Apimages
Apimages
ΕΜΒΛΗΜΑΤΙΚΗ ΦΥΣΙΟΓΝΩΜΙΑ ΤΗΣ ΡΟΚ

Λου Ριντ: Ποιες τροφές θεωρούσε «δηλητήριο» ο θρυλικός μουσικός που αγαπούσε τη σωστή διατροφή


O Λου Ριντ ήταν μια εμβληματική φυσιογνωμία της ροκ μουσικής και μια ξεχωριστή περίπτωση και σημείο αναφοράς του μουσικού ρεύματος εδώ και σχεδόν πενήντα χρόνια. Ενας άνθρωπος μπροστά από την εποχή του. 

Η ερωτική του ζωή και τα ναρκωτικά συντέλεσαν στη δημιουργία ενός «underground rock» μύθου. Ωστόσο στη δεκαετία του ’80 άλλαξε τρόπο ζωής.

Παντρεύτηκε τη Σίλβια Μοράλες και έκανε μια νέα μουσική αρχή με το «Blue Mask» (1982) την καλύτερη δουλειά του, σύμφωνα με τους κριτικούς, από το «Transformer» (1972). 

Τα επόμενα χρόνια ακολούθησαν τραγούδια με πολιτικό στίχο, ενώ ανέπτυξε και πολιτική δράση. Κάτι όμως που δεν γνωρίζαμε μέχρι σήμερα, είναι πως ο θρυλικός μουσικός είχε γνώσεις περί διατροφής

Μια είδηση που κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο είναι πως ο Λου Ριντ είχε προειδοποίησει τους φίλους για τους κινδύνους των υδατανθράκων.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν τα ξένα δίκτυα, τα αποκαλούσε «δηλητήριο». 

Σύμφωνα με το «Page Six» ο Λου Ριντ βρισκόταν για δείπνο στην Βενετία με φίλους του και όταν πήγε ο νοβελίστας Jay McInerney να φάει λίγο ψωμί, εκείνος φέρεται να του είπε: «Δεν ξέρεις ότι αυτό σου κάνει πολύ κακό; Το ψωμί και οι υδατάνθρακες είναι δηλητήριο!». 

Διαβάστε επίσης: Το κόλπο με το κράκερ που σου δείχνει πόσους υδατάνθρακες χρειάζεσαι καθημερινά