1. Andrew Dargue. Σεφ στο εστιατόριο για vegeterians, Vanilla Black στο Λονδίνο
«Αν έχετε να χρησιμοποιήσετε ζύμη, ξετυλίξτε τη πάνω δύο φύλλα λαδόκολλας. Αυτό θα σας γλιτώσει χρόνο από το καθάρισμα. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και όταν θέλετε να ψήσετε λαχανικά στο φούρνο. Στρώστε μια λαδόκολλα στο ταψί για να μη το τρίβετε μετά στο πλύσιμο».
2. Tilesh Chudasama. Σεφ και ιδιοκτήτης του ινδικού streed food, Chai Nasto στο Λονδίνο
«a.Μαγειρέψτε μια φορά, αλλά για δύο. Για να κερδίσετε χρόνο μέσα στην εβδομάδα που έχετε δουλειά και υποχρεώσεις, μαγειρέψτε μια φορά, αλλά τέτοια ποσότητα ώστε να περισσεύει και δεύτερη (ή και τρίτη) μερίδα την οποία μπορείτε να συντηρήσετε στην κατάψυξη και να την χρησιμοποιήσετε ανά πάσα στιγμή είτε ως κυρίως πιάτο, είτε για να φτιάξετε κάτι άλλο με ο,τι περίσσεψε από το φαγητό.
β. Απεχθάνεστε τη στοίβα από πιάτα και σκεύη που σχηματίζεται στο νεροχύτη μετά από το μαγειρέμα; Καθαρίστε και πλύντε τα την ώρα που μαγειρεύτε. Ούτως ή αλλως εκείνη την ώρα που πιθανώς είναι ακόμα ζεστά από τη θερμότητα ή η τροφή που είχαν μέσα δεν έχει ξεραθεί, είναι πολύ πιο γρήγορο να καθαριστούν.
γ. Βρήκατε μια προσφορά σε κάποιο λαχανικό στο σούπερ μάρκετ; Αγοράστε αρκετά, ψιλοκόψτε τα και βάλτε τα στην κατάψυξη. Ετσι εξοικονομείτε και χρήματα και χρόνο για την επόμενη φορά που θα μαγειρέψετε».
3. Tom Cenci. Σεφ στο εστιατόριο που ειδικεύεται στη βρετανική κουζίνα, Duck & Waffle στο Λονδίνο
«Αν η συνταγή που φτιάχνετε περιέχει πολύ σκόρδο, μουλιάστε τις σκελίδες σε ζεστό νερό και, έτσι, η φλούδα τους θα φεύγει πολύ πιο εύκολα».
4. Mary Sue Milliken. Μία από τους σεφ και ιδιοκτήτρια του εστιατορίου Border Grill στο Λος Άντζελες
«Επενδύστε σε ένα κοφτερό επαγγελματικό μαχαίρι υψηλής αντοχής, από ανοξείδωτο άνθρακα -προσωπικά προτιμώ τα γιαπωνέζικα. Θα σας γλιτώσει από πολύ χρόνο στην προετοιμασία του φαγητού. Extra tip: Ποτέ μη το πλένετε στο πλυντήριο πίάτων, αλλά πάντα στο χέρι».
5. Jim Lahey. Σεφ στο εστιατόριο Co. and Sullivan Street Bakery στη Νέα Υόρκη
«Όσο πιο μικρό είναι το σκεύος που μαγειρεύω, τόσο πιο υψηλή η θερμοκρασία ψησίματος. Για παράδειγμα, αν ψήσω μπισκότα σοκολάτας στους 200 βαθμούς, το κάνω για μόλις 4 λεπτά. Το αποτέλεσμα βγαίνει τέλειο».