AP Ιmages
AP Ιmages
CELEBRITY SECRETS

Γιατί η Αλίσα Μιλάνο βάζει αυτό το συστατικό σε όλα της τα γεύματα


Οι επώνυμες κυρίες εκτός από τη γυμναστική, φροντίζουν να ακολουθούν πιστά τα προγράμματα διατροφής που τους έχει προτείνει ο διατροφολόγος τους, προκειμένου να κρατούν πάντοτε καλλίγραμμη τη σιλουέτα τους.

Μέσα σε όλη αυτή την προσπάθεια έχουν σίγουρα ανακαλύψει πολλά μυστικά, που τις βοηθούν να συνδυάζουν και να απολαμβάνουν τις περισσότερες από τις τροφές που επιθυμούν, αλλά και κάποια, που συμβάλλουν στην ενίσχυση του μεταβολισμού τους, αλλά και στην καλή υγεία του οργανισμού.

Μια από τις σταρ που μοιράζεται αυτά τα μυστικά με τις θαυμάστριες της είναι και η Αλίσα Μιλάνο, που έγινε ιδιαίτερα αγαπητή μέσα από το ρόλο της στην τηλεοπτική σειρά «Μάγισσες».

Η ταλαντούχα ηθοποιός φαίνεται πως εκτιμά πολύ τις ευεργετικές ιδιότητες ενός βοτάνου με μοναδικό άρωμα και χαρακτηριστική αναζωογονητική φρεσκάδα και γεύση.

Οπως σωστά θα μαντέψατε πρόκειται για τη μέντα. Η 44χρονη σταρ, που ακολουθεί ένα χαμηλό σε υδατάνθρακες διαιτολόγιο, χρησιμοποιεί το βότανο αυτό σε ροφήματα και γεύματα, ακόμα και στη σαλάτα με τη φέτα και το αγγούρι, γιατί λατρεύει τη νοστιμιά του, αλλά γνωρίζει ότι μπορεί να επωφεληθεί από τα θετικά που προσφέρει στην υγεία.

Πράγματι, η μέντα χάρη στην μεγάλη της περιεκτικότητα σε μενθόλη, βοηθάει ώστε να καταπραϋνθούν οι μυϊκοί σπασμοί σε όλο το σώμα, βελτιώνει την πέψη, προστατεύει από την τροφική δηλητηρίαση, ανακουφίζει από τον πονοκέφαλο ή τη ναυτία και μειώνει τα αναπνευστικά προβλήματα.

Ακόμη, το αρωματικό αυτό φυτό έχει χωνευτικές , αντισηπτικές, αντιβακτηριδιακές, αντιμικροβιακές, αντι-ιϊκές, τονωτικές και αναλγητικές ιδιότητες.

Η διατροφική αξία της μέντας είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς περιέχει βιταμίνες Α, C, Β2 και μεταλλικά στοιχεία, όπως μαγγάνιο, σίδηρο, κάλιο, σίδηρος και ασβέστιο.

Λέγεται, το αιθέριο έλαιο της θεραπεύει όχι μόνο δερματικά εξανθήματα, αλλά μειώνει το πρήξιμο και βοηθάει τους ανθρώπους με σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου (διαβάστε περισσότερες πληροφορίες για το σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου εδώ).

Ως προς τις διαιτητικές της ιδιότητες, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο Wheeling Jesuit το να μυρίζει κανείς μέντα ανά δύο ώρες επιδρά θετικά στη μείωση της όρεξης, ενώ τέλος, παρατηρήθηκε πως οι συμμετέχοντες στην έρευνα που εφάρμοζαν αυτήν την τακτική κατανάλωσαν 2800 λιγότερες θερμίδες ανά εβδομάδα.