σας, χαλαρώνοντας το στόμα σας και, τελικά, το σώμα σας συνολικά».  

Πώς το κάνουμε λοιπόν; 

Η τεχνική διαλογισμού του Yalof Schwartz, η οποία αποτελεί παράδοση χρόνων και έχει μεταφερθεί σε εκείνον από τον πνευματικό γκουρού Davidji, διαρκεί μόλις 16 δευτερόλεπτα και μπορείτε να την εφαρμόζετε κάθε φορά που ετοιμάζεστε να διαβείτε μια πόρτα. Σας μεταφέρουμε τις ακριβείς οδηγίες του. 

«Όταν βγαίνετε από το διαμέρισμά σας, σταματήστε στην πόρτα σας. Όταν εισέρχεστε στο γραφείο, πάλι σταματήστε», συμβουλεύει.  «Αναπνεύστε βαθιά από τη μύτη σας για τέσσερα δευτερόλεπτα. Κρατήστε την αναπνοή σας για τέσσερα.  Εκπνεύστε από τη μύτη, πάλι, για τέσσερα και κρατήστε την αναπνοή σας για άλλα τέσσερα δευτερόλεπτα».

Αυτό ήταν (μη μας πείτε ότι είναι δύσκολο)!

Σύμφωνα με τον Schwartz, όταν επιβραδύνετε την αναπνοή σας, στέλνετε ένα μήνυμα στο μυαλό σας ότι όλα είναι εντάξει και ότι είστε καλά. Σίγουρα θα έχετε παρατηρήσει μάλιστα οτι σε αντίθετες περιπτώσεις η αναπνοή είναι σύντομη και κοφτή.

«Οι άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν ότι αυτό είναι το μόνο που χρειάζεται. Να περιβάλλονται από συνθήκες ηρεμίας. Κι αν αυτό δεν είναι εύκολο, τότε ίσως πρέπει να τις δημιουργούν», συμβουλεύει.