Υπάρχει ένα σημείο στην λεωφόρο Κηφισίας συγκεκριμένα στον αριθμό 340, που αποκλείεται να μην σας τραβήξει την προσοχή. Εκεί ακριβώς βρίσκεται το boutique ζαχαροπλαστείο -θα έλεγα κανείς ότι μοιάζει περισσότερο με ένα πολυτελές κοσμηματοπωλείο- του Δημήτρη Οικονομίδη, ενός ανθρώπου που τον χαρακτηρίζει το πάθος, η βαθιά γνώση και η αγάπη για αυτό που κάνει.
Στη περίπτωση του κυρίου Οικονομίδη δεν μιλάμε για έναν pastry chef, αλλά για έναν «pastritect» (pastry+architect), μιας και τα γλυκά του μοιάζουν με μικρά αρχιτεκτονήματα. «Πριν υλοποιήσουμε μια ιδέα πάντα σχεδιάζουμε το γλυκό με μολύβι και χαρτί. Ψάχνουμε επακριβώς τα συστατικά του, ποια μους θα χρησιμοποιήσουμε, ποιο γλάσο, τη διακόσμηση, το σχήμα του. Ο Νίκος Παλαιολόγος, που έχει επιμεληθεί την αισθητική του χώρου, εφηύρε τον όρο και μου άρεσε πολύ γιατί πραγματικά τα γλυκά μας έχουν θεμέλια, βάση και ουσία, οπότε έχουν κοινά στοιχεία με την αρχιτεκτονική», μου εξηγεί.