Shutterstock
Shutterstock
BEAUTY SECRETS

Φαίνεσαι κουρασμένη; Τo γρήγορο κόλπο για να δείχνεις σαν να κοιμήθηκες 8 ώρες


Εχεις εξαντληθεί από τη δουλειά και δεν κοιμάσαι καλά με αποτέλεσμα να φαίνεσαι κουρασμένη την επόμενη μέρα το πρωί.

Συμβαίνει σε πολλές, μην ανησυχείς. Δεν είσαι η μόνη. Το πρωί που σηκώνεσαι και κοιτάζεσαι στον καθρέφτη παθαίνεις σοκ όταν βλέπεις ότι «τα μάτια σου είναι κομμένα». 

Το πιο πιθανό σενάριο είναι να πάρεις αμέσως το κονσίλερ και να αρχίσεις να βάζεις για να καλύψεις τους μαύρους κύκλους.

Αλλωστε η φράση «φαίνεσαι κουρασμένη» είναι ό,τι χειρότερο μπορείς να ακούσεις το πρωί πριν από την «καλημέρα».

Εχε κατά νου ότι η επιδερμίδα γύρω από τα μάτια είναι πολύ λεπτή και γι’ αυτό πολύ ευαίσθητη. Οταν λοιπόν δεν έχεις κοιμηθεί καλά το προηγούμενο βράδυ ή έχεις ξενυχτήσει διασκεδάζοντας κάπου έξω με φίλους θα έχεις παρατηρήσει ότι την επόμενη μέρα η περιοχή κάτω από τα μάτια είναι στεγνή και λίγο φουσκωμένη. 

Και σίγουρα δείχνεις πολύ μεγαλύτερη σε ηλικία απ΄ότι είσαι στην πραγματικότητα. Φυσικά και δεν θέλεις κάτι τέτοιο και υπάρχει λύση για να μην δείχνεις κουρασμένη. 

Το κόλπο για να δείχνεις λες και έχεις κοιμηθεί τουλάχιστον 8 ώρες είναι το παρακάτω: 

Βάλε λίγη ενυδατική κρέμα στη περιοχή γύρω από τα μάτια και κάνε ελαφρύ μασάζ για 2-3 λεπτά. Ιδανικά, αποθήκευε την κρέμα στο ψυγείο για να είναι δροσερή. Αφού κάνεις το μασάζ ξέπλυνε το πρόσωπο σου με κρύο νερό. Απέφυγε να βάλεις κονσίλερ ή makeup γιατί θα φαίνεται ακόμα πιο έντονο το πρόβλημα!

Στη συνέχεια βάλε μια μάσκα ματιών, η οποία θα δώσει στο δέρμα σου την υγρασία που χρειάζεται.

Και επειδή θα αναρωτιέσαι γιατί χρειάζεται να βάλεις μια μάσκα ματιών όταν ήδη έχεις βάλει μια καλή κρέμα ματιών, η beauty expert Noella Gabriel εξηγεί: «Μια κρέμα ματιών είναι ένα καθημερινό προϊόν ομορφιάς που προστατεύει το δέρμα όλη την ημέρα, ενώ μια μάσκα ματιών είναι σαν μια 'βόμβα' ενυδάτωσης».

Επομένως θεώρησε τη μάσκα ματιών μια γρήγορη λύση για να εξασφαλίσεις ότι το δέρμα σου δεν θα υποφέρει.

Καλή επιτυχία!

Διαβάστε επίσης: 4 μάσκες προσώπου με αβοκάντο

Το λάθος που κάνεις, κάθε πρωί, όταν πλένεις το πρόσωπό σου και αφαιρείς τη λάμψη