«Μας βλέπω, μας ακούω»: Η σπάνια φωτογραφία που δημοσίευσε η Χάρις Αλεξίου με τον Θάνο Μικρούτσικο | 0 bovary.gr
«Μας βλέπω, μας ακούω»: Η σπάνια φωτογραφία που δημοσίευσε η Χάρις Αλεξίου με τον Θάνο Μικρούτσικο | 0 bovary.gr
ΣΤΟ INSTAGRAM

«Μας βλέπω, μας ακούω»: Η σπάνια φωτογραφία που δημοσίευσε η Χάρις Αλεξίου με τον Θάνο Μικρούτσικο


1986. Ο Θάνος Μικρούτσικος ντύνει με τη μουσική του τους στίχους του αδελφού του, Ανδρέα.

Η Χαρούλα Αλέξιου θα ερμηνεύσει ένα τραγούδι που σημάδεψε μια ολόκληρη γενιά. «Η Αγάπη είναι ζάλη». Μετά από τρεις δεκαετίες, έχουν αλλάξει πολλά. Ομως, η αγάπη και η εκτίμηση που τρέφει η Χαρούλα Αλεξίου για τον καλό της φίλο, Θάνο Μικρούτσικο παραμένουν ακλόνητες.

Πριν από λίγες ημέρες, ο Θάνος Μικρούτσικος μίλησε ανοιχτά για την σοβαρή περιπέτεια της υγείας του στην «Εφημερίδα των Συντακτών»: «Νομίζω ότι αντιμετωπίζω τον καρκίνο με δύναμη, έτσι πρέπει να γίνεται. Η αθλιότητα της χημειοθεραπείας δεν με έχει καταβάλει, νιώθω τυχερός, είμαι και δημιουργικός. Είναι μονόδρομος. Ξυπνάω στις 8 το πρωί και δουλεύω. Μετά τη χημειοθεραπεία βάζω πρόβα 7-9 και ο γιατρός τρελαίνεται. Έχει αποδειχτεί και ιατρικά πως αν δώσεις κατάθλιψη στον καρκίνο είναι το καλύτερό του. Ε, λοιπόν, εγώ θα τον δυσκολέψω όσο μπορώ». (...) Όχι, δεν φοβήθηκα. Έχω πλήρη συνείδηση ότι πρόκειται για πολυπαραγοντική ασθένεια η οποία αυτονομείται -άρα δεν εξαρτάται από σένα πώς το παλεύεις. Όμως θα σου πω κάτι. Στον όποιο βαθμό κάποια πράγματα εξαρτώνται από μένα, το παλεύω του κερατά… Σε εκείνο τον βαθμό που έχω έστω μικρό ρόλο, θα του βγάζω τη γλώσσα. Δεν θα τον κοροϊδεύω έτσι κι αλλιώς, όχι. Ξέρω πως μπορεί να αυτονομηθεί. Δεν είμαι βλαξ ούτε ζω με ψευδαισθήσεις. (...) Ένα πρωί κοιτάχτηκα στον καθρέφτη και του είπα: Τα έβαλες με λάθος άνθρωπο. Θα σε ταλαιπωρήσω φρικτά. Αν με ρωτήσεις τι ελπίζω, θα σου πω όχι την ίαση αλλά να καταστήσω το νόσημα χρόνιο. Η ιατρική εξελίσσεται. Βλέποντας και κάνοντας. Και ζώντας κάθε λεπτό. Ας πούμε ότι ζω τάδε καιρό, δεν τον προσδιορίζω. Δεν πρέπει να τον ζήσω καλά».

haris_alexiou_official/ Instagram
haris_alexiou_official/ Instagram

H Xάρις Αλεξίου δημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram μια σπάνια, αδημοσίευτη φωτογραφία με τον Θάνο Μικρούτσικο.

Τα λόγια της για εκείνον δείχνουν ότι βρίσκεται με την σκέψη της στο πλευρό του, στη μάχη που δίνει: «Βουτιά στα χρόνια που γιορτάζαμε την πρώτη χαρά της «Ζάλης». Ψάχνω, βρίσκω, μας βλέπω, μας ακούω, θυμάμαι κι ανυπομονώ. Τις πρόβες μας και την στιγμή που θα είσαι εσύ πάλι στο πιάνο κι εγώ μαζί σου. Σαν να μην πέρασε μια μέρα, Θάνο μου. Αργεί να έρθει ο Ιούνιος στους Βράχους».

NDP Photo Agency
NDP Photo Agency