Η Ούμα Θέρμαν λύνει τη σιωπή της και μιλάει για τη σεξουαλική παρενόχληση από τον Γουάινσταϊν
ΟΥΜΑ ΘΕΡΜΑΝ

Η Ούμα Θέρμαν λύνει τη σιωπή της και μιλάει για τη σεξουαλική παρενόχληση από τον Γουάινσταϊν

Ελυσε τελικά τη σιωπή της η διάσημη ηθοποιός Ούμα Θέρμαν και κατηγόρησε τον Χάρβεϊ Γουάινστιν για επίθεση και άσκηση πιέσεων σε βάρος της. Η συνέντευξη δημοσιεύτηκε στους New York Times.

Μετά από ένα επαγγελματικό ραντεβού στο Παρίσι που είχε μια αναπάντεχη τροπή καθώς ο Γουάινστιν προσκάλεσε την πρωταγωνίστρια στο δωμάτιό του στο ξενοδοχείο, κατόπιν σε μια σάουνα του ξενοδοχείου όπου διέμενε,

«Με έσπρωξε και προσπάθησε να μου ριχθεί και να γδυθεί. Έκανε πολλά δυσάρεστα πράγματα» περιγράφει η ίδια στη συνέντευξη.

«Ο κ. Γουάινστιν παραδέχθηκε ότι προσέγγισε ερωτικά την κ. Θέρμαν αφού παρερμήνευσε την συμπεριφορά της στο Παρίσι. Ζήτησε αμέσως συγγνώμη» επισήμανε σε ένα δελτίο τύπου ένας εκπρόσωπος τύπου του πρώην παραγωγού, που αυτή τη στιγμή υποβάλλεται σε θεραπεία στην Αριζόνα.

Ο εκπρόσωπος τύπου περιγράφει τη σχέση μεταξύ των δύο ως μια «επαγγελματική σχέση διασκεδαστική, αναμειγμένη με αποπλάνηση».

Μετά την επίθεση, που διαπράχθηκε μετά την κυκλοφορία στους κινηματογράφους του "Pulp Fiction" (1994) και προτού ξεκινήσουν τα γυρίσματα του "Kill Bill: Vol. 1" (2003), η Ούμα Θέρμαν πήγε στο ξενοδοχείο του παραγωγού για να τον αντιμετωπίσει.

Η ίδια σημειώνει ότι τον προειδοποίησε: «Εάν κάνεις ό,τι έκανες σε εμένα και σε άλλους ανθρώπους, θα χάσεις την καριέρα σου, τη φήμη σου και την οικογένειά σου, στο εγγυώμαι».

Σύμφωνα με την φίλη της Ιλόνα Χέρμαν, που τη συνόδευε, η Θέρμαν έβραζε από οργή μετά τη συνάντησή της με τον Γουάινστιν εκείνη την ημέρα. Ο παραγωγός την απείλησε ότι θα καταστρέψει την καριέρα της.

Τις κατηγορίες αρνήθηκε η πλευρά Γουάινστιν. Ο εκπρόσωπος τύπου του είπε ότι η Ούμα Θέρμαν ήταν μια «φανταστική ηθοποιός».

«Νιώθω τόσο άσχημα για όλες εκείνες τις γυναίκες στις οποίες επιτέθηκε έπειτα από εμένα» συνέχισε η 47χρονη ηθοποιός στη συνέντευξη, παρομοιάζοντας τα θύματα του παραγωγού με «πρόβατα που πάνε για σφαγή».

Δύο από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της Ούμα Θέρμαν, οι ταινίες "Pulp Fiction" και "Kill Bill" είχαν την σκηνοθετική υπογραφή του Κουέντιν Ταραντίνο και την παραγωγή είχε αναλάβει ο Ουάινστιν.

Η Θέρμαν υποστηρίζει ότι αφηγήθηκε την επίθεση στον Ταραντίνο, χωρίς ωστόσο εκείνος να την πάρει σοβαρά. «Το παραμέρισε λέγοντας "Φτωχέ μου Χάρβεϊ, προσπαθεί να έχει κορίτσια που είναι πολύ καλά για εκείνον"».

Το 2001, καθώς εκείνη επέμεινε, ενοχλημένη από την παρουσία του Γουάινστιν στο Φεστιβάλ των Καννών, ο σκηνοθέτης φαίνεται πως συνειδητοποίησε τη σοβαρότητα των καταγγελιών σε βάρος του παραγωγού. «Κατάλαβε, μίλησε στον Χάρβεϊ».

Κατόπιν ο ιδρυτής της εταιρείας Miramax ζήτησε συγγνώμη στην ηθοποιό. «Το βλέμμα του είχε αλλάξει, η επιθετικότητα είχε μετατραπεί σε ντροπή».

Η Ούμα Θέρμαν κατήγγειλε και τις ενέργειες του Ταραντίνο κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του "Kill Bill: Vol. 2" (2004), κάνοντας λόγο για μια βίαιη συμπεριφορά, στα όρια του σαδισμού. Η ηθοποιός δεν ήθελε να οδηγήσει η ίδια το μπλε της αυτοκίνητο στη γνωστή σκηνή όπου ξανασυναντάται με τον Μπιλ, καθώς ένας υπάλληλος της ομάδας παραγωγής την είχε προειδοποιήσει ότι το όχημα ήταν σε κακή κατάσταση.

Αρνούμενος να ζητήσει μία κασκαντέρ, ο σκηνοθέτης υποχρέωσε την Θέρμαν να οδηγήσει το αυτοκίνητο, όπως καταγγέλλει αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα. Η πρωταγωνίστρια είχε ένα σοβαρό ατύχημα, νόμιζε ότι δεν θα μπορεί να ξαναχρησιμοποιήσει τα πόδια της. Έως σήμερα αισθάνεται ακόμη πόνους στον αυχένα και τα γόνατα. «Καβγαδίσαμε άσχημα, τον κατηγόρησα ότι προσπάθησε να με σκοτώσει».