Έκανα τον πιο εκπληκτικό καθαρισμό ανάμεσα στα δόντια χωρίς να χρησιμοποιήσω οδοντικό νήμα | 0 bovary.gr
Έκανα τον πιο εκπληκτικό καθαρισμό ανάμεσα στα δόντια χωρίς να χρησιμοποιήσω οδοντικό νήμα | 0 bovary.gr
12|01|2018 11:17
SHARE
PΗILIPS SONICARE

Έκανα τον πιο εκπληκτικό καθαρισμό ανάμεσα στα δόντια χωρίς να χρησιμοποιήσω οδοντικό νήμα


Οι πρώτες ημέρες της νέας χρονιάς, είναι ό,τι καλύτερο για νέα ξεκινήματα.  

Για όλα όσα είχες αναβάλει την προηγούμενη χρονιά και σίγουρα δεν θες να τα πιστώσεις στην επόμενη. Όπως για παράδειγμα σε ό,τι αφορά εμένα, να κόψω τα μαλλιά μου καρέ (μεγάλο ρίσκο, αλλά ήρθε το πλήρωμα του χρόνου), να πάω σε αυτό το ιταλικό εστιατόριο στα νότια πριν κλείσει δια παντός, να αγοράσω την τσάντα που 10 μήνες τώρα μου κλείνει το μάτι στη βιτρίνα του εμπορικού και να περάσω από τον οδοντίατρο για έναν γρήγορο καθαρισμό. Ειδικά το τελευταίο το βάζω στα SOS αφού η υγιεινή του στόματός μου είναι κάτι που δεν διαπραγματεύομαι. Αν κάτι δεν θέλω να ξεθωριάσει στο πέρασμα του χρόνου, αυτό είναι το λαμπερό μου χαμόγελο. 

Δεν είμαι αμελής, προσέχω πολύ τον εαυτό μου. Την υγεία, τη δική μου, όπως και των αγαπημένων μου. Φροντίζω να τα κάνω όλα σωστά για να έχω αυτήν ακριβώς την ποιότητα ζωής που θέλω, τα επόμενα χρόνια. Με πολλή αυτοπεποίθηση κι ένα μεγάλο χαμόγελο κάθισα στην καρέκλα του οδοντιάτρου ο οποίος εκθείαζε το λευκό μου (εκ πρώτης όψης) χαμόγελο. Η εξέταση κράτησε λίγο παραπάνω από όσο θυμόμουν την τελευταία φορά, ενώ ο γιατρός φάνηκε προβληματισμένος. Όχι, τα πράγματα δεν ήταν άσχημα αλλά θα μπορούσαν να γίνουν αν δεν ξεκινούσα να χρησιμοποιώ καθημερινά οδοντικό νήμα. 

Και κάπου εδώ ξεκινά ένα ατέρμονο debate. Μπορώ να κάνω τα πάντα για την υγιεινή του στόματός μου, αλλά η αίσθηση του νήματος ανάμεσα στα δόντια σχεδόν με ανατριχιάζει, εξηγώ στον οδοντίατρο.

Και πράγματι, αν και γνωρίζω την αποτελεσματικότητα του νήματος, η χρήση του με δυσκόλευε πάντα. Φεύγοντας από τον γιατρό και στην αναζήτησή μου για το οδοντικό νήμα που θα με έκανε να αλλάξω γνώμη, έπεσα πάνω στο Philips Sonicare AirFloss Ultra. Όχι, δεν πρόκειται για κάποιο εξελιγμένο νήμα, αλλά για ένα εκπληκτικό γκάτζετ που καθαρίζει αποτελεσματικά ανάμεσα στα δόντια και χαρίζει μια απίστευτη αίσθηση φρεσκάδας στο στόμα. 

Το Philips Sonicare AirFloss Ultra, το ερωτεύεσαι με την πρώτη χρήση. Τι εννοώ.. Κάνει ό,τι και το οδοντικό νήμα, χωρίς να υπάρχει νήμα. Μόνο με τη ριπή αέρα και σταγονιδίων νερού ή στοματικού διαλύματος (προσωπικά θεωρώ εκπληκτικό τον συνδυασμό με το οδοντικό διάλυμα). 

Φωτογραφία: BOVARY
Φωτογραφία: BOVARY

Πώς λειτουργεί: 
Τοποθετείτε το ακροφύσιο στο κενό ανάμεσα σε κάθε δόντι. Επιλέγετε τη συχνότητα ριπής (μονή, διπλή ή τριπλή) και κρατάτε πατημένο το κουμπί ενεργοποίησης για συνεχείς, αυτόματες ριπές ή το πατάτε στιγμιαία για μη αυτόματη λειτουργία ριπής. Ο αέρας και τα σταγονίδια απομακρύνουν απαλά έως και το 99,9% της πλάκας η οποία έχει παραμένει μετά το βούρτσισμα. Εκτός από την πλάκα παρασύρονται από τις ριπές όλα τα βακτήρια που έχουν μείνει ανάμεσα στα δόντια.

Έτσι προλαμβάνεται ο σχηματισμός τερηδόνας στα δύσκολα αυτά σημεία ενώ τα ούλα γίνοντα πιο υγιή σε μόλις 2 εβδομάδες. Και όλο αυτό δεν διαρκεί περισσότερο από 60 δευτερόλεπτα.

Κοιτάζοντας το Philips Sonicare AirFloss Ultra, αυτό το εκπληκτικό γκάτζετ που μόλις άλλαξε τη ζωή και τη στοματική μου υγεία, αναρωτιέμαι γιατί δεν το είχα γνωρίσει νωρίτερα. Όπως λένε ωστόσο και οι Βρετανοί, better late than never. 

Μετά από 10 ημέρες, πολλές απίθανες ριπές σε επανάληψη και μόλις μία φόρτιση, τα δόντια μια είναι πεντακάθαρα και το νιώθω. Τα ούλα μου στην καλύτερή τους φάση ενώ εγώ, δεν σταματώ να χαμογελάω. Ποιος θα το πίστευε ότι ο καθαρισμός ανάμεσα στα  δόντια θα γινόταν η αγαπημένη μου συνήθεια.

Το 2018 θα το υποδεχθώ με το πιο εντυπωσιακό και λευκό χαμόγελο που είχα ποτέ!